Unohtumaton kokemus Unesco-kohteessa

24 Mar

Iguazun putoukset koettuammehyppäsimme nopeasti takaisin tien päälle ja suuntasimme nokkamme kohti Paraguayta – maata, joka ohitetaan usein pelkällä päivävisiitillä. Olimme suunnitelleet omankin visiittimme lyhyeksi, mutta toki halusimme nähdä muutakin kuin kaupalliset rajakaupungit. Määränpääksi otimme maan ykkösturistikohteen, Trinidadin Jesuiittirauniot.

Paraguayn puolelle päästyämme emme voineet kuin hymyillä. Maa tuntui Brasilian jälkeen niin valtavan mukavalta. Turisteja ei ollut missään ja paikallinen elämä tuntui pyörivän niin kuin se aina oli pyörinyt. Tämä oli osa sitä fiilistä mikä tuntui olleen kadoksissa Myanmarin, Filippiinien ja Papuan jälkeen. Olimme taas kuin kotonamme.

Saavuttuamme varsinaiselle maan pääkohteelle, Trinidadin Jesuiittirauniolle, hymymme vain voimistui. Ketään ei tuntunut olevan missään. Ei majataloja, ei matkamuistomyyjiä, eikä mitään. Raunioiden tuloportillakin oli vain yksinäinen vartija, joka muistutti ystävällisesti ettemme kiipeilisi alueella, ja siinä kaikki.

Kävelimme raunioiden ympäri. Me kaksi ja meitä seurannut koira. Ilta-aurinko loisti kauniisti ja pysähdyimme ihmettelemään ympärillämme ollutta tyhjyyttä. Raunioilla ei ollut ketään muita. Turisteja varten ei ollut rakennettu edes kävelypolkuja. Satunnaiset Termiittikasat kohosivat siellä täällä. Tässä oli sitä fiilistä kuin olisi juuri löytänyt jotain.

Emme ole koskaan olleet näin tyhjässä Unesco:n maailmanperintökohteessa. Emme koskaan. Voi, kun tällainen fiilis olisi ollut Angkorissa, Maya-raunioilla tai monissa muissa tälläkin matkalla vierailemissamme muinaskohteissa.

Lisää kuvia:

Paraguay
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: