Matka Galapagokselle

25 Lok

Ystävämme perheessä elelyn lisäksi käväisimme viikon Quiton vierailullamme myös useammassa Ecuadorin turistinähtävyydessä. Valitettavasti näistä ei ole kuitenkaan kauhesti mieltä puhua, koska kohteista ottamamme kuvat ja videot varastettiin paria viikkoa myöhemmin läppärimme mukana Kolumbiassa (siitä sitten myöhemmin). Siirrymmekin nyt suoraan kertomaan seuraavasta kohteestamme, Galapagos saarista, joiden kuvat olimme jo osittain onnistuneet tallentamaan nettiin.

Ecuadorin seuraavana kohokohtanamme oli lentäminen maan ehdottomaan ykkösturistikohteeseen Galapagos saarille. Kuten keväällä tekemämme Tiibet, oli tämäkin yksi niistä matkoista, joita reppureissaajan budjetilla voi olla vaikea toteuttaa. Jo pelkkä luonnonpuistomaksu on 100 yhdysvaltain dollaria (suunnitelmissa on tuplata tämä), jonka lisäksi ulkomaalaisten edestakaiset lennot saarelle maksavat yli 400 dollaria (paikalliset maksavat puolet). Tähän, kun lisätään majoitukset, ruuat sekä tietysti matkat eripuolille saaria katsomaan nähtävyyksiä, ylittää viikon elely Galapagoksella helposti reppureissaajan kuukausibudjetin ihan missä muualla päin maailmaa tahansa.

Me olimme kuitenkin päättäneet, että saarelle olisi päästävä ja niinpä aloitimme Galapagokselle matkaamiseen tutustumisen jo useampia kuukausia etukäteen. Internetistä löytyvä tieto oli harmiksemme todella surkeaa. Mitään kunnollista hinta/laatu -seurantasivua ei löytynyt ja muutenkin shoppailu verkon kautta tuntui lähes silmät ummessa touhuilulta. Niinpä päätimme nopeasti, että olisi parempi tutkia asiaa vasta paikan päältä Quitosta; tietysti halvempien hintojenkin takia.

Parin tunnin Quitossa pyörimisen jälkeen olimmekin huomattavasti viisaampia koko Galapagoksen suhteen. Reittejä ja vaihtoehtoja oli edelleen mielettömin määrin, mutta käytännössä päätös oli enää kiinni siitä kuinka monta päivää haluaisimme saarella viettää. Hinnatkin olivat lähes puolittuneet netissä näkemistämme, joten kokonaispaketista oli tulossa hieman ”inhimillisempi”. Tässä karkeasti esiteltynä löytämämme kolme tapaa tutustua saarien elämään:

1. Risteily, yleensä kesto joko 4 tai 8 päivää. Tämä on kallein ja halutuin vaihtoehto, jonka voi toteuttaa joko isossa (max. 100 henkeä) ristelijässä tai sitten pienemmässä 12+ hengen purjeveneissä. Mahdollisuus tutustua etäisempiin saariin ja elää keskellä hiljaisempaa luontoa. Isommassa veneessä enemmän palveluita, vähemmän keinuntaa merellä ja pienemmässä taas tiiviimpi porukka ja hieman enemmän aikaa/nähtävyyksiä. Ruuat kuuluvat hintaan.

2. Valmispaketti hotellimajoituksilla. Hieman risteilyä halvempi. Majoitus pääsaarilla hotelleissa. Ei mahdollisuutta vierailla etäisemmillä saarilla. Yleensä myös 4 tai 8 päivää. Mahdollisuus kuitenkin nähdä melkein kaikki samat eläimet kuin risteilyillä, mutta ei ehkä niin paljon luonnonrauhaa.

3. Täysin omatoimireissu. Mahdollisesti halvin, mutta ei kovin paljoa verrattuna hyviin viime hetken tarjouksiin. Hommaat etukäteen pelkät lennot ja riittävästi aikaa saarilla oleiluun. Jokainen saarilla tehtävä päiväretki on ostettava paikan päältä erikseen (+ majoitukset ja ruuat tietysti). Huomiona myös, ettei vierailu parhaimmilla alueilla ole sallittua ilman opasta ja päiväretketkin ovat helposti 50 – 100 US$/hlö.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: