Viikko Brasiliassa

18 Mar

Venezuelan jälkeen oli vuorossa siirtyminen etelään ja Brasiliaan, josta alkuperäinen suunnitelmamme oli ollut kulkea takaisin pohjoiseen kohti Guyanaa. Olimme kuitenkin edelleen hieman väsyneitä matkaamisesta ja etenkin meitä pari viikkoa koetelleista vastoinkäymisistä, joten päätimme tällä kertaa oikaista reittiämme ja suunnata suoraan helpommille reiteille Brasiliaan.

Ensimmäiset pari päiväämme Brasiliassa kuluivat Amazonian alueella ensin Boa Vistan kaupungissa ja myöhemmin Manauksessa. Manaus olikin todellinen turistikeskittymä, joka toimii eräänlaisena päätukikohtana kaikenlaisille Brasilian puoleisille Amazon –reissuille. Tutkimme myös itse hetken aikaa paikallista tarjonta, mutta maalle tyyppilliset todella korkeat hintapyynnöt sekä muilta reissaajilta saamamme laimeat arvostelut saivat lopulta meidät luopumaan Amazon-retkistä tällä alueella (toteutamme Amazon-retken mahdollisesti vasta Boliviassa, jossa tietojemme mukaan koko homma on aivan huomattavasti edullisempaa).

Seuraavaksi oli vuorossa ehkä koko Brasilian ainoa todellinen kohteemme, Rio de Janeiro. Tämä riehakkaista Samba-karkeloista ja maailmanluokan hiekkarannoista tunnettu kulttuurien sulatusuuni olikin poikkeuksellisesti suurkaupunki, josta me onnistuimme nauttimaan. Etenkin Lapan portaat olivat upeat, eikä kaupungin yläpuolelle kohoavan Cristo Redentor –patsaan näkymäkään ollut aivan sieltä huonoimmasta päästä. Parin päivän viisittimme aikana Rio onnistui kevyesti nousemaan meidän molempien suosikkisuurkaupunkien joukkoon.

Parin viikon visiittimme aikana emme juuri ehtineet muualle. Huikeat hinnat kaikissa turisteille suunnatuissa aktiviteeteissa eivät kannustaneet osallistumaan juuri mihinkään ja kun vielä matkustaminenkin ihan minne vaan oli moninkertaisesti kalliimpaa kuin keskimäärin lattareissa, totesimme parhaaksi vaihtoehdoksi lepäilyn. Olimme oppineet, ettei Brasilia ole se aivan paras kohde huonossa rahatilanteessa matkaaville; rahaa kuluu nopeasti ja paljon.

Lisää kuvia:

Brasilia
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: