Buenos Aires

28 Mar

Saapuminen Buenos Airesiin jännitti. Olimme etukäteen lukeneet liian monia kertomuksia, joissa kaupunkiin vasta saapuneet turistit oli ryöstetty välittömästi bussiaseman uloskäynnillä. Emme halunneet liittyä vastaavien tarinankertojien joukkoon.

Määrätietoisesti ja tiukasti repuista kiinni pitäen siirryimme pitkänmatkan bussiasemalta, Retirolta, metroverkoston vietäviksi. Tarkkailimme vääränlaisia eleitä, ilmeitä ja henkilöitä kuin vainoharhaiset. Paikalliset ympärillämme tuntuivat pitävän tiukasti kiinni tavaroistaan ja kiristimme edelleen otetta omistamme. Onneksi matkamme oli lyhyt ja pääsimme nopeasti takaisin päivänvaloon. Huojentuneina näimme hostellimme edessämme ja tiesimme selvinneemme ainakin toistaiseksi.

Olimme varanneet Buenos Airesiin muutaman päivän, joiden aikana olisi tarkoitus piipahtaa myös nopeasti Uruguayn puolella päiväreissulla. Ensimmäisenä iltana asiaa tutkittuamme päädyimme kuitenkin luopua tästä ”maapisteen” noukkimisesta todellisen kiinnostuksen uupuessa. Säästäisimme samalla myös rahaa, jolla olisi ehkä mahdollista toteuttaa jotain paljon mielenkiintoisempaa ja tärkeämpää reissumme loppuviikoilla.

Seuraavana päivänä hyppäsimmekin Uruguayn sijaan turistibussin kyytiin ja lähdimme katsomaan kaupungin nähtävyyksiä. Ensin patsaita, vanhoja taloja sekä puistoja. Koko kaupunki tuntui olevan kuin huono kokoelma kopioita kaikesta muualta maailmasta löytyvästä. Maailman leveimmän kadun keskelle rakennettu kaupungin tunnusobeliskikin oli onnistuttu pilamaa vieressä jättimäisesti loistavilla McDonald’s:n mainoksilla. Ei näin!

Kierroksemme lähestyttyä loppua siirryimme Bocasin alueelle. Olimme vihdoin löytäneet sen osan Buenosista, jota olimme etsineet. Täältä löytyivät värikkäät rakennukset, kadulla tangoa tanssivat pariskunnat sekä tietysti maailmankuulun jalkapallojoukkueen, Boca Juniorsin, stadioni. Kaikki oli kaupallista, totta kai, mutta se ei nyt haitannut. Olisimme voineet skipata kaiken muun ja tulla vain suoraan tänne, Buenos Airesin sykkivään sydämeen.

Tietoisku:
Taustaa Buenos Airesissa turisteihin kohdistuvien ryöstöjen poikkeuksellisen korkeille lukumäärille voidaan hakea lähes jokaisen Etelä-Amerikan maan tapaan esimerkiksi eurooppalaisten siirtomaavaltioiden opettamista tavoista kohdella ihmisiä tai kapitalismin mukana tulleista tuloeroista. Oman mielenkiintoisen lisän Argentiinan yhtälöön tuo myös maan aivan lähiaikainen historia. Maata 70-80-luvun taitteessa hallinnut diktatuuri syyllistyi moniin ihmisoikeusloukkauksiin ja hirmutekoihin, joista vastuussa olleita henkilöitä ei vielä kyseisen kauden jälkeenkään saanut viedä oikeuteen saati rangaista. Asiaan on vihdoin viime vuosina alettu saada muutosta, mutta lieneekö ihme jos ”voin tehdä mitä vain ilman rangaistusta” –mentaliteetti vallitsee edelleen ihmisten keskuudessa?

Lisää kuvia:

Argentiina – Buenos Aires
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: