Joulukalenteri, Luukku 2: Sukellusta Merileijonien kanssa ..tai sitten ei

2 Jou

Peninsula Valdesin seuraavaksi aktiviteetiksi olimme suunnitelleet sukeltelun merileijonien kanssa. Olimme hieman harmitelleet aikaisemmin, ettemme olleet onnistuneet Galapagoksen matkallamme saamaan kunnollisia sukellusvideoita merileijonista ympärillämme; kaikki kohtaamiset olivat loppuneet ennen kuin kameran rec-nappi oli onnistuttu painamaan pohjaan. Nyt meillä oli kuitenkin mahdollisuus revanssiin, sillä täällä merileijonien kanssa sukeltelun piti olla taattua. Luimme vielä varmistukseksi muutamia kokemuksia internetistä ja olimme valmiita. Tämän haluamme tehdä.

Seuraavana aamuna riensimme innolla kohti sukelluskauppaa. Tutustuimme muihin samana päivänä sukeltelemaan/snorklaamaan lähteviin ja puimme Galapagostyyliin paksut märkäpuvut yllemme. Hetken odottelun jälkeen hyppäsimme veneen kyytiin ja navigoimme kohti merileijonien siirtokuntaa.

Sukelluspaikalle saavuttuamme huomasimme alueen olevan jo aivan täpö täynnä ihmisiä sekä veneitä. Hypäsimme mukaan veteen, mutta sen jälkeen ne vaikeudet sitten alkoivat. Mukanamme sukeltelemaan oli lähtenyt myös eräs liikuntaesteinen mieshenkilö, jonka veteen pääsy kesti ja kesti. Päädyimme kellumaan yli 20 minuuttia veden pinnalla jäätyvässä vedessä vain odottelemassa.

Kun sitten vihdoin pääsimme sukeltamaan pakkailivat muut veneet jo tavaroitaan lähtöään varten. Merileijonat olivat menettäneet kiinnostuksensa ihmisiin ja palanneet takaisin rannoille. Odottelimme 20 minuuttia pohjalla alle 2 metrin näkyvyydessä, mutta mitään ei tapahtunut. Hetkeä myöhemmin nousimme ylös ja olimme todella pettyneitä. Reissu oli ollut tuplahintainen normaaliin sukelteluun verrattuna ja olimme saaneet vain jäätävän epämukavan sukelluksen ilman merileijonia.

Myöhemmin samaisena päivänä onnistuimme neuvottelemaan itsellemme vielä korvaavan sukelluksen, mutta erinäköisten yhteensattumien seurauksena siitäkään ei lopulta tullut mitään. Päivää myöhemmin runsaan reklamoinnin jälkeen onnistuimme saamaan onneksi osan rahoistamme takaisin, mutta pettymystä ei poistanut mikään. Samaisena iltana koimme kuitenkin vielä positiivisen yllätyksen, kun löysimme tietoa, että meillä olisi mahdollisuus yrittää vastaavaa vielä kertaalleen tällä matkalla, Perussa. Ehkä meillä silloin vihdoin käy onni.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: