Iguazun putoukset

21 Mar

Levättyämme kunnolla jatkoimme matkaa Riosta Argentiinan ja Brasilian rajalle, Iguazun putouksille. Olimme saaneet vihdoin matkaamisintomme takaisin ja ymmärtäneet, että edessä olisi vielä vaikka ja mitä hienoa. Tällä kertaa muun muassa päätöksentekoa siitä kumman maan puolelta Iguazun putouksia kannattaisi mennä katsomaan?

Saavuttuamme Brasilian puoleiseen rajakaupunkiin, Foz do Iguacuun, ja siellä sijainneeseen hostelliimme aloimme tutkia vierailua Iguazun putouksille. Harmillisestihan putous sijaitsee kahden maan välillä juuri niin, ettei kaikkien putousten näköalapisteiden läpikäynti ole mahdollista yhdellä sisäänpääsylipulla jomman kumman maan puolelta vaan kaiken kokeakseen turisti tarvitsee päivän molemmille puolille. Meidän mielestämme tämä tuntui turhalta rahastukselta ja niinpä päätimme ensiksi suunnata vain Argentiinan puolelle lukemiimme arvosteluihin perustaen.

Saavuttuamme luonnonpuistoon tiesimme nopeasti netistä löytyvien kirjoitusten olevan oikeassa. Argentiinan puolella oli huomattavasti enemmän näköalapisteitä, monipuolisempaa tarjontaa, mahdollisuus nähdä lähes kaikki kohdat alueesta sekä tietysti näiden kautta enemmän vastinetta rahoille. Opimme myös samalla, ettei Brasilian puolelle putouksia ollut enää Argentiinan jälkeen edes tarvetta mennä, jos yhden näköalapisteen missaaminen ei ole se maailman romauttava asia.

Putoukset itsessään olivat tietysti hyvin kauniit ja vaikuttavat. Pystyimme suut auki ihailemaan niitä useita minuutteja. Paikoitellen suuret turistimäärät saattoivat toki hieman ärsyttää, mutta jos käytti aivojaan, eikä suunnannut aina sinne minne suuret massat liikkuivat, sai helposti kaikki näköalapaikat vain itselleen.

Putousten lisäksi luonnonpuiston kohokohtiin kuuluivat myös alueen useat eläimet. Punakoateja näkyi kaikkialla ja samoin iguaanoja. Vesien päälle rakennetut kävelysillat taas kuhisivat toinen toistaan upeampia perhosia, joita löytyi parvista parhaimmillaan jopa useita satoja. Eräänlaiseksi kohokohdaksi muodostui myös se, kun sattumalta näimme nälkäisen Tukaanin tavoittelevan pikkulintujen pesästä munia. Oli siinä ilmassa vauhtia lähes Galapagostyyliin, kun pikkulinnut yrittivät samalla suojella omiaan.

Lisää kuvia:

Argentiina – Iguazu Falls
Mainokset

Yksi vastaus to “Iguazun putoukset”

  1. Tuuli marraskuu 23, 2010 klo 12:34 pm #

    Ne putoukset on kyllä yks kohta minkä omalta reissulta vieläki muistaa. (: Oli kyllä upeet! Ilmasto vaan oli aika tuskasen kostee. Kivaa, kohta ootte täälä ja voidaan vertailla kokemuksia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: