Maailman suurinta kalaa etsimässä

22 syys

Seuraavaksi Meksikon kohteeksemme olimme valinneet Cancunin pelkästään siitä syystä, että tarkoituksenamme oli löytää halpa pakettimatka Kuubaan. Vuorokauden etsinnän jälkeen jouduimme kuitenkin tunnustamaan, ettei sellaista ollut tarjolla, eikä parin päivän takia 400 euron maksaminen tuntunut oikein järkevältä – varsinkin kun Suomesta sai ainakin vielä jokin aika sitten verraten hyvän hintaisia matkatarjouksia samalle saarelle. Niinpä budjettirajoittuneina jouduimme harmiksemme jättämään Kuuban vielä toistaiseksi väliin ja suuntaamaan toiselle kaupungin lähettyvillä sijainneelle saarelle, Isla Holboxille.

Puolen päivän bussimatkailun ja puolen tunnin venereissun jälkeen saavuimmekin tälle Valashaista ja vihaisista pörriäisistä tunnetulle saarelle. Heti veneestä ulos astuttuamme oli kuitenkin hymyssämme pitelemistä aivan muusta syystä. Saaren virallisina kulkuneuvoina toimivat nimittäin mitkäs muut kuin golf-kärryt. Kadut olivatkin aivan pullollaan näitä nelipyöräisiä mönkijöitä ja niiden kyydissä huvittavilta näyttäneitä turisteja. Ja ei, emme olleet piilokamerassa! =D

Pääsyy saarelle matkustamiseen oli mahdollisuus päästä uimaan valashaiden kanssa. Kuten Filippiinien Donsolissa ei täälläkään sesonkiaikana pitänyt olla kysymys siitä, ettei niitä näkyisi, vaan enemmänkin siitä kuinka monta niitä näkyisi ja niinpä osuttuamme sopivasti sesonkiajalle, suuntasimme seuraavana päivänä toiveikkaina veneen kyytiin ja lähdimme etsimään maailman suurinta kalaa.

Parinkymmenen minuutin veneajelun jälkeen pomppivat jo retkelle myös kuuluneet delfiinit veneemme ympärillä ja hetkeä myöhemmin yksinäinen Manta Raykin uiskenteli vastaamme. Olimme odottavaisia. Muutamia minuutteja myöhemmin näimme kaikkien veneiden pysähtyneen samalle alueelle. Siellä ne olivat, nuo jättimäiset hait. Näitä oli etsitty!

Ensivaikutelma valashaista oli, uskokaa tai älkää, että ne olivat jättimäisiä vedenpinnalla kelluneita surffilautoja. Käsittämätöntä! Veteen päästyämme alkoi kuitenkin kokoluokka selvitä hieman paremmin. Nämä 8 -12 metriset kalat olivat melkoisia vonkaleita ja olipa siinä vieressä uidessa hieman perässä pysyttelemistä, vaikkeivät ne kovin rauhattomia olleetkaan.

Seuraavat pari tuntia kuluivatkin valashaiden sekä Manta Rayden ympärillä uiskennellessa. Olimme innosta sekaisin, vaikkei varsinainen sukeltaminen niiden seurassa ollutkaan täällä mahdollista. Majoitukseen palattuamme oli mielessämme kuitenkin vain saarelta poispääseminen. Eläminen täällä oli nimittäin aivan käsittämättömän ikävää. Ilmassa oli näkymättömän kokoisia pikkuötököitä aivan tolkuttomin määrin ja aina huomion herpaannuttua oli yksi pisto jossain puolella kehoa. Niinpä huolimatta hysteerisestä hyttysmyrkytyksestä sekä ötökät poissa pitävistä permetriinillä käsitellyistä silkkilakanoistamme, pistoja tuli ja paljon!

Lisää kuvia:

Meksiko – Holbox Island
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: