Joulukalenteri, Luukku 15: Mitä jäi näkemättä, osa 1

15 Jou

Moni reissulla tapaamamme ja miksei jokunen lukijakin, on ihmetellyt miten olemme ehtineet käydä vuodessa näin valtavan määrän kohteita läpi. On meitä myös moitittu siitä ettemme varmasti ole ehtineet kokea vierailemiamme maita kunnolla, mutta oma mielipiteemme on kaikesta huolimatta se, että vähintään 90 % niistä asioista, jotka olemme halunneet nähdä ja kokea, olemme myös kokeneet. Teille, mahdollisia matkaideoita etsiville, haluamme nyt silti kertoa myös niistä kohteista, jotka ovat tällä matkalla päässeet meiltä karkuun; osa siksi, ettemme tienneet niistä ajoissa, osa siksi etteivät rajalliset resurssimme, aika ja raha riittäneet, ja osa siksi, että sesonki oli yksinkertaisesti väärä. Ensiksi pureudumme kohteisiin, joista kuulimme liian myöhään:

1. Gibbon experience, Laos

Laosin luoteisosan sademetsiin on rakennettu valtava zip-line verkosto. Turistit maksavat noin 180 US$ viettääkseen kolme päivää ja kaksi yötä zippaillen ympäri viidakkoa, asuen puumajoissa ja bongaillen apinoita.

Tämän kokemuksen erinomaisuudesta kuulimme kunnolla vasta ollessamme jo siirtymässä Laosista Kambodzaan.

2. Canyo Cristales, Kolumbia

Canyo Cristalesin on sanottu olevan maailman värikkäin joki. Kerran vuodessa sadekauden ja kuivan kauden välissä, kun veden pinta on optimaalisella tasolla, pohjan kasvusto saa joen erikohdat loistamaan kaikissa sateenkaaren väreissä.

Kuulimme joesta vasta kun olimme jo varanneet lippumme Bogotasta Cartagenaan. Tosin, vaikka olisimme tienneet kohteesta aikaisemminkin, olisimme todennäköisesti jättäneet sen silti väliin, koska sinne matkaaminen olisi ollut erittäin kallista, sekä sisältänyt myös pieniä riskitekijöitä sijaitessaan FARCin hallitsemilla viidakkoalueilla.

3. Ukkosmyrskyt, Merida, Venezuela

Matkailijoiden suosimasta Meridasta on mahdollista järjestää yön yli kestävä retki Maracaibo järvelle katsomaan koko taivaan valaisevia Catatumbo salamia. Salamia on helppo kuvata, sillä ne kestävät paljon tavallisia salamia pidempään. Ne ilmaantuvat ilman ukkosta ja niiden sanotaan olevan maailman suurin yksittäinen otsoonintuottaja.

Kuulimme tästä vasta ohitettuamme Meridan. Takaisinpaluu ei taas olisi ollut mahdollista, koska emme onnistuneet kertaakaan nostamaan rahaa Venezuelan raha-automaateista ja käteisvarantomme riittivät tuolloin hädin tuskin maasta ulospääsemiseen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: