Joulukalenteri, Luukku 13: Kummallisia piirroksia aavikolla

13 Jou

”Nazca lines” nimellä tunnetut aavikkolle piirretyt viivat ovat olleet ihmiskunnalle löytymisestään asti mysteeri. Niitä on pyritty selittämään maan ulkopuoleisella elämällä, tähtikartoilla ja vaikka millä, mutta todellisuus liittynee Nazcan intiaaniheimojen omiin uskonnollisiin rituaaleihin. Kuultuamme Bolivian suola-aavikoilla meidän kanssa reissanneelta iäkkäämmältä ruotsalaispariskunnalta näistä Nazcan arkeologisista nähtävyyksistä, päätimme lähteä itse katsomaan.

Erilaisia matkojen tarjoajia alueella riitti. Aikaisemmin tarjoajia oli toki ollut vielä enemmän, mutta viimeisen vuoden aikana valtio oli lukuisien onnettomuuksien jäljiltä päättänyt ottaa homman valvontaansa ja näin olleen lennossa olevat koneet, lentäjät ja yritykset olivat laskeneet murto-osaan vuodentakaisesta. Samalla hintoihin oli tullut lähes tuplaus, mutta turvallisuudesta puhuttaessahan harvoin kannattaa tinkiä.

Istuttuamme meille jo tutuksi tulleen 6-paikkaisen Cesnan kyytiin, ihmettelimme edessämme olleita oksennuspusseja. Lentäjämme neuvoi niiden käyttöä vielä erikseen ja me vain hymähtelimme. Tiesimme, että pikkukoneella lentely on hieman pomppuista, mutta mihin näitä nyt kuitenkaan tarvitaan?

Noustuamme ylös ja aloitettuamme hillittömän kaartelun vain noin 150 metrin korkeudella maanpinnasta, alkoi pahaolo voimistua. Pää meni sekaisin jo ensimmäisten 10 minuutin aikana ja vaikeutti huomattavasti itse nähtävyydestäkin nauttimista. Takanamme istunut tyttö oksensi heti ensimmäisillä minuuteilla ja toinenkin lopetti kameralla kuvailunsa pidelläkseen kiinni toisella kädellä päästään ja toisella kädellä mahastaan. Meidän ei onneksemme tarvinnut turvautua eteemme taiteltuihin muovipusseihin, mutta huonovointisuus toki vaivasi; todellisuudessa vielä pitkään koneesta ulos astuttuammekin.

Itse Nazcan viivat olivat hienoinen pettymys meille molemmille. Olimme jotenkin kuvitelleet kuvioita suuremmiksi ja näyttävimmiksi. Olivathan ne ihan ok, mutta jollain tavalla ennakko-odotuksemme eivät oikein täyttyneet. Mieleenpainuvimmaksi muistoksi tästä reissusta muodostuikin lähinnä pahoinvointi kaartelevan pienkoneen kyydissä.

Lisää kuvia:

Peru – Nazca
Mainokset

2 vastausta to “Joulukalenteri, Luukku 13: Kummallisia piirroksia aavikolla”

  1. Antti joulukuu 15, 2010 klo 4:57 am #

    Heheee, samat loylyt ne heitti meille jo vuonna 2008… Viimesen vuoden aikana lassynlassyn ja lennonjohto toimii Limasta kasin. Tuskin kuitenkaan. Suosittelen kaikille Nazca-linjoja harkitseville mieluummin jonkun hyvan dokumentti-dvd:n ostamista.

  2. Tuuli joulukuu 15, 2010 klo 11:45 am #

    Hyiiii, mulle tulee vileläki pahaolo pelkästään näkemällä noi kuviot. Enkö mä muistanu mainita teille, että tätä en suostittele?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: