Eikö Yhdysvaltoihin saapumisen pitänyt olla hankalampaa kuin sieltä poispääsemisen?

10 syys

Meksikon matkamme sai upean alun, kun siirryimme lentomme lähtöselvitykseen. Tiskin toisella puolella meitä ”palvellut” perusnyrpeä elämäänsä kyllästynyt naishenkilö alkoi kertoa kuinka tarvitsisimme Meksikoon päästäksemme todisteita siitä, että olemme palaamassa sieltä Yhdysvaltoihin tai jatkamassa matkaamme eteenpäin seuraavan 180 päivän kuluessa. Omilta ulkoministeriömme sivuilta ei kuitenkaan tällaista tietoa ollut löytynyt ja niinpä saimme kunnon kohtauksen aikaan.

Olimme kuitenkin onneksemme ostaneet liput jo pois Etelä-Amerikasta ja pystyimme näin epäsuorasti todistamaan, ettemme viipyisi Meksikossa joulukuuta pidemmälle. Aluksi tämäkään todiste tosin ei meinannut kelvata ja jouduimme selvittämään tilannettamme oikein urakalla. Suurinta kinaahan lopulta aiheutti se, että oliko Heinäkuun 29. päivästä Joulukuun 14. päivään yli vai alle 180 päivää. Muutamien keskustelujen, puhelinsoittojen ja aivan täysin hysteeriseksi muuttuneen matematiikan oppitunnin jälkeen saimme kuitenkin asiamme lopulta todistettua.

Tilanne ei vaan valitettavasti loppunut vielä siihenkään, sillä juuri edellisen asian selvitettyämme meille lyötiin vielä 50 US$:n lasku käteen ruumaan menevistä laukuistamme. Olimme pyöristyneitä. Tämä oli vuorostaan jäänyt meiltä ostotilanteessa tiedostamatta, koska jälkikäteen ostoprosessia tutkittuamme ainut merkintä oli löytynyt erillisestä ”Terms & Conditions”-liitteestä, jossa oli ollut maininta: ”Matkalaukuista voidaan periä ylimääräisiä maksuja.”. Niinpä markkinoiden edullisimpina vaihtoehtoina ostamamme liput osoittautuivat loppuen lopuksi vaihtoehdoista kaikkein kalleimmiksi. Olimme pettyneitä ja tyytymättömiä.

Noustessamme koneeseen ja nähtyämme kanssamatkustajien tuovan meidän rinkkojemme painoisia ja kokoisia laukkuja sisälle koneeseen ilmaiseksi ja myöhemmin koneen oltua aivan täysi heidän saatuaan vielä ilmaiseksi siirtää laukkujansa ruumaan, oli kielemme kurissa pitäminen todellisen työn takana. Ilmeisesti useammin samaista lentoyhtiötä käyttäneet olivat tiedostaneet kuinka tämä järjestelmä kierretään samalla kun joukko ensikertaa kyydissä olleita, pääosin ulkomaalaisia, kärsivät meidän kanssamme maksumiehen hommista. Vielä kun otti huomioon, että me molemmat yhdessä (matkatavarat mukaan lukien) painamme selvästi alle 150 kiloa, eli saman verran kuin yksi arvoisan pikaruokamaan asukki, voitte ymmärtää, ettemme olleet haltioissamme.

Koko kokemamme episodi varmistikin sen, ettemme koskaan palaa US Airwaysin asiakkaiksi. Harmiksemme koko prosessi oli samalla jättänyt mieliimme myös hyvin negatiivisen kuvan koko Yhdysvalloista ja siellä matkaamisesta. Jotenkin emme vain jaksa ymmärtää, minkä takia pitää pilata koko maassa vierailun tunnelma ihan loppumetreillä. Ja valitettavaa, mutta totta, jälkikäteen Meksikoon hostelliimme päästyämme sama kuva tuntui olevan kaikilla muillakin kyseistä lentoyhtiötä käyttäneillä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: