Venäjän kansallispäivänä ei Moskovan taivaalla ole pilviä

24 Kes

Tänään (12.6) on Venäjän kansallispäivä. Punainen tori on ollut suljettuna jo lähes viikon ja muutenkin kaupunki on viettänyt pidennettyä viikonloppuaan useamman päivän ajan. Meidän vierailumme osuminen tänne juuri tänä kyseisenä päivänä ei ollut myöskään pelkkää sattumaa, sillä odotimme näkevämme jotain mitä harvoin tulisi täällä vastaan.

Alkuperäinen ajatuksemme Moskovan kansallispäivävierailusta lähti liikkeelle mielenkiinnosta nähdä sotilasparaateja. Paikanpäälle saavuttuamme kävi kuitenkin harmillisesti selväksi, ettei mitään sotilaspukujen loistoa ollut tiedossa. Toki kaupungin kehäteillä oli uutiskuvien perusteella useampikymmentuhatpäinen marssi Venäjän nykyistä hallintoa vastaan, mutta sen itsesuojeluvaistomme päätti tällä kertaa jättää väliin.

Toinen etukäteen Moskovasta ja Venäjän kansallispäivästä lukemamme tarina liittyi siihen, ettei Moskovan taivaalla ole koskaan Venäjän kansallispäivänä ollut pilviä. Luimmepa erään artikkelin, jossa kerrottiin kuinka perinteen mukaan hävittäjät levittävät edeltävänä yönä kemikaaleja Moskovan ympäristön ilmakehään varmistaakseen, ettei juhlan päivänä vain sada. Herättyämme kurkistimmekin uteliaina taivaalle. Sää näytti loistavalta, eikä pilviä todella näkynyt missään. Vaikkemme olleet mitään suihkukoneita yöllä kuulleetkaan, aloimme varovaisesti pohtia voisiko tämä tarina todella pitää paikkaansa?

Vain tunti myöhemmin tummat pilvet alkoivat kuitenkin hiljalleen vallata kaupungin ilmatilaa. Alkoi rankkasade, josta mekin saimme oman osamme ennen kuin pelastauduimme paikalliseen ravintolaan suojaan. Oliko tarina joskus pitänyt paikkaansa, siitä meillä ei ole varmuutta, mutta tänä vuonna tarinat ja todellisuus eivät kyllä näyttäneet kohtaavan.

Iltasella käväisimme vielä kävelemässä punaisen torin laitamilla, joka oli edelleen suljettuna ja jonne oli viritetty suuret konserttilavat. Paikalle oli kerääntynyt myös sadoittain poliiseja odottelemaan sinne saapuvaa väkimäärää. Katsellessamme iltajuhlan valmisteluita meidät kuitenkin häädettiin kauemmas ja sateen yltyessä päätimme lähteä takaisin sisätiloihin. Loppuiltaa juhlistimmekin turvallisesti hostellimme TV:n ääressä jalkapalloa seuraten.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: