Tsinggis Khaan ja Ulan Batorin matkamarkkinat

25 Hei

Ulan Batoriin saavuttuamme oli vaikea olla hymyilemättä. Tämä maailman tylsimmäksi pääkaupungiksi tituleerattu kohde oli nimittäin meidän mielestämme varsin veikeä kokemus. Sinänsä nähtävyyksiä itse kaupungissa ei juurikaan ollut ja ulkoista kuvaakin koristivat lähinnä pitkin kaupunkia ripotellut suuret hiilivoimalat, mutta itse tapahtumat majapaikassa ja sen ulkopuolella jaksoivat hymyilyttää.

Ulan Batorhan toimii matkaajille lähinnä vain paikkana suunnitella ja ostaa eripuolille Mongoliaa lähteviä matkoja. Jotkut käyttävät valmisteluihin useita päiviä ja toiset taas hoitavat asiansa yhdessä illassa. Yhteistä kaikille on kuitenkin halu minimoida kustannuksiaan keräämällä omille matkoilleen myös muita samanhenkisiä turisteja. Niinpä majataloissa ja kaduilla on pystyssä eräänlaiset matkamarkkinat, joissa turistit lähestyvät jatkuvasti toisiaan kysellen matkasuunnitelmista ja mielenkiinnosta tehdä jotain yhdessä.

Tilanteen ymmärtää erinomaisesti, sillä etenkin valmismatkat ovat täällä varsin kalliita (n. 50-100 EUR/hlö/pvä ja esim. Gobi-tour kestää helposti 7 päivää) ja yhdenkin lisähenkilön mukaan saaminen saattaa laskea kustannuksia useilla kymmenillä prosenteilla. Näissä hinnoissa tuon prosenttieron jo huomaa, mutta tietysti on pohdittava myös kenet haluaa mukaan omaan jeeppiinsä etenkin pitemmille reissuille. Niinpä optimoitavaksi tulevat paitsi kustannukset myös itse matkaseuralaiset.

Mekin osallistuimme näille markkinoille yhden päivän ajan ja nautimme valtavasti neuvotteluista eri ihmisten kanssa. Vielä kun onnistuimme lopputuloksena löytämään mukavaa matkaseuraa ja laskettua omia kustannuksiamme yli 100 euron verran henkilöä kohden, pystyimme olemaan markkinasuoritukseemme varsin tyytyväisiä.

Toinen hauska piirre Ulan Batorissa oli Tsinggis Khaan ja ylipäätään sanan Khaan käyttö. Sitä käytettiin nimittäin aivan kaikessa ja kaikkialla. Niinpä täältä löytyivät niin Khaan pankki kuin Khaan lentokenttäkin. Asia hymyilytti meitä aivan vallattomasti, sillä omassa mielessämme Tsinggis Khaan tuo mieleen lähinnä Frederikin ärsyttävän rallatuksen.

Täällä Tsinggis Khaan on kuitenkin suuri kansallisylpeys, jonka toki ymmärtää kun muistelee hieman tarkemmin historian tunnin oppeja. Tsinggis Khaaniahan pidetään yhtenä maailman kuuluisimmista ja parhaimmista sotureista, joka älykkäillä strategioillaan pystyi yhdistämään kansat kenties koko maailman historian suurimmaksi valtakunnaksi aina Koreasta Eurooppaan asti. On myös epäilty, että 8 % aasian väestöstä ja 0.8 % koko maailman väestöstä kantaa hänen geenejänsä, sillä valloitusreissuillaan ympäri Euraasian mannerta kylän neitsyet tuotiin aina ensiksi hänen eteensä. Asiaa ei ole kuitenkaan pystytty virallisesti selvittämään, sillä Tsinggis Khaanin hautapaikka on edelleen löytämättä. Mongolian viranomaiset myös haluavat asian säilyvän näin, eikä varsinaisia tutkimuksia sen löytämiseksi sallita vielä tänäkään päivänä.

Mainokset

3 vastausta to “Tsinggis Khaan ja Ulan Batorin matkamarkkinat”

 1. Anna elokuu 5, 2012 klo 9:03 am #

  Moikka, löysin vasta teidän blogin, ja täytyy sanoa, että huhhuh, mitä reissaamista! Mie kun luulin, että me ollaan reissattu paljon! Mielenkiintoisen oloinen blogi, täytyy ruveta kahlaamaan vanhoja juttuja läpi, vaikka näyttää siltä, että siinä saattaa hetki mennä!

 2. Eppu marraskuu 23, 2012 klo 8:40 am #

  Mitä sitten tapahtui?

  • Mikko ja Kirsi marraskuu 23, 2012 klo 11:00 am #

   Kiitos motivoinnista. Saimme yhden tekstin jälleen julkaistua =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: