Joulukalenteri, Luukku 23: Maailman parhaat matkailumaat

23 Jou

Maailman parhaimpia matkailumaita voi olla vaikea ehdottoman tarkasti luetella. Omatkin mielipiteemme ovat ristiriitaisia ja on vaikea keksiä yhtä ainoaa kriteeriä, jonka perusteella niitä jaotella. Pinta-alaltaan pienemmät valtiot saattavat myös helposti jäädä monipuolisuutta verrattaessa suurempien jalkoihin ja vaikka haluamme ehdottomasti kannustaa ihmisiä valitsemaan vaihtoehtojaan tuttujen ja turvallisten Thaimaan, Australian sekä Uuden-Seelannin ulkopuolelta, on silti vaikeaa kertoa ihmisille aivan ennestään tuntemattomista kohteista. Tätä listaa kerätessämme päätimme joka tapauksessa nostaa punaiseksi langaksemme sen, että jokaiseen näistä maista voisimme vielä itse palata takaisin. Se on mielestämme paljon sanottu, sillä lähes kaikkiin muihin tällä sekä edellisillä matkoillamme näkemiimme maihin meillä ei vastaavasti ole enää pakottavaa tarvetta matkustaa uudelleen.

1. Intia

Intia voi olla omalla tavallaan aika rankka kohde. Ihmisten määrä, köyhyys ja sekaisuus saattavat ahdistaa ja väärään vuodenaikaan saavuttaessa lämpötilat voivat olla joko sietämättömän kuumat, tai hieman poikkeuksellisemmin jäätävän kylmät, kuten meille kävi. Samalla sillä on kuitenkin valtavasti tarjottavaa kaikenlaisille matkaajille. Jo paikallinen kulttuuri tarjoaa syyn vierailulle, jonka lisäksi maasta löytyy ehkä maailman yksityiskohtaisimmat temppelit, parhaiten kaiverretut luolat sekä yksi ehdottomista modernin maailman ihmeistä, Taj Mahal. Ei pidä myöskään unohtaa, että Intialla on tarjottavanaan laaja valikoima erilaisia ympäristöjä, niin kaupunkeja, hiekkarantoja, aavikoita kuin sademetsiä ja vuoristojakin.

Selaa Intia-tekstejämme!

2. Kiina

Vaikka Kiinalaisilla tuntuukin olevan mieletön vimma tuhota kaikkea vanhaa ja rakentaa tilalle moderneja tornitaloja, löytyy sieltä silti vielä kolmanneksi eniten UNESCO:n maailmanperintökohteita, heti Italian ja Espanjan jälkeen. Valtava maa tarjoaa myös runsaasti luonnonkauneutta, sekä täysin omanlaisensa arkkitehtuurin. Kannattaa mennä, ennen kuin kaikki vanha on pistetty maan tasalle.

Selaa Kiina-tekstejämme!

3. USA

Kiinan ja Intian tapaan, USAn valtava pinta-ala kattaa hurjan listan nähtävyyksiä. Vaikka paikallinen kulttuuri saa meidät useimmiten vain vihaisiksi ja vaikka liikkumiseen tarvitaan lähes poikkeuksetta oma auto, kannattaa Yhdysvalloissa vierailla ihan jo pelkästään luonnonpuistojen takia. Ihmiset matkustavat Uuteen Seelantiin Taru Sormusten Herrasta maisemien perässä, mutta Yhdysvalloista sitä vasta elokuvamaisemia löytyykin!

Selaa USA-tekstejämme!

4. Meksiko

Meksikosta luodaan mediassa hyvin turvaton kuva. Se on kuitenkin yksi hilpeimmistä maista, joissa olemme koskaan vierailleet. Nähtävää riittää, niin vanhoja raunioita kuin merieläimiäkin ja paljon on vielä sellaista, josta valtavirta ei edes tiedä. Kaiken lisäksi ruoka on aivan mahtavaa ja merivesi lämmintä! Suositelemme!

Selaa Meksiko-tekstejämme!

5. Argentiina

Argentiinassa riittää kohteita pohjoisesta etelään. Buenos Airesista itse kukin saa varmasti riittävän annoksen kulttuuria väistellessään samalla taskuvarkaita ja Patagonia nyt taas on aivan oma maailmansa. Perito Morenon jäätikkö, Peninsula Valdesin miekkavalashyökkäykset sekä Iguazun putoukset kuuluvat koko Etelä-Amerikan parhaimpien nähtävyyksien joukkoon.

Selaa Argentiina-tekstejämme!

6. Venezuela

Venezuelan paha maine saa monet turistit kiertämään sen kaukaa. Ehkäpä juuri siksi se tuntuukin eräänlaiselta piilotetulta paratiisilta. Roraima, Salto Angel, Catatumbo salamat ja ehdottoman uniikit Amazon-vierailut ovat jo yksistäänkin erinomaisia syitä matkustaa sinne. Venezuelaan matkaamiseen on kuitenkin syytä valmistautua hieman etukäteen, sillä maa on ehkä tämän listan vaativin matkailumaa.

Selaa Venezuela-tekstejämme!

7. Bolivia

Etelä-Amerikan ehkä halvimmassa kohteessa riittää aktiviteetteja joka lähtöön! Salar de Uyuni on yhdellä sanalla kuvattuna uskomaton, paikalliset perinneasusteet taas koko Andien alueen näyttävimmät. Lähes kaikki täällä käyneet ovat tykästyneet ja niin tapahtui meillekin!

Selaa Bolivia-tekstejämme!

8. Myanmar

Jos meidän pitäisi valita tämän reissumme paras maa, olisi se todennäköisesti Myanmar. Päivä toisensa jälkeen kokoajan jotain uutta ja ihmeellistä, omat kaksi viikkoamme eivät olleet lähellekkään tarpeeksi. Menkää itse katsomaan ja ihastukaa!

Selaa Myanmar-tekstejämme!

9. Filippiinit

Iloiset ihmiset, satumaiset rannat ja laaja kirjo mitä hulvattomampia vesiurheilulajeja! Filippiinit on mahtava paikka viettää rantalomaa ja rentoutua. (Filippiinien tilalla tässä voisi lähes yhtä hyvin lukea Indonesia, mutta jotenkin päätöksemme vain osui tällä kertaa Filippiineihin. Kävimme tästä rankkaa vääntöä keskenämme ja saattaa olla, että huomenna valinta osuisikin toisin.)

Selaa Filippiinit-tekstejämme!

10. Etelä-Afrikka

Mikko on koko matkan ajan hehkuttanut tapaamillemme ihmisille Etelä-Afrikan erinomaisuudesta, Kirsin kateellisena kuunnellessa vieressä. Mahtavat puistot nähdä villieläimiä, Northern Drakensbergin jylhät pöytävuoret, maailmanluokan sukelluskohteet, sekä parhaat museot, joissa Mikko on koskaan vieraillut, ovat vain pieni pala sitä mitä Etelä-Afrikalla on tarjottavanaan. Terveisiä vaan siellä asuville tutuille. Olemme ehkä tulossa käymään! =D

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: