Joulukalenteri, Luukku 6: Ajatuksia reissun pituudesta

6 Jou

Olemme matkamme aikana tavaneet monenlaisia maailmanympärimatkaajia. Osa heistä yrittää kiertää koko maailman kuukaudessa ja toiset taas käyttävät samaan useita vuosia. Mekin olemme paljon pohtineet oman reissumme kestoa ja tässä hieman ajatuksia sen ympäriltä.

Oma päätöksemme vuoden pituisesta reissusta lähti varmasti hyvin perinteisistä syistä. Kokonainen vuosi tuntui mukavan pyöreältä ajalta ja vaihtoehtona olleen 6 kuukauden reissaamisen pelkäsimme olevan liian lyhyt maailmanympärimatkan toteuttamiseen. Ehkä pelkkällä ajatuksella kokonaisen vuoden matkailusta oli myös oma osuutensa naivissa päätöksenteossa, koska olisimmehan sen toteutettuamme ”todistettavasti” ainakin reissanneet.

Ensimmäiset kuusi kuukautta sujuivat melko nopeaan vauhtiin. Koimme ja näimme paljon, kaikki oli niin uutta ja mielenkiintoista, eikä koti-ikävää juuri ollut havaittavissa. Skype-puheluita kotiinpäin taisimme tehdä ensimmäisten kuukausien aikana korkeinta pari kappaletta, eikä kotimaan tai koko maailmankaan uutisia tullut seurattua liiemmälti.

Seitsemännen kuukauden jälkeen tilanne alkoi hiljalleen muuttua. Mielenkiintomme reissaamiseen hiipui ja koko jutusta alkoi kadota idea. Puhelut kotiin lisääntyivät ja päivittäinen uutisten lukumäärä kasvoi aivan hillittömiin mittasuhteisiin. Kyselimme itseltämme tuolloin jopa onko järkeä jatkaa, jos reissaaminen on alkanut tuntua lähes pelkästään rasti ruutuun-tyyliseltä ajan vietolta, mutta lopulta päädyimme jatkamaan, jopa suurelta osin vain sen takia, että se olisi meille vielä nyt mahdollista.

Tuntemuksiimme tuolloin toki vaikuttivat useammatkin asiat ja niistä kirjoitimme oman tekstinkin: reissuväsymystä ilmassa. Olimme jo oppineet valtavasti kaikesta kokemastamme ja oma arvomaailmammekin oli muuttunut. Tiesimme jo mitä odottaa ja minkä unelman perään kannattaisi seuraavaksi hypätä.

Myöhemmin reissufiiliksemme on palannut jälleen mielenkiintoisten kohteiden kautta. Intoa on riittänyt, vaikkei aivan Aasian kohteisiin verrattavaa fiilistä ole enää ollut aistittavissa. Ajatus vuoden reissusta liian pitkänä aikana ei ole kuitenkaan kadonnut minnekään, sillä tiedämme, että hyöty koko jutusta on kääntynyt jyrkkään laskuun jo aikoja sitten.

Haluamme vielä varmuudelta mainita, että olemme edelleenkin valtavan kiitollisia siitä mahdollisuudesta, joka meillä on ollut, emmekä tietenkään vaihtaisi mitään pois. Vuoden matkailun kyseenalaistaminen saattaa tästä huolimatta olla aivan paikallaan, sillä jos saman voisi tehdä useammassa erässä, saisi kaikesta ehkä enemmän irti.

Mainokset

Yksi vastaus to “Joulukalenteri, Luukku 6: Ajatuksia reissun pituudesta”

  1. Vuke joulukuu 6, 2010 klo 8:16 am #

    Kiva kun tuutte jo kohta kotiin : )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: