Joulukalenteri, Luukku 17: Mitä jäi näkemättä, osa 3

17 Jou

Mitä jäi näkemättä –sarjan kolmannessa ja viimeisessä osassa esittelemme lähes reittimme varrelle osuneita kohteita, joiden toteuttamista mietimme hieman vakavammin kuin pelkällä unelmatasolla. Lopulta nämä matkat jäivät kuitenkin toteutumatta rajallisten resurssiemme takia (lähinnä rahan, mutta myös ajan).

7. Kuuba

Kuuba kiinnosti meitä erityisesti musiikki- ja tanssikulttuurinsa puolesta. Ostimme Hong Kongissa matkaoppaankin ja olimme jo hieman suunnitelleet listaa kohteista, joissa olisimme halunneet vierailla.

Matkaoppaan neuvojen perusteella yritimme Mexicon Cancunista hankkia halvan pakettimatkatarjouksen, mutta hurjia hintoja pelästyttyämme luovuimmelopulta aikeistamme.

8. The Great Blue Hole, Belize

Belizen Blue Hole on yksi maailman kuuluisimmista sukelluskohteista. Kristallinkirkas vesi ja loistava mahdollisuus bongata esimerkiksi useita erilaisia haita, kiehtovat varsinkin kokeneempia sukeltajia. Sukelluksen taso on vaativa, siinä laskeudutaan jopa harrastussukelluksen sallimien rajojen alapuolelle, eikä suuntavaiston säilyttäminen ole helppoa.

Blue Hole olisi ollut ainoa syy, jonka takia olisimme voineet pysähtyä Belizeen. Emme kuitenkaan olleet valmiita maksamaan siitä, sekä Belizessä yöpymisestä niin paljoa kuin olisi vaadittu, joten päätimme suosiolla säästää tätä kokemusta vielä.

9. Roraima trek, Venezuela

Venezuelan, Brasilian ja Guayanan rajalla sijaitseva Roraiman pöytävuori kuuluu monen Venezuelaan uskaltavan reppureissaajan haaveisiin. Vuoren lähes pystysuorat seinämät tarjoavat vain yhden mahdollisuuden kävellä ylös asti. Muualla tarvitaan siis jo kunnon kiipeilyvarusteet. Itse retken sanotaan olevan unohtumaton epätodellisten maisemien, erikoisen kasvuston ja eläimistön, sekä aluetta usein ympäröivän mystisen pilviverhon takia.

Käytettyämme kaikki dollarimme jo Salto Angelin reissulla olisi reissusta tullut virallisen kurssin mukaan kohtuuttoman kallis. Dollarisaldomme täydentäminen rajojen ulkopuolella ja sen jälkeen Venezuelaan palaaminen tuntui taas hieman työläältä ja huomattuamme, että meillä jäi vielä paljon muutakin nähtävää Venezuelaan, päätimme lisätä koko maan ja sitä kautta myös Roraiman tulevien vuosien matkasuunnitelmien listalle.

10. Etelämanner

Oli lähellä ettemme vierailleet matkallamme kaikilla maailman seitsemällä mantereella! Etelämantereella käyminen on nimittäin tällä hetkellä ehkä juurikin se seuraava matkustamiseen liittyvä suuri unelmamme. Tahtoisimme valtavasti päästä tutustumaan alueen huikeisiin maisemiin, sekä eläinkantaan.

Etelämanner-kokemus on niinsanottu ”kerran elämässä” reissu ja haluamme tehdä sen kunnolla. Miksi maksaa useampi tuhat euroa lyhyestä reissusta, jatkuvasta merisairaudesta ja muutamasta maihinnoususta? Tähän aiomme satsata kunnolla. Tehdä lähes kuukauden mittaisen risteilyn, hankkia sitä ennen alueella sukeltamiseen tarvittavat kuivapuku yms. -luokitukset ja nauttia paremman tason risteilijän palveluista.

11. Pääsiäissaaret, Chile

Chilen Pääsiäissaaret ovat tunnettuja jättiläismäisistä patsaistaan, jotka muutama vuosi takaperin joutuivat Suomalaisen turistin tihutöiden kohteeksi. Meidän tarkoituksenamme oli jatkaa hyvää perinnettä ja ottaa matkamuistoksi pari korvaa, mutta kuinkas kävikään..

Aloimme katsoa lentoja vasta Chileen saavuttuamme ja tällöin kaikki lennot seuraavan kuukauden ajalta olivat joko täysiä, tai vaihtoehtoisesti menopaluun hinta oli yli tuhat dollaria. Patsaat jäivät siis toistaiseksi turvaan. =D

Mainokset

2 vastausta to “Joulukalenteri, Luukku 17: Mitä jäi näkemättä, osa 3”

  1. Sari joulukuu 25, 2010 klo 2:38 pm #

    Hei, olen mielenkiinnolla lukenut blogianne ja en voi kuin ihmetellä matkaanne! Ihan uusi ajatus itselleni on se, että ette ostaneet mitään valmista lentopakettia vaan yksittäisiä lentoja. Voisitteko vähän valaista miten lentojen osto rutiininne menevät, mistä kyttäätte parhaat tarjoukset, jouduitteko maksamaan joistain lennoista enenmmän/vähemmän kuin suunnittelitte? Itse ostin juuri Great Escapade paketin ja oman maailmanympärimatkani strattaa 40 päivän kuluttua 🙂 mukavaa kotiinpaluuta teille!

    • Mikko ja Kirsi joulukuu 26, 2010 klo 1:50 pm #

      Tehtiin asiasta ihan oma teksti, ku tästä on tullu niin paljon kyselyitä. Tekstiin pääsee tästä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: