Taas mennään!

13 Kes

Niinhän se on, että maailmaa jäi vielä edellisen reissumme jälkeen näkemättä ja jostain se reissukärpänenkin sai purtua, sillä taas mennään. Tällä kertaa tarkoituksenamme on kokea Siperian läpi matkaavan junan riemut ja suunnata kohti pohjoista pääkaupunkia, Pekingiä. Ensimmäisenä on kuitenkin vuorossa siirtyminen Helsingistä Pietarin kautta Moskovaan.

Vaikka usein reissun makuun pääsee jo varsin nopeasti kotioven sulkeuduttua, oli tällä kertaa olomme aivan erityinen. Tuntui kuin olisimme vaihtaneet valtiota vain muutaman metrin matkan käveltyämme. Syy tähän oli ensimmäinen kulkuneuvomme, Pietariin vievä minibussi, jonka kanssa toimiessa pystyi jo täysin unohtamaan, että olemme Suomessa ja täällä pärjää, jos ei nyt suomella tai ruotsilla, niin vähintään englannilla. Näin ei kuitenkaan käynyt. Venäjää vain minimaalisesti opiskelleina kielitaitomme päättyikin välittömästi tennispalatsin nurkille ja tunsimme itsemme tuttuun tapaan turisteiksi.

Olimme päätyneet tähän kulkuneuvovaihtoehtoon budjettisyistä, sillä suora juna Moskovaan maksoi lähes kaksinkertaisesti ja muutkin välimallin mahdollisuudet olivat merkittävästi hintavempia. Toki, näistä minibussikyydeistä oli tullut etukäteen kuultua monenlaisiakin tarinoita, mutta jälkikäteen katsottuna totuus ainakin omalla kohdallamme oli se, että pääsimme varsin kätevästi 20 eurolla Helsingin keskustasta Pietarin juna-asemalle ilman minkäänlaisia ongelmia.

Varsinaisen sähläyksen vauhtiin päästiinkin vasta kunnolla, kun saavuimme Pietariin ja siellä Moskovan junien juna-asemalle. Kuten Venäjällä käyneet hyvin tietävät, ei turistienglannilla pärjää täällä alkuunkaan, joten ei auttanut kuin yrittää omaksua paikalliskieltä. Ajauduimmekin harvinaiseen tilanteeseen, jossa pääsimme koittamaan lipunostotaitojamme molemmille ennestään lähes tuntemattomalla kielellä matkaoppaamme takasivujen minisanaston avulla. Alkukangertelun sekä 5 minuutin sönkkäämis-nyökyttelyn jälkeen lopputuloksena oli kuitenkin kaksi onnellista Moskovan junalippujen omistajaa, joten olimme tyytyväisiä.

Junaan päästyämme emme tieneet mitä odottaa. Uuden maan junakulttuuriin tutustumiset ovat olleet usein varsin riemuisia. Hetken odottelun jälkeen saimmekin vihdoin tutustua hyttitoveriimme, isokokoiseen vanhempaan venäläisherrasmieheen, jolla tuntui matkatavaroita riittävän meidän molempien edestä. Iloisesti tervehtien hän lähestyi meitä, eikä puhe juuri vaimentunut senkään jälkeen, kun hän oli ymmärtänyt ettei meistä juuri hänelle keskustelukumppania yhteisen kielen puuttuessa tulisi löytymään.

Junan lähdettyä liikkeelle sai tilanne vieläkin koomisemman lisämausteen, kun mies otti komean mahansa näkyville, vaihtoi verkkahousut jalkaan, kaivoi laukustaan kaksi pulloa viisasten juomaa sekä iski puukon pöytään. Tarjosipa hän samassa meillekin lasillisia, mutta kieltäydyimme kohteliaasti. Matkamme oli alkanut.

Mainokset

5 vastausta to “Taas mennään!”

 1. Kuivan kesän orava kesäkuu 13, 2012 klo 11:52 am #

  Jee, reissuareissua! Ja onnea syntsysankarille! 🙂

 2. MerjaP kesäkuu 13, 2012 klo 12:19 pm #

  Moikka!
  Törmäsin blogiinne erään Facebook-kaverini statuksessa. Me reissasimme mieheni kanssa tuolla samaisella suunnalla vuonna 2008 ja kirjoittelimme blogia siitä. Jos kaipaatte vinkkejä Siperiaan tai Mongoliaan, niin käykääpä tutustumassa http://www.thereissu.blogspot.com. Siellä on tietoa niin majapaikoista kuin kaikenlaisista aktiviteeteistakin. Aivan mahtavaa reissua teille 🙂

 3. Johanna kesäkuu 13, 2012 klo 6:21 pm #

  erityisen loistavaa reissua teille molemmille… kuulostaa jo nyt melkoisen antoisalta.
  Sitten myös hyvää syntymäpäivää sankarille ;)!
  T. Kummitäti + muut

 4. Mikko ja Kirsi kesäkuu 13, 2012 klo 7:23 pm #

  Kiitos onnitteluista! =)

 5. reissausta ja ruokaa kesäkuu 13, 2012 klo 9:37 pm #

  Olipa mukava löytää bloginne sattumalta googlailtuani Meksikon Cenote Angelitaa. Pääsinkin näin seuraamaan Siperian radan matkaanne sen alkumetreiltä. Hyvää matkaa, oma matkani Siperian läpi kohti Thaimaata vuonna 2005 alkoi samaan tapaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: