Joulukalenteri, Luukku 18: Shoppailua Miamissa

18 Jou

Etelä-Amerikan jätimme tyylikäästi taaksemme lentämällä kumpikin eri lennoilla ja vieläpä eri maiden kautta Miamiin. Koettuamme koko vuoden ehdottomasti pisimmän eron toisistamme, 18 tuntia, oli toki syytä juhlaan jo jälleennäkemisen takia, mutta myös aivan muusta syystä. Olimme saapuneet yhteen koko amerikan mantereen kuuluisimmista shoppausparatiiseista ja edessä oli jotain mistä olimme pidättäytyneet jo lähes 1,5 vuotta. Nyt shoppaus olisi kuitenkin sallittua parin päivän ajan ja käytettävissä oli varoja aina luottokortin luottorajaan asti.

Ensitöiksemme oli meidän lentokentälle saavuttuamme vuokrattava auto. Emme olleet tehneet etukäteisvarausta minkään yhtiön kautta ja kuvittelimme, ettei kahden päivän vuokrauksessa pieni hintaerokaan niin paljoa tunnu. Virhe! Kahden päivän autovuokraus tuli maksamaan niin paljon, että hävettää! Pelastukseksi sanottakoon toki, että Suomessa lysti saattaa helposti maksaa saman verran, mutta ulkomailla ja Yhdysvalloissakin touhun pitäisi olla hieman edullisempaa. Toista kymmentä veroihin ja vakuutuksiin liittyvää lisämaksua (80 % hinnasta) sisältäneen kuitin käteen saatuamme oli tämä rakas inhokkimaamme toivottanut meidät taas lämpimästi tervetulleeksi.

Hyväksyttyämme tappiomme autovuokran kanssa pääsimme tietysti nauttimaan Miamin lämpimästä ja aurinkoisesta säästä ..tai sitten ei. Olemme tämän matkamme aikana oppineet, että lähes missä päin maailmaa tahansa voi olla aivan jäätäviä kelejä, eikä Miamikaan ollut poikkeus. Tutisimme ensimmäisen yön hotellihuoneessamme ja katselimme läppärimme kuvaruudulta maailman karttaa. Viimäisen reissuviikkomme uima-allas Tunisiassa sijaitsi huomattavasti kauempana päiväntasaajasta kuin tämä majapaikkamme ja jos täällä lämpötila on lähes pakkasella, voi tämän vuoden viimäisenä viikkona Tunisian rantabaarissa mojito kädessä istuminen olla melkoisesti sitä suomalaista Sisua vaativaa puuhaa.

Itse shoppauksen pariin päästyämme oli aika unohtaa vielä hetkeksi tuleva ja keskittyä olennaiseen. Kiertelimme läpi Outlet-ostoskeskuksia ja käväisimme varmasti yli sadassa vaateliikkeessä. Lopputuloksena oli kaikesta huolimatta varsin vaatimaton määrä ostettuja vaatteita. Vaikka Mikko pari vuotta sitten oli onnistunut löytämään täältä samaisista kauppakeskuksista vaikka ja mitä, ei tällä kertaa onnemme ollut kohdallaan.

Miamin shoppaus osoittautuikin pieneksi pettymykseksi. Emme onnistuneet saamaan luottorajojamme ylitettyä, emme sitten millään. Emme vaikka hinnat tuntuivat nousseen parin vuoden takaisesta huomattavasti. No, seuraavaksi on vuorossa Lontoo. Katsotaan onnaako siellä vähän paremmin 😉

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: