Näin meidät ryöstettiin

6 Mar

Aivan mahtavasti sujuneelle viikolle Kolumbiassa tuli nopeasti surullinen loppu, kun noin 5 minuuttia ystävämme Sergion hyvästelyn jälkeen jouduimme ryöstön uhreiksi. Matkaan lähti kokonainen repullinen arvotavaraa ja ennen kaikkea 25 000 kuvaa/videota viimeisen vuoden ajalta. Harmitusta kuvaa kasa painokelvottomia sanoja ja tässä tarinaa asian ympäriltä.

Olimme astuneet Bogotassa ykkösluokan bussin sisälle ja tarkoituksenamme oli matkustaa Kolumbian pääturistikaupunkiin, Cartagenaan, Karibian meren rannikolle. Bussin sisällä matkalippuja tarkastanut ja matkustajia opastanut mieshenkilö onnistui huijaamaan meitä laskemaan laukkumme käsistämme noin minuutiksi turvatarkastukseen vedoten ja siinä se virhe tapahtui. Laukku ja valehenkilö olivat poissa ennen kuin ehdimme kissaa sanoa. Huvittavaahan asiassa on lisäksi se, että koko juttu tallentui videolle bussin turvajärjestelmiin ja ettei kyseisiin busseihin edes pitäisi päästä ketään ilman lippuja, koska ennen bussia on ainakin kahdet eri turvatarkastukset, mutta niin vain kaikki pääsi tapahtumaan. Olimme saaneet ikävän muistutuksen: Älä koskaan irrota otetta laukustasi; edes lentokenttämaisten turvatarkastusten jälkeen suljetussa tilassa, jossa ei ole paljoa ihmisiä ja jossa on lisäksi videovalvonta. Älä koskaan!

Seuraavat parikymmentä tuntia bussin kyydissä tuntuivat loputtoman pitkiltä. Poliisi bussiasemalla ei tehnyt tikkuakaan ristiin asian selvittämiseksi ja itse asiassa vain nauroi. Olo oli kuin idiootilla. Välillä teki mieli huutaa, lyödä, kiroilla ja itkeä, mutta mikään ei auttanut. Tavarat olivat poissa. Halusimme kotiin. Välittömästi. Emme jaksaneet enää. Koko Latinalainen Amerikka oli juuri niin perse>#%ä kuin olimme jo vähän aikaa mielissämme pohtineet.

Olimme todella pettyneitä. Halusimme tehdä koko Kolumbiasta parkkipaikan. Eihän meitä se tavaran/rahan mennettäminen haitannut, mutta ne muistot: kuvat sekä videot. Toki olimme tallentaneet 3 000 kuvaa ja videota täysilaatuisina internetiin, mutta silti, oli koneella jotain mitä netistäkään ei löydy. V¤&n urpo, joka veit tavaramme. Anna ne takaisin!

Surullisen asiasta tekee myös se, että olemme tähän astisella matkallamme olleet mielestämme todella huolellisia kaiken suhteen, mutta nyt vietettyämme putkeen lähes 3 viikkoa luottaen ihmisiin meillä oli heikko hetki, jonka harmiksemme joku ymmärsi käyttää. Täydellisellä hetkellä otteemme herpaantui ja luotimme. Väärin.

Saavuttuamme Cartagenaan oli edessämme rikosilmoituksen tekeminen, vakuutusasioiden hoitamista sekä uusien tavaroiden hankintaa. Viikko vierähti nopeasti näiden asioiden ympärillä. Juoksimme yhden päivän ympäri poliisiasemia, toisen päivän ostoksilla ja pari muuta vain yrittäen rauhoittua.

Lisää kuvia:

Kolumbia – Cartagena
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: