Hyvää Onnea ja Pettymyksiä

28 syys

Sukellukset tehtyämme oli meidän aika jatkaa matkaa kohti seuraavia Väli-Amerikan maita. Lähin vaihtoehto, Belize, ei tosin tuntunut tarjoavan mitään erikoista kuuluisan ylihinnoitellun sukelluskohteensa, Blue Hole:n, lisäksi, joten halusimme ohittaa sen nopeasti. Playa del Carmenista lähtiessämme olimme kuitenkin vielä epävarmoja pääsisimmekö suoraan Guatemalaan, vai pitäisikö meidän majoittua yksi yö jossain päin Belizea. Onneksi tähdet olivat tällä kertaa oikeassa asennossa ja onnistuimme löytämään Tulumin raja-asemalta mini-vanin suoraan Guatemalaan, Florenceen.

Lähestyimme Florencea vasta myöhään illalla, auringon jo laskettua. Olimme hieman jännittyneitä huonosta saapumisajastamme, sillä olimme hyvin tietoisia Guatemalan tieverkoston turvattomuudesta etenkin öiseen aikaan. Meillä ei myöskään ollut majapaikkaa varattuna ja koko Florence oli itse asiassa vain yksi suuri kysymysmerkki: Olisiko turvallista? Miten löydämme majapaikan? jne.

Pari kilometriä ennen Florenceen saapumistamme huolemme alkoivat hellittää. Rikkaanoloiset länsimaalaiset eläkeläiset sekä lapsiperheet kävelivät sillalla vastaamme ja tokaisimmekin välittömästi toisillemme, että ”Jos nuo ovat vielä hengissä täällä, niin meillä ei ole mitään hätää”. Florenceen saavuttuamme huomasimmekin saapuneemme turisteja pullollaan olleelle saarelle, jossa turvallisuus ei ollut ongelma. Hotelleja oli tarjolla aivan loputon määrä ja kaikki oli hyvin. Onneksi tällä kertaa näin!

Seuraavana päivänä oli vuorossa siirtyminen itse alueen päänähtävyyteen, Tikaliin, joka on yksi koko Väli-Amerikan kehutuimmista Maya-kaupungeista. Alue on kooltaan hyvin suuri ja pelkästään parkkipaikalta ensimmäisille temppeleille on kävelymatkaa parisenkymmentä minuuttia. Osittain suuresta koostaan ja kuuluisuudestaan johtuen myös alueen sisäänpääsymaksut olivat aivan tähtitieteelliset ja esimerkiksi 2-3-kertaiset Meksikon vastaaviin verrattuna. Joka tapauksessa, näitä oli tultu katsomaan, joten ei auttanut kuin maksaa.

Tikal onnistui harmillisesti olemaan meille pienoinen pettymys. Temppelialue ei tarjonnut mitään uuttaa aikaisemmin Meksikossa näkemäämme ja vaikka onnistuimme törmäämään kaikkiin muihin alueen kuuluisiin eläimiinkin, paitsi Jaguaariin, eivät nekään jaksaneet juuri sykähdyttää. Reilun parin tunnin vierailun jälkeen poistuimmekin alueelta pettyneinä. Monet ovat tästä pitäneet, mutta me emme – yrityksistämme huolimatta.

Lisää kuvia:

Guatemala – Tikal
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: