Joulukalenteri, Luukku 16: Mitä jäi näkemättä, osa 2

16 Jou

 

Eilen esittelimme kolme kohdetta, jotka haluaisimme ehdottomasti kokea, mutta joista kuulimme liian myöhään. Tänään on vuorossa lista kohteista, jotka jäivät väliin, koska vierailimme vääränä vuodenaikana.

4. Land diving, Vanuatu

Vanuatun Pentecost-saarella nuoret miehet rakentavat luonnonmateriaaleista köyttä, jolla he tekevät eräänlaisia benji-hyppyjä kerran vuodessa järjestettävässä juhlassa. Vuosi vuodelta miesten rakentama köysi kasvaa ja hyppykorkeus nousee. Tämän ainutlaatuisen rituaalin kautta pojista tulee miehiä.

Saavuimme Vanuatulle juuri kun kyseinen festivaaliaika oli loppumassa. Jos olisimme paria kuukautta aikaisemmin lentoja buukatessamme tienneet tästä, olisimme voineet aikaistaa tuloamme hieman nähdäksemme nämä hurjat rituaalit.

5. Guayanas

Guayanoihin kuuluvat Guayanan lisäksi Ranskan Guayana sekä Suriname. Harva latinalaista amerikkaa kiertävä turist eksyy matkallaan näihin kolmeen pieneen maahan, mutta meillä siihen oli kova tarkoitus. Olimme erityisen kiinnostuneita näkemään kuinka valtavat, jopa yli 900 kiloiset merinahkakilpikonnat nousevat merestä kuin panssarivaunut munimaan Surinamen rannikolle. Samalla retkellä olisimme käyneet myös vierailulla maailman aktiivisimmalla avaruusrakettien laukaisualustalla Ranskalaisessa Guayanassa.

Satuimme alueen lähettyville aikaan, jolloin merinahkakilpikonnien näkeminen olisi hyvin epätodennäköistä, eikä avaruusalusten laukaisuaikatauluissakaan ilmoitettu edes mahdollisesti tulossa olevista laukaisuista. Päätimme siis suosiolla jättää nämä kalliit maat väliin tällä kertaa, mutta olemme ehdottomasti suuntaamassa matkamme sinne vielä jonain päivänä.

6. Miekkavalaat hakevat ruokansa rannalta

Argentiinassa Valdesin niemimaan pohjoiskärjessä, sekä itärannalla on mahdollista todistaa ainutlaatuista luonnonnäytelmää, jossa miekkavalaat käyvät nappaamassa merileijonien ja merinorsujen poikasia suoraan rannalta ruuakseen. Olemme myös kuulleet, että joskus miekkavalaat tyytyvät pelkästään harjoittelemaan hyökkäyksiään ja nappaavat poikasparan vain pelatakseen tällä ”tennistä”, jonka jälkeen hänet päästetään vapaaksi.

Vierailimme sekä pohjoiskärjessä, jossa hyökkäykset tapahtuvat vain tammi-helmikuussa kun vesi on korkealla, että itärannalla, jossa hyökkäyksiä voi ilmeisesti tapahtua ympärivuoden, mutta emme nähneet miekkavalaista evääkään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: