Surffausta El Salvadorissa

4 Lok

Pacayan nähtyämme mietimme vielä hetken retken tekemistä Guatemalan kauneimmaksi kutsutulle alueelle, Lago de Atitlanin rannoille. Se oli kuulunut jopa alkuperäisiin suunnitelmiimme, mutta nyt olimme epävarmoja. Lopulta sadekausi sekä matkatoimistojen reissuista pyytämät turhan korkeat hinnat saivatkin mielemme kääntymään ja päätimme sen sijaan suunnata El Salvadoriin surffaamaan.

El Salvadoriin matkataksemme oli meillä taas Väli-Amerikalle tyypilliseen tapaan valittavana 2 erilaista matkustusvaihtoehtoa: yksinkertainen, nopea ja kallis (35 US$) turisteille suunnattu hostellin ovelta ovelle -kuljetus tai vastaavasti halpa, monimutkainen ja kokopäivän kestävä paikallisbussiseikkailu. Olimme valinneet Florencen ja Antiguan välillä jälkimmäisen ja niinpä tällä kertaa valinta kallistui helpomman vaihtoehdon puoleen. Todellinen ratkaisutekijä tässä oli tosin ollut se, ettemme halunneet mennä enää toistamiseen Guatemala Cityyn vaihtelemaan kulkuvälineitä. Kyseinen kaupunki ei nimittäin ollut millään mittarilla mitattuna turvallinen ja itse asiassa meidän edellisen vierailun aikanakin kaupungissa räjähteli autopommeja tappaen useita ihmisiä, joten sanoimme ”ei kiitos, ei enää”.

El Salvadoriin päästyämme meidät tuotiin suoraan turistien suosimalle ranta-alueelle nimeltään, El Tunco. Tämä oli koko El Salvadorin ja sitä kautta myös Väli-Amerikan surffimekka, jossa oli jos jonkinlaista surffauksen ympärille perustettua palvelua tarjolla. El Salvadoristahan on viimeisten vuosien aikana kasvanut varsinainen surffareiden ykköskohde ja todellisuudessa sen ulkopuolelta täällä ei paljon muuta löydykään. Rannat itsessään kun eivät ole kauniita, eikä maan luonnonkauneuskaan tunnu pärjäävän naapurimaiden vertailussa. Niinpä ainoa järkevä syy tänne tulemiseen on surffaus.

Me emme kumpikaan olleet tätä jaloa lajia edes koskaan kokeilleet ja tunsimme siitä syyllisyyttä. Jokaisen trendikkään ”tosimatkaajanhan” tulisi tuntea aaltojen harjat kuin omat taskunsa, koska olihan surffaus matkaajalle vähän sama asia kuin golfaus jokaiselle kauppakorkeakoulun opiskelijalle.

El Tuncon aallot osoittautuivat harmiksemme hieman liian vaikeiksi aloittelijoille. Todellisuudessa se ei silti estä monia yrittämästä, mutta me vain emme tällä kertaa halunneet osaksi jo ennalta pitkää listaa kyseisellä rannalla loukkaantuneista surffarialoittelijoista. Yhden yön majoittumisen jälkeen siirryimmekin suosiolla La Libertadiin helpompien aaltojen sekä alueen ainoan raha-automaatin perässä.

La Libertad oli harmiksemme mukavuudessaan asteen verran alaspäin El Tuncosta. Ranta ei ollut niin hieno ja muutenkin oli kyse enemmän paikallisten omasta kaupungista kuin turistikeskittymästä. Me emme antaneet tämän tosin haitata, vaan hetken etsittyämme lähdimme elämämme ensimmäisille surffitunneille.

Seuraava tunti kuluikin sitten aaltojen seassa. Ensin oli Kirsin vuoro ja myöhemmin Mikon. Välillä kaatuiltiin ja välillä onnistuimme seisomaan laudallamme lähes rantaan asti. Oli tilanne kumpi edellisistä tahansa, näytti homma kuitenkin usein miten vain hölmöjen valkoisten toiminnalta. Puoli tuntia surffausta molemmille oli myös lopulta sen verran uuvuttavaa, ettemme jaksaneet enempää ja niinpä ennen kuin huomasimmekaan, olimme palanneet takaisin majapaikkaamme.

Illalla mietiskelimme vielä, jos jäisimme toiseksi päiväksi aloilleen jatkamaan uuden lajin opettelua, mutta totuus oli, ettemme olleet löytäneet siihen oikein minkäänlaista kipinää. Todellisen surffaamisen oppimiseenhan tarvittaisiin paljon enemmän aikaa kuin me halusimme siihen käyttää ja näin ollen homma oli hyvä jättää pelkkään kokeiluun. Mitään rantapummeja meistä ei nyt valitettavasti siis saatu, mutta ehkä meitä lykästääkin paremmin kotona golfin kanssa – se kun meiltä molemmilta on vielä myös kokematta! 😉

Lisää kuvia:

El Salvador
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: