Joulukalenteri, Luukku 3: Jäätikkövaellus lumosi meidät

3 Jou

Eräänlaiseksi koko Etelä-Amerikan etukäteen odotetuimmaksi kohteeksi oli muodostunut Argentiinan eteläpäässä sijaitseva jäätikkö, Perito Moreno Glacier. Olimme nähneet alueelta hyvin vaikuttavia kuvia ja vaikkeivät jäätiköt aivan uusi nähtävyys meille enää olleet, ei meillä ole vielä koskaan ollut mahdollisuutta päästä näin lähelle niin valtavaa jäätikköä.

Saavuttuamme kaikkien jäätikköreissujen lähtökeskukseen, El Calafaten turistikaupunkiin, oli vain päätettävä mihin kaikkiin reissuihin aikoisi osallistua. Monopoliasemassa toimineet eri turistiyritykset tarjosivat hyvin hintavia vaihtoehtoja, joista harmiksemme useammatkin kuulostivat mukavilta. Hetken tunnustelun jälkeen päätimme kuitenkin tarttua ensimmäiseksi suoraan kaikkein hintavimpaan vaihtoehtoon, pitkään ja vaativaan jäätikkövaellukseen nimeltään Big Ice.

Seuraavana aamuna lähdimme aikaisin bussin kyydissä kohti jäätiköitä. Ensin oli vuorossa tunnin kävely jäätikön etupuolelle rakennetuilla näköalatasanteilla ja vasta sen jälkeen siirtyminen varsinaisen vaelluksen pariin. Pelkät parvekkeet onnistuivat olemaan jo hyvin vakuuttavia etenkin kun aamuauringon lämmitettyä ympäristöä alkoi jäätikkkö sortuilla sieltä sun täältä. Mahtavat äänet kaikuivat ympärillämme ja korkeat aallot kantautuivat rantoihin. Tämä oli myös yksi tärkeimmistä syistä minkä takia Perito Moreno on yksi maailman suosituimpia jäätikköturismin kohteita.

Itse vaellukselle siirryttäessä oli ensin kuljettava pieni laivamatka ja sen jälkeen tehtävä vielä tunnin ylämäkivaellus jäätiköä reunustanutta kivikkoa pitkin. Maisemat olivat jo sivusta seurattuna aivan mielettömät, mutta paras oli vielä edessä, kun pääsisimme syvemmälle jäätikön sisimpään.

Siirryttyämme jäätikön reunamilta jäätikön päälle ja kiinnitettyämme jääpiikit kenkiimme alkoikin vaellus kohti valtavan jäätikön keskustaa. Näimme matkallamme aivan epätodellisen värisiä jokia, laguuneja, vesiputouksia ja halkeamia. Emme olleet koskaan kuvitelleet, että tältä jäätiköt näyttävät päältä päin.

Sanattomina ympäröivästä luonnonkauneudesta jatkoimme vaeltelua useamman tunnin ajan. Vihdoin päästyämme loppuun olimme kuitenkin tyytyväisiä päästessämme irroittamaan piikit jaloistamme, sillä periksiantamattomasta alustasta johtuneet kovat iskut jalkoihin olivat saattaneet jalat sekä selän kovalle koetukselle. Yhteensä lähes 7 tunnin vaeltelu oli myös omiaan lisäämään näitä tunnelmia ja niinpä vaelluksen jälkeen otimme tyytyväisinä vastaamme suoraan majoitusten oville vieneen kuljetuksen sekä matkan hintaan kuuluneet viskilasit.

Palattuamme takaisin El Calafateen emme enää kokeneet tarpeelliseksi muita tarjolla olleita jäätikkökokemuksia. Olimme uskoaksemme löytäneet sen kaikkein parhaimman tavan kokea Perito Morenon jäätikön, emmekä yksinkertaisesti vain halunneet pilata omaa fiilistämme osallistumalla enää jollekin keskivertoreissulle. Voimmekin kannustaa muita alueelle matkaa suunnittelevia suuntaamaan nimenomaan tälle vastaavalle Big Ice –reissulle (Ikäraja reissulla on 18-45 vuotta, jonka lisäksi vaaditaan hyvä fyysinen kunto) – ette tule pettymään!

Lisää kuvia:

Argentiina – Perito Moreno Glacier
Mainokset

3 vastausta to “Joulukalenteri, Luukku 3: Jäätikkövaellus lumosi meidät”

 1. Johanna joulukuu 3, 2010 klo 6:41 am #

  siis mieletön paikka, ihan kuin animoidusta elokuvasta! Haluu kanssa, mutta kiirettä pitää ton ikärajan kanssa!

 2. Olli huhtikuu 10, 2011 klo 11:04 pm #

  Hola,
  sattumalta löysi bloginne ja kiinnostuin aivan vietävästi tästä jäätikkövaelluksesta. Kokemus tuli selväksi, kannattaa mennä, mutta minkähintaisia nuo ovat? Muistatteko yhtään kuinka paljon tuo teidän kallein vaellusvaihtoehto maksoi, entäpä mikä on halvin? Tällä hetkellä olen Santiago de Chilessä ja parin viikon päästä Argentiinassa.

  Kiitos jo etukäteen!
  -Olli ja Henni

  • Mikko ja Kirsi huhtikuu 12, 2011 klo 2:28 pm #

   Hola Olli ja Henni,

   ja tervehdys koto-Suomesta. Vaihtoehtoja on siellä vain 2 tuon jäätikkövaelluksen suhteen (BTW: Hinnat ovat kiinteitä, koska kaikki toimii Monopolilla).

   Tuo kalliimpi vaihtoehto makso 135 €/hlö + 15 €/hlö luonnonpuistomaksu. Edullisempi tais olla n. 50 euroo vähemmän. Noissa jutuissa on kuitenkin eroa kuin yöllä ja päivällä, joten jos millään budjetti kestää, niin suosittelemme kyllä tuota kalliimpaa! =)

   Mukavaa reissun jatkoa!
   -Mikko & Kirsi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: