Joulukalenteri, Luukku 20: Keskellä lumikaaosta

20 Jou

Nyt olemme saaneet blogimme aikaviiven vihdoin kiinni. On hauskaa pystyä kertomaan pitkästä aikaa ajankohtaisista asioista. Olemme esimerkiksi nyt Lontoossa. Lumikaaoksen keskellä. Siis juuri sen mistä ulkomaan uutisissakin kerrotaan. Onneksemme ehdimme saapua tänne ennen todellisten ongelmien alkua, vaikka saimme toki kokea myös oman osamme viikonlopun sääilmiöistä.

Kerättyämme matkalaukkumme ja selvitettyämme reittimme Heathrow:n sokkeloisia käytäviä pitkin lähiliikenteen terminaaliin, alkoivat ongelmat. Kulkuvälineemme ei saapunut, asiakaspalvelu oli heikkoa, eikä informaatiota ollut saatavilla. Olimme väsyneitä ja epätietoisena odottelu jäätävässä pakkasessa alkoi käydä hermoille. Eihän tässä sinällään mitään uutta ollut meille kaiken tänä vuonna kokemamme jälkeen, mutta ehkä kyse oli vaan ennakko-oletuksista. Kun odottaa kyytiä jossain päin viidakkoa, tietää että kelloa on turha vilkuilla, mutta ”sivistykseen” palattuaan sitä vain odottaa kaiken jälleen toimivan.

Seuraavana päivänä tilanne muuttui tosin vieläkin pahemmaksi. Lähdimme joulukaupoille vuoden kiireisimpänä lauantaina samalla kun taivaalta alkoi sataa aivan tuhottomaan tahtiin lunta. Kadut olivat täynnä kiireisiä rynniviä ihmisiä ja tilannetta helpottamaan olivat saapuneet myös satapäiset mielenosoittajat, jotka tukkivat hyvän osan Euroopan tunnetuimman ostoskadun, Oxford streetin, sisäänkäynneistä. Kaaos oli valmis.

Kauppoihin lopulta sisäänpäästyämme, ei sielläkään kaikki sujunut aivan toiveidemme mukaan. Psykedeelinen musiikki pyrki hajoittamaan tärykalvojamme ja teki tungoksessa kiertelystä vieläkin ahdistavampaa. Pukukoppeissa vallitsivat oudot säännöt, joiden seurauksena emme juuri pääseet toimimaan toistemme makutuomareina. Ostostilanteessa taas kaikki kauppiaat yrittivät tyrkyttää mahdollisuutta maksaa euroina ”ilman välityspalkioita” ja parhaimmat vieläpä yrittivät ensimmäisen eimme jälkeen väittää kuinka paljon parempi vaihtoehto tämä oikein on. No, jälkeenpäin tiliotetta tutkittuamme saimme varmistuksen epäilyillemme, että maksaminen suoraan euroilla olisi ollut poikkeuksetta 1-5 % kalliimpaa kuin punnissa. Älkää siis menkö tähän ansaan.

Shoppauksesta selvittyämme olivat kätemme kaikesta huolimatta täynnä jos jonkinlaisia kasseja. Palasimme majoitukseemme lukemaan uutisia ja tajusimme Lontoon lentokenttien sulkeutuneen sankan lumipyryn seurauksena. Selasimme jännittyneinä sääennusteita netistä ja mietimme: ”Mitenköhän meidän maanantain Tunisian lentomme käy?”

Lisää kuvia:

Iso-Britannia
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: