Palenque – raunioita ja vesiputouksia

19 syys

Palenque oli ehkä tähän menneistä Meksikossa kohtaamistamme kaupungeista kaikista edistynein turisminsa suhteen. Valmismatkojen tuputtajia oli Vietnamin tyyliin tarjolla vaikka millä mitoin ja todellisuudessa niille osallistuminen oli täälläkin se kaikkein edullisin vaihtoehto. Niinpä järjestimme itsemme heti saavuttuamme retkelle joka piti sisällään Palenquen raunioiden lisäksi myös Agua Azulin sekä Misol-Ha:n vesiputoukset.

Puolitoistatuntia kaupunkiin saapumisemme jälkeen suuntasimme jo pikkubussin kyydissä kovaa kohti raunioita ja paria tuntia myöhemmin oli Palenquen Maya-kaupunkikin saatu nähtyjen kohteiden listalle. Mitään aivan sensaatiomaista ei eteemme ollut tullut, mutta muutamat alla olevan kuvan mukaiset taideteokset olivat toki tehneet visiitistämme alueen parin euron pääsymaksun arvoisen.

Raunioilta matkamme jatkui Misol-Ha vesiputouksille. Emme oikeastaan tienneet tästä kohteesta juuri mitään etukäteen ja koimmekin positiivisen yllätyksen saapuessamme perille. Vaikkei putous ollut korkein, eikä kaunein tällä matkalla näkemistämme, tarjosi se mahdollisuuden johonkin mitä emme olleet aikaisemmin pystyneet kokemaan: kävelemiseen putouksen takana. Syöksyimmekin välittömästi ihmisjoukkojen läpi kohti vesiputouksen takaosaa ja hetkessä olimme saavuttaneet reittimme etäisimmän pisteen. Valtavat vesimassat vyöryivät nokkamme edestä ja tunnelma oli hetkittäin jopa satumainen – etenkin kun onnistuimme välttymään kaikilta muilta alueen turisteilta. Palatessamme takaisin oli ilmastoidussa pikkubussissa istuminen märkine vaatteinemme kuitenkin aikamoista terveydellä leikkimistä, mutta olihan se ollut sen arvoista.

Misol-Ha:lta siirryimme seuraavaksi Agua Azulin vesiputouksille, joista olimme sentään lukeneetkin etukäteen ja nähneet valtavasti kauniita kuvia. Nimen mukainen veden sinertävyys oli vaan harmiksemme tähän vuodenaikaan poissa, sillä sadekauden mukana tuomat päivittäiset rankkasateet olivat värjänneet koko alueen aivan ruskeaksi. Putous näyttikin enemmän turvavallit läpäisseeltä tulvavedeltä kuin hienoilta putouksilta, joten koko visiitti osoittautui melkoiseksi pettymykseksi. Parituntinen vierailumme oli tylsistyttää meidät tainnoksiin, kun kyllästyneinä odottelimme muiden ryhmäläisten takaisinpaluuta ajoneuvollemme.

Meksiko – Palenque
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: