Joulukalenteri, Luukku 14: Sukellusta Merileijonien kanssa ..vihdoin!

14 Jou

Epäonnistuttuamme kahteen otteeseen merileijonien metsästyksessä, oli vihdoin totuuden paikka edessä, kun saavuimme Limaan. Tämä olisi viimeinen paikka tällä matkalla, jossa meillä olisi mahdollisuus kokea sukeltelu merileijonien kanssa. Tälläkään kertaa kaikki ei mennyt niin kuin olisimme toivoneet, mutta onneksi kaikkein tärkein, lopputulos, oli enemmän kuin mieleisemme.

Saavuttuamme Limaan aloimme kysellä hostelliltamme mahdollisuutta sukeltaa merileijonien kanssa. Heidän mielestään snorklaus olisi kuitenkin paljon parempi vaihtoehto, mutta pitkän vänkäyksen jälkeen he suostuivat selvittämään hinnan sukellusvaihtoehdolle. ”300 euroa per henkilö”, sanoi vastenmielinen respatyöntekijämme. ”Kukaan ei tee sen halvemmalla, ei ainakaan Perussa”, hän vielä lisäsi.

Tehtyämme hieman lisää taustaselvitystä löysimme erään luksusmatkoja toteuttavan yrityksen tarjoavan kyseistä sukellusretkeä lähes puolella tuosta hinnasta, joten käännyimme uudelleen majapaikkamme puoleen. Tällä kertaa selityksien kirjo laajeni niin utopisiin ulottuvuuksiin, että tajusimme lopettaa kyselyn. Pelastuksekseen majatalomme henkilökunta yritti vielä väittää tarkoittamamme sukelluspaikan sijaitsevan useiden tuntien päässä ja kertoi siihen tueksi kasan muitakin valheita. Onneksi löysimme osoitteen erääseen meitä lähellä sijainneeseen matkatoimistoon.Hinta määräytyi lopulta suoraan matkantarjoajan toimistolta ostettuna hieman alle 100 euroon henkilöltä.

Seuraavana aamuna lähdimme jälleen odotukset korkealla kohti satamaa. Hypättyämme siellä meitä odottaneeseen veneeseen hymähtelimme tyytyväisyyttä. Vaikka porukkaa riitti laivalla, olimme me ainoat, jotka olivat menossa sukeltamaan.

Tunnin navigoinnin jälkeen saavuimme Palominon saaren edustalle yli 8 000 merileijonan siirtokuntaan. Puimme tamineet päälle ja katsoimme, kun useat kymmenet merileijonat nostelivat päätään veden pinnalla kuin uteliaat koiranpennut odottaen, että joku tulisi heidän kanssaan leikkimään.

Ja heidän toiveensa oli toteutuva. Hyppäsimme veteen ja sukelsimme noin 15 – 20 metrin syvyyteen. Sen jälkeen alkoi hauskuus. Koko 20 minuutin sukelluksemme ajan ympärillämme pyöri kymmenittäin vilkkaita merileijonia. Käsien puuttuessa heidän tapansa tunnustella oli tietysti suulla ja hampailla. Milloin he yrittivät syödä sormia ja milloin Mikon kädessä ollutta kameraa. Mikään ei tietysti sattunut, purentavoima kun ei ole mitään alligaattorin luokkaa.

Ylös noustuamme oli helppo todeta, että koko kokemus oli ollut täysin hintansa arvoinen. Olimme saaneet koko alueen vain itsemme käyttöön ja muut snorklaamaan tulleet veneturistit päästettiin veteen vasta meidän sieltä poistuttua. Näkyvyys oli tietysti merileijonien ruokailun jäljiltä vain muutamia metrejä, eikä valokuvien ottaminen nopeista liikkeistä ja vähäisestä valosta johtuen ollut kovinkaan helppoa – ainakaan meidän välineillämme. Parhaimman kuvan touhusta saattekin alla olevaa videota katsomalla.

http://www.facebook.com/v/486270938880

Koettuamme nyt sukeltelun sekä Galapagoksella, Argentiinassa, että Perussa voimme helposti sanoa Perun ja Isla Palominon olevan ehdottomasti paras paikka sukeltaa merileijonien kanssa Etelä-Amerikassa. Esimerkiksi huomattavasti suositumpaan Argentiinan Peninsula Valdesiin verrattuna täällä on halvempaa, moninkertaisesti enemmän merileijonia ja huomattavasti vähemmän turisteja viemässä eläinten huomiota muualle (Argentiinassa epäonnistuneesta reissustamme voitte lukea täältä).

Lisää kuvia:

Peru – Lima
Mainokset

3 vastausta to “Joulukalenteri, Luukku 14: Sukellusta Merileijonien kanssa ..vihdoin!”

 1. Mika E tammikuu 28, 2011 klo 11:37 am #

  Wow, merileijonien kans olisi kyllä mahtava päästä sukeltaan. Tuo uteliaita kuin koiranpennut kuvaa kyllä niitä hyvin. 🙂

  Mika E
  Georgetown, Malesia

 2. Jii^ heinäkuu 26, 2012 klo 4:35 am #

  Uijui, näyttää kyllä huimalta touhulta. Paras mitä itse on tullut kokeiltua on snorklaaminen Punaisella merellä… Olen kyllä vakaasti harkinnut sukelluskurssilla käymistä – ehkä tästä blogista löytyy inspiraatiota kurssin aloittamiseen! 😀

 3. Julia joulukuu 14, 2013 klo 4:56 pm #

  Haluan kommentoida tämän koko blogin/sivun järjestelmällisyyttä ja organisointia. Sivulla on todella helppo asioida, sekä kirjoitus on kattavaa ja osittain hyvin tarkkaa, mikä antaa äärimmäisen paljon apuja ihmisille, jotka suunnittelevat samanlaista reissua. Sivulta on helppo löytää kaikki ja olette tehneet äärimäisen hyvää työtä. Kiitos!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: