Joulukalenteri, Luukku 5: Äärimmäisiä lämpötiloja saman päivän aikana

5 Jou

Torres del Painen luonnonpuiston jälkeen lensimme suoraan Chilen pääkaupunkiin Santiagoon. Lyhyen vierailun aikana emme juuri tehneet siellä muuta kuin tapasimme paikanpäällä työskentelevää ystäväämme Lumikkia. Vain hujaus myöhemmin astelimmekin jo pohjois-Chilessä, San Pedro de Atacamassa. Tämä kaupunki keskellä aavikkoa tarjoaa turisteille viihdettä aina hiekkalautailusta ratsastamiseen. Pohdimme itsekin hetken erilaisia vaihtoehtoja, mutta lopulta päädyimme tekemään reissun ainoastaan El Tation geysireille, jonne lähtö oli miellyttävästi kello aamu neljältä.

Saatuamme kaikki turistit minibussin kyytiin, emme ehtineet ajaa montaakaan kilometriä kun oikea takarenkaamme poksahti. Olisi luullut, että ammattiautoilija vaihtaa renkaan yhdessä hujauksessa, mutta mitä vielä! Rengas ei suostunut irtoamaan ja matkatoimistomme joutui soittamaan paikalle uuden kulkuneuvon. Sähellyksestä huolimatta ehdimme kuin ehdimmekin itse geysireille ennen auringonnousua. Tämä oli ehdottoman tärkeää, sillä kun aurinko nousee, maa ja ilma lämpiävät, eikä geysireiden vaatimaa lämpötilaeroista johtuvaa painetta enää synny. Käytännössä tämä tarkoittaa, että näkeminen jää hyvin mitättömäksi verrattuna aikaisempiin vuorokauden aikoihin.

Aikaisesta aamusta huolimatta itse geysirit onnistuivat olemaan lopulta pienoinen pettymys meille molemmille. Todellisuudessa vaan jäädyimme paikallamme ja odottelimme hartaasti auringon nousua. Yön aikana lämpötila näillä seuduilla laskee lähes miinus 15 asteeseen, emmekä siis olisi voineet olla onnellisempia, kun hetken seisoskelun jälkeen saimme geysireissä lämmitettyä kaakaota ja kuumia kanamunia lämmittämään jäätyneitä sormiamme. Kirsi yritti myös käydä vieressä sijaitsevassa kuumassa lähteessä lämmittelemässä, mutta veden lämpötila oli aika kaukana miellyttävästä.

Auringon noustua kaikki helpotti ja kääntyi itse asiassa päälaelleen. Lähes + 40 asteessa aamua varten puetut pakkastamineet alkoivat tuntua vähintäänkin epämukavilta ja toivoimme pääsevämme takaisin majoitukseemme. Mielen virkistykseksi päätimme paluumatkalla maistaa grillattua laamanlihaa, josta tulikin hetkessä meidän molempien uusi suosikki. Toivottavasti tätä herkkua on tarjolla myös tulevissa kohteissamme.

Lisää kuvia:

Chile – El Tatio Geysers
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: