Joulukalenteri, Luukku 10: Halpa harvoin tarkoittaa hyvää!

10 Jou

Tämän vuoden matkailumme aikana olemme löytäneet itsemme monenmoisilta retkiltä ja valmiilta pakettimatkoilta. Useimmat niistä ovat vähintäänkin saavuttaneet odotuksemme, mutta hauskoja kokemuksia toiseenkin suuntaan on sattunut (ainakin jälkeenpäin!). Useimmiten riski näihin hieman vähemmän laadukkaisiin kokemuksiin nousee silloin, kun tarjoavia yrityksiä on paljon ja hintaerot ovat suuria. Niinpä yksi otollinen paikka kohdata näitä ongelmia oli myös matka Machu Picchulle.

Perun tunnetuimpaan turistikohteeseen, vuoristossa sijaitsevaan Inka valtakuntaan, matkatakseen turisteilla on useita erilaisia vaihtoehtoja. Kuuluisin ja ehkä suosituin näistä on Inka Trail:na tunnettu 4 päiväinen vaellus, joka maksaa useita satoja euroja ja pitää etenkin pääsesongin aikana varata jopa kuukausia etukäteen. Muitakin vaellusvaihtoehtoja on olemassa ja kaikista pikaisimmat ja fyysisesti kevyimmät visiitit pystyy suorittamaan jopa pelkillä junalipuilla, mutta ekonomisinta vaihtoehtoa metsästäneinä päätimme itse hypätä Inka Jungle Trek –nimisen kokonaisuuden mukaan.

Tourimme alkoi hyvin kun turistiyhtiömme oli luvatun 10 turistin sijaan buukannut ryhmäämme 11 henkilöä. Jouduimme ahtautumaan meille aivan liian pieneen autoon ja istumaan toinen toistemme päällä. Tungosta vähentääkseen opamme yritti toki kulkea osan matkaa myös auton katolla, mutta poliisin pysäytettyä ja ilmeisesti sakot annettua jatkoimme jälleen matkaamme tutussa ahtaudessa.

Kun vihdoin useamman tunnin ajelun jälkeen pääsimme suoristamaan jalkamme ja nousemaan reissuun kuuluneiden polkupyörien selkään, huomasimme, etteivät maastopyöriemme jarrut luonnollisestikaan olleet aivan teräkunnossa. Yhtäkkiä lähes 40 kilometrin mittainen ja 2 kilometriä vertikaalista pudotusta sisältänyt alamäkipyöräily sateessa ilman jarruja, alkoi tuntua turvalliselta touhulta, mutta eteenpäin oli mentävä.

Seuraavana päivänä matkamme jatkui kävellen. Mitään suurempia ongelmia ei tälle päivälle matkanjärjestäjämme puolesta sattunut ja ainoa ikävä asia syntyi lähinnä omasta typeryydestämme. Olimme jostain syystä valmistautuneet hieman lyhyempään ja korkeammalla vuoristossa kulkeneeseen trekkailuun, joten kantamamme varusteet olivat sen mukaiset (noin 3-kertaiset muihin verrattuna). Polttavassa kuumuudessa ja huikealla vauhdilla tarvotussa ylämäki/alamäkijumpassa tyydyimmekin suosiolla häntäpään tarkkailijoiksi. 23 kilometriä myöhemmin olimme myös virallisesti valmiita lepäämään.

Kolmannen päivän aamuna halusimme saada vaihtelua pelkälle kävelylle ja lähdimme mukaan vapaaehtoisohjelmaan, Zip-line seikkailuun. Olimme keskustelleet vastaavan kokemisesta jo pitkään ja nyt 3-tunnin kävelyn missaaminen tämän kokemisen takia alkoi tuntua riittävältä tekosyyltä. Vielä kun kysyttyämme matkanjärjestäjiltämme, onko tämä turvallista ja heidän siihen tokaistua ”Kaikki välineet ovat ulkomaalaisia, mitään ei ole valmistettu Perussa”, olimme myytyjä. Ei muuta kuin valjaat niskaan ja köysirattaille.

Viimeinen päivämme sujui pääosin itse Machu Picchulla ja kaikki tuntui sujuvan ilman suurempia ongelmia (siitä kerromme tarkemmin vasta seuraavassa tekstissämme). Sen sijaan kaiken muun kanssa olikin sitten jälleen jos jonkinlaista sähläystä: junalippujamme ei pystytty ensin tulostamaan, seuraavaksi saamillamme lipunnumeroilla meille tulostettiin väärien henkilöiden liput ja lopulta pitkän soittorupeaman jälkeen lippumme olivat Cleimclan –nimellä varatut.

Paluumatkalla hymyiltävää riittikin ryhmämme kesken, kun vertailimme kuinka ristiriitaisia ja toinen toistaan älyttömämpiä lupauksia matkamme suhteen kaikille oli annettu. Oli miten oli, tiesimme kyllä itse jo buukatessamme odottaa jotain vastaavaa, sillä maksamamme hinta oli huomattavasti alhaisempi kuin ne hinnat, joista olimme etukäteen kuulleet. Niinpä koko jutusta jäi lopulta hyvä maku suuhun, vaikkei kaikki avain parhaimman mukaan sujunutkaan.

Lisää kuvia:

Peru – Inka Jungle Trek
Mainokset

Yksi vastaus to “Joulukalenteri, Luukku 10: Halpa harvoin tarkoittaa hyvää!”

 1. Ritva joulukuu 10, 2010 klo 7:27 am #

  On ollut mukavaa seurata tiedän matkaa,ympäri maailmaa.
  Kuvat ja tekstit ovat olleet tosi mukavia
  Kaikki mukava päättyy aikanaa.

  Hyvää Joulua teille missä lienette vietätte

  terkuin ritva

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: