Vierailu Pacaya-tulivuorelle

1 Lok

Guatemalan toiseksi pääkohteeksemme olimme ottaneet vain muutaman kymmenen kilometrin päässä Guatemala Citystä sijaitsevan aktiivisen tulivuoren, Pacayan, josta olimme sattumalta onnistuneet lukemaan Internetin keskustelupalstoilta. Tämä tulivuori oli onnistunut vastoin oletuksiamme saavuttamaan oman mielenkiintomme, vaikka Vanuatun jälkeen kuvittelimmekin jo nähneemme kaiken mahdollisen tulivuoreen liittyvän.

Helpoin tapa tehdä vierailu Pacayalle, oli matkustaa turistien suosimaan Antiguaan ja kirjautua siellä jollekin valmiille pakettimatkalle. Tämä oli kätevää jo pelkän turvallisuuden takia, mutta myös siksi, ettei turisti muuten todennäköisesti tietäisi mihin alueella saisi mennä; julkisten bussien jäädessä kauaksi itse tulivuoresta. Niinpä mekin kirjauduimme lyhyen hintavertailun jälkeen erään turistitoimiston listoille ja suuntasimme kohti vuorta.

Syy tämän tulivuoren erityisyyteen oli siinä, että täällä oli viimeiset 4 vuotta pystytty tuomaan turisteja virtaavien punahehkuisten laavajokien viereen. Tämä oli ollut mahdollista, koska vuoren kyljessä olleesta reiästä oli vuotanut hitaalla tahdilla laavaa ulospäin. Parikuukautta sitten vuori oli kuitenkin yllättäen purkautunut hyvin voimakkaasti ja samalla laavan taso oli laskenut niin dramaattisesti, ettei se enää päässyt ulos kraatterista. Nyt harmiksemme mitään laavaa ei enää ollutkaan nähtävissä, vaikka edelleen useat matkatoimistot Antiguassa tätä väärin markkinoivatkin. Voitte Googlen kuvahakuun kirjoittaa sanat ”Pacaya volcano” ja verrata samaa alla olevaan.

Todennäköisesti tämä virtaavien laavajokien näkeminen olikin ollut vain harvojen turistien lyhytaikainen mahdollisuus. Uusien laavavirtojen synnystä tai turvallisuudesta ei ole mitään varmuutta ja todellisuus on se, ettei niitä todennäköisesti ole enää tulossa muuta kuin voimakkaiden purkausten yhteydessä, jolloin paras paikka seurata tapahtumia on tunnetusti oma kotisohva Suomessa kaukana tapahtumapaikasta sekä muista mannerlaattojen risteyskohdista.

Pettymys Pacayalle kiipeäminen ei kuitenkaan lopulta ollut, koska väärästä markkinainformaatiosta huolimatta osasimme odottaa, ettemme oikeasti näkisi mitään. Hienoimmaksi nähtävyydeksi onnistuikin nousemaan näkymä vuoren huipulta kohti muita Guatemalan tulivuoria. Auringonlasku muodostui lähes täydelliseksi, kun pilviverhot juuri sopivasti vetäytyivät edestämme. Olimme onnekkaita, varsinkin kun ottaa huomioon, että näin sadekaudella vierailtaessa vuoren huipulla on harvoin näkyvyyttä ylipäätään mihinkään.

Lisää kuvia:

Guatemala – Antigua
Guatemala – Pacaya
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: