Tereljin kansallispuisto

23 Mar

 

 

 

 

 

 

 

 

Ensimmäinen varsinainen Mongolian nähtävyytemme oli pääkaupungista vain muutaman tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Tereljin kansallispuisto. Siellä turisteilla on lyhyelläkin visiitillä mahdollisuus käydä majoittumassa perinteisessä jurtassa sekä ratsastaa hevosilla. Meidänkin pääsyymme sinne matkaamiseen liittyi juuri hevosiin, sillä Kirsi oli koko alkumatkan ajan haaveillut ääneen Mongoliassa ratsastamisesta.

On hätkähdyttävää kuinka suuri juttu hevonen on täällä suunnassa. Missään muussa tähän menessä näkemässämme maassa ei hevosta ole nostettu näin korkeaan arvoon. Täältä löytyvät tietysti maailman ainoat mongolianvillihevoset ja useat turistitkin tulevat tänne pelkän ratsastuksen perässä, mutta mikä merkillisintä myös miehuus testataan sen avulla. Se ei nimittäin ole mies eikä mikään joka ei osaa käsitellä hevosta ja mitä paremmin taas osaat niin sitä miehisemmältä voit itsesi tuntea. Siinähän sitten oli kevyt fiilis Mikollakin nousta ensikertaa hevosen satulaan paikallisten hymähdellessä.

Varsinainen ratsastuskokemuksemme osoittautui kuitenkin melkoiseksi fiaskoksi. Kiersimme oppaamme perässä pienen lenkin samalla sateessa palellen. Reitti ei ollut mitenkään erityisen kaunis, eikä itse kävelyvauhtia oppaan perässä lompsiminenkaan tarjonnut kaipaamaamme adrenaaliiniruisketta. Hintavaahan homma ei toki ollut (5 US$/tunti), mutta todellista ratsastuskokemusta halajavia voimme suositella kohdistamaan huomionsa hieman pitempiin ratsastusmahdollisuuksiin.

Hevosten lisäksi Tereljin kansallispuisto tarjosi lähinnä kauniin laakson ja valtavan kilpikonnaa muistuttavan kivenlohkareen. Vaeltelu kanjonia reunustaneille jyrkänteille antoi toki myös erinomaisen mahdollisuuden tiirailla suuria petolintuja ja jurtassa majoittuminen voi sekin olla koko elämänsä kaupungissa asuneelle suuri juttu. Todellisuudessa siinä se sitten kuitenkin oli. Onneksemme matkaseuramme, hollantilainen Dorien ja italialainen Daniel, tarjosivat viihdykettä paikallisten lapsien kera aina yön pikkutunneille asti.

Lisää kuvia:

Terelj
Mainokset

Yksi vastaus to “Tereljin kansallispuisto”

  1. Eppu marraskuu 26, 2012 klo 8:34 am #

    Viime viikolla kiersin maapallon ja siperiaan läksin junalla. Kyllä tämä matkailu on mukavaa täällä lämpimässä toimistossa. Ei inhottavia inisijöitä korvassa eikä naama hiestä märkä. Mukava lueskella eri paikoista joissa itsekin joskus käynyt mm. Canaima -91 ja tuolla valkoisessa temppelissä poikettiin -06, on varmaan valmistunut kuudessa vuodessa lisää. Hommat vähissä, pistäkääs tulee lisää luettavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: