Sierra Nevada

4 syys

San Franciscosta otimme hetkeksi suunnan vielä itään ja lähdimme kohti Sierra Nevadan luonnonpuistoja. Edessä olisi ensin kasa maailman suurimpia puita, Sequoia National Parkissa ja sen kyljessä sijaitsevassa Kings Canyon National Parkissa, sekä lopuksi ehkäpä koko Yhdysvaltojen suosituin luonnonpuisto, Yosemite National Park.

Saavuimme Sequoian ja Kings Canyonin luonnonpuistoihin tapamme mukaan hyvin aikaisin aamulla. Puiston vielä oltua tyhjillään poikkesimme rauhassa vierailijakeskukseen tutkimaan alueen päänähtävyyksiä. Hyvin nopeasti kävi kuitenkin selväksi, ettei puiston toinen osa – Kings Canyon – tarjonnut juuri mitään erikoista ja Sequoian antikin tuntui kovin laihalta. Toisaalta alueen päänähtävyys, maailman suurin puu, oli ollut se tänne tulemisen todellinen syy ja niinpä otimmekin sen heti ensimmäiseksi kohteeksemme.

Suuntasimmekin puistojen yhteiseltä sisääntuloportilta suoraan kohti itse jättiläistä, General Shermania. Tämä tilavuutensa ja painonsa perusteella maailman suurimmaksi julistettu puu oli kuitenkin paikan päältä katsottuna Olympic Peninsulassa sekä Redwoodissa näkemiemme suurien puiden jälkeen vain yksi muiden joukossa. Se oli lisäksi aidattu niin hyvin, ettei aivan sen kylkeen päässyt nojailemaan, mutta alla olevasta kuvassa se nyt kuitenkin on – yhdessä Kirsin kanssa.

Muita kunnon kohteita alueelta ei sitten oikein löytynytkään ja niinpä poistuimme Sequoian luonnonpuistosta melko nopeasti. Pientä hupia saimme vain matkan varrelle sattuneesta Tunnel Logista, eli kaatuneesta puusta, jonka läpi pystyi autolla ajelemaan, ennen kuin huristelimme jo kohti seuraavaa luonnonpuistoa.

Parin tunnin ajelun jälkeen olimmekin jo reippaan sadan mailin päässä pohjoisessa, Yosemite National Parkissa. Luonnonpuiston suosion pystyi huomaamaan aivan ensimmäisistä sekunneista lähtien, sillä tämä oli ehdottomasti pahiten ruuhkautunut luonnonpuisto missä olemme koskaan käyneet. Liikenneruuhkissa seisoskelu ja odottelu tuskin kuuluvatkaan top-10 luonnonpuistokokemuksiin, mutta päästyämme ensimmäisille näköalapaikoille, tiesimme kaiken olevan sen arvoista. Jylhiä kallioita alas vyöryvät vesiputoukset olivat nimittäin erityisesti kaukaa katsottuina häikäisevän kauniita.

Kuuluisimmille vaelluksille meillä ei kuitenkaan valitettavasti tällä kertaa ollut mahdollisuutta osallistua, niiden päivittäisten turistimäärien ollessa tarkkaan rajattuja. Luvat olisi pitänyt ostaa näille suosituimmille vuodenajoille jo kuukausia etukäteen ja näin ollen olimme auttamattomasti myöhässä. Käytyämme tekemässä pari pienempää vaellusta poistuimmekin luonnonpuistosta hieman haikeina. Nähtävää olisi tosissaan riittänyt, mutta liikenneruuhkat olivat vielä auringon laskiessakin sietämättömät, eikä lupia mielenkiintoisimpiin vaelluksiin ollut enää mahdollista saada.

Lisää kuvia:

USA – Yosemite National Park
USA – Sequoia & Kings Canyon National Park
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: