Joulukalenteri, Luukku 12: Kuin kohtaus toimintaelokuvasta

12 Jou

Tapasimme Machu Picculle johtavalla vaelluksella tsekkiläisen miehen, joka vain muutama päivä ennen kyseistä reissua oli joutunut väkivaltaisen ryöstöyrityksen uhriksi pienessä perulaisessa kaupungissa. Ja minkä tarinan hän siitä saikaan kerrottavakseen! Tällaista ei tapahdu kuin elokuvissa:

Ostettuaan lipun yöbussiin, mies hyppäsi matkatoimiston edestä ajaneeseen taksiin siirtyäkseen bussiasemalle odottamaan. Ajaessaan kuski jutteli puhelimessa veljelleen, eikä mies oikein osannut epäillä mitään. Siitä huolimatta hän seurasi kokoajan tietä ja ympäristöä ollakseen varma, että kuski ajaisi hänet oikeaan paikkaan.

Yhtäkkiä taksi kääntyi päätieltä pienelle sivukujalle. Mies ei edes ehtinyt kysyä kuskilta miksi näin tapahtui, ennen kuin hänen vieressään takapenkillä oli jo kaksi paikallista. Tunkeilijat yrittivät heittää miehen ulos taksista, mutta hän alkoi tapella vastaan. ”Onnekseen” hän kantoi suurta rambo-veistä mukanaan ja sai sen tappelusta huolimatta vedettyä ulos tupesta. Ryöstöyrityksestä kiivastuneena hän sohi veitsellä kimppuunkävijöitänsä päähän ja saikin toisen heistä perääntymään ja hyppäämään ulos autosta. Vielä kesken hypyn hän iski kerran ryöstäjää selkään, niin että veitsi oli uponnut yli 5cm syvyyteen.

Ensimmäisen päällekäyjän peräännyttyä toinen kaveri yritti vielä tapella vastaan, siinä onnistumatta. Tämänkin roiston hypättyä lopulta ulos taksista jäi miehelle hetki aikaa miettiä mitä hän tekisi kuljettajan kanssa. Mielessään hän kuulemma halusi surmata kuskin, mutta tyytyi kuitenkin vain huutamaan ”Minulla on veitsi, minulla on veitsi!”, jonka kuultuaan kuljettaja hätääntyi ja hyppäsi hänkin ulos liikkuvasta autosta.

Auto lähti ajelehtimaan jalkakäytäville ennen kuin mies itse kerkesi hypätä takapenkiltä rattiin. Hän yritti pyytää jalankulkijoilta apua, mutta he vain heittelivät autoa kivillä ja kaljapulloilla. Paniikissa ainoa ajatus hänen päässään oli päästä pakoon ja löytää poliisiasema. Tehtyään muutaman tiukan käännöksen eksyttääkseen perässään olleet ihmiset, hän pääsi kääntymään valtatielle, samalla joutuen pieneen liikenneonnettomuuteen. Tämänkin jälkeen hän vain pakeni paikalta pujotellen liikenteen joukossa kuin amerikkalaisissa toimintaelokuvissa.

Vihdoin poliisiasemalle löydettyään, istutettiin hänet pieneen kuulusteluhuoneeseen, jossa noin 50 poliisia kuunteli suu auki hänen kertomustaan. Erikoisinta meidän mielestämme oli se, että poliisit sanoivat, ettei hänelle annettaisi mitään rangaistusta vaikka hän olisi nujakassa onnistunut surmaamaan ryöstäjänsä. Olihan kyseessä itsepuolustus!

Kuulustelusta selvittyään mies vietiin vielä paikallisen televisiokanavan haastatteluun, jossa hän onnistui kehonsa valtaaman adrenaliinin hurmoksessa sanomaan toimittajalle ostaneensa veitsensä tappaakseen ihmisiä (Haastattelun kerrottiin löytyvän Youtubesta, mutta me emme sitä sieltä ainakaan vielä tämän tekstin kirjoitusaikaan löytäneet). Tämän jälkeen hän tyynenrauhallisesti koko yläkroppa veressä siirtyi yöbussiinsa ja jatkoi matkaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: