Viimeiset päivät Kaliforniassa

7 syys

Sierra Nevadan jälkeen oli edessämme enää yksi luonnonpuisto, Joshua Tree Park, ennen kuin palauttaisimme automme takaisin Los Angelesiin. Yosemitesta suuntasimmekin kohti Etelä-Kaliforniaa ja kaktuksia.

Joshuaan päästyämme emme osanneet oikein sanoa mitään. Toisaalta kaktukset olivat kauniita, mutta usein niistä näkemämme kuvat olivat olleet vain niin paljon kauniimpia. Kuvissa näkyneitä sileäpintaisia boulder-kiviäkin oli vain muutamissa paikoissa, eikä kaktuksien lajikkeissa ollut kovinkaan suuria eroja. Kesäkelin mukana tuoma tappava kuumuus hillitsi myös halujamme lähteä vaeltelemaan aavikolle, vaikkeivät reitit kovin pitkiä olleetkaan, ja niinpä suurimmaksi osaksi onnistuimme näkemään vain tien varressa olleita ”risupuskia”.

Kaktuspuiston jälkeen olikin enää edessä paluu Los Angelesiin ja sitä ympäröiviin rantakaupunkeihin. Käytimme yhden vuorokauden ajellaksemme useista TV-sarjoista sekä elokuvista tuttuja maisemia läpi niin Newportissa, Santa Monicassa kuin Beverly Hillsissäkin. Lopulta käväisimme myös Hollywoodissa, mutta kuten Seattlessa, Las Vegasissa ja kaikissa maailman suurkaupungeissa, ei täälläkään vierailu ollut mitään tyhjätaskujen hommaa. Nähtävyyksien sisäänpääsyt, ravintolat ja monet muut olivat ehkä sopivissa hinnoissa jollekin kahden viikon lomalla olevalle, mutta eivät todellakaan meidän kaltaisillemme reppureissaajille.

Mitään suurempaa ei kuitenkaan hampaankoloomme jäänyt, sillä onnistuimme näkemään kaiken sen minkä olimme halunneet. Todellisuudessa tunteemme oli jopa lähes päinvastainen, nimittäin vuorokauden Losin kiertelyn jälkeen halusimme nopeasti Meksikoon, pois Yhdysvalloista. Emme nimittäin ihan yksinkertaisesti vain tunteneet kuuluvamme täällä joukkoon rikkinäisine vaatteinemme, sekä ”kolme viikkoa ilman suihkua” – habituksemme kanssa.

Yhteenvetona Kaliforniasta voimme kuitenkin sanoa, että kierrettyämme muita osavaltioita pystyimme tänne palatessamme todella ymmärtämään minkä takia kaikissa muissa osavaltioissa Kalifornialaisia pilkataan ja heidät toivotetaan tervetulleiksi ”oikeaan Amerikkaan”. Sen verran suuri ero Kalifornian ja muiden näkemiemme osavaltioiden välillä oli. Osavaltion rajalla sijainnut ainoa Yhdysvaltojen sisällä kokemamme rajatulli tietysti lisäsi lausunnon huvittavuutta, mutta muutenkin eroja löytyy. Tämä oli myös ainoa osavaltio, jossa tunsimme autossa nukkumisen turvattomaksi vaihtoehdoksi, joten samaista majoitusvaihtoehtoa suunnittelevalle suosittelemme tutustumista etukäteen siihen, missä se on turvallista ja ylipäätään edes laillista.

Lisää kuvia:

USA – Los Angeles
USA – Joshua Tree Park
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: