Pacific Coast Highway

1 syys

Seattlen jälkeen suuntasimme takaisin kohti etelää ja Kaliforniaa, pitkin Pacific Coast Highwayta. Ennen Losiin saapumistamme välipysähdyksiä sekä luonnonpuistoja oli kuitenkin vielä riittämiin ja niistä ensimmäisenä vastaan tulisivat Olympic Peninsula National Park, Redwood National Park sekä San Francisco.

Olympic Peninsula National Parkin oli kerrottu olevan hyvin omalaatuinen luonnonpuisto, jossa olisi mahdollisuus nähdä paljon eläimiä ja etenkin lintuja. Tutustuttuamme paikanpäällä puiston vierailijakeskukseen jouduimme kuitenkin toteamaan, ettei puisto vaikuttanut yhtään niin mielenkiintoiselta kuin lukemissamme matkaoppaissa oli kerrottu. Päätimme siitä huolimatta antaa sille mahdollisuuden ja ajaa sen läpi tutkien, jos mielipiteemme muuttuisi. Valitettavasti näin ei vaan tällä kertaa käynyt. Muutamaa suurta puuta lukuun ottamatta jouduimmekin ohittamaan puiston hieman mitäänsanomattomana ja jatkamaan kohti etelää parempien nähtävyyksien toivossa.

Oregonin läpi ajettaessa ei nähtävyyksiä juurikaan reitillemme osunut. Toki ajamallamme Pacific Coast Highwaylla tuli eteen aina aika ajoin pitkiä ja kuvauksellisia siltoja sekä rantoja, mutta siihen se sitten jäikin. Ainoa huvittuneisuutta herättänyt aspekti kyseisessä osavaltiossa olikin se, että tämä oli tähän mennessä kokemistamme osavaltioista ainoa, jossa auton itsenäinen tankkaaminen oli kielletty. Ensimmäistä kertaa bensa-asemalle pysähdyttyämme olikin ihmettelemistä, kun bensa-aseman huoltaja riensi luoksemme välittömästi ja tokaisi: ”Tervetuloa Oregoniin”.

Jatkettuamme Tyynen valtameren rannikkoa etelään löytyi seuraava kunnollinen kohteemme vasta Kalifornian puolelta maailman korkeimpien puiden luonnonpuistosta, Redwood National Parkista. Koko luonnonpuisto oli itse asiassa hyvin avoin ja osa siitä osui suoraan rantatiemme varrelle. Kulkiessamme ohi valtavan kokoisten puiden tulikin autossa istuessa itsellemme pieni olo. Tämä oli juuri sitä videopelimaisemaa, josta ensimmäisessä Amerikan tekstissämme puhuimme ja jota emme todellakaan tienneet olevan olemassa.

Redwoodin ohitettuamme ajoimme vielä Hitchcockin Linnuista tunnetun aavemaisen Bodega Bayn läpi, ennen saapumista San Franciscoon ja Golden Gate – sillalle. Aamu oli vielä aikainen, kun ensimmäistä kertaa pysähdyimme sillan viereen ottamaan valokuvia. Taivas oli pilvinen ja olosuhteet olivat kaukana ideaalisesta, mutta tunnin alueella pyörimisen jälkeen alkoi pilviverho hiljalleen vetäytyä ja ilma parantua. Päätimmekin jättää automme hetkeksi parkkiin ja hypätä sillalla pysähtyneen turisteille tarkoitetun kaupunkibussin kyytiin nähdäksemme hieman itse kaupunkia.

Kahden ja puolen tunnin kierroksella kuljimme lähes jokaisessa San Franciscon kaupunginosassa ja näimme lähestulkoon kaiken mitä kaupungista voi ajoneuvon kyydistä nähdä. Vaikkei liikenne ollutkaan edes lähellä Seattlen kaaosta, pystyimme molemmat myös nauttimaan kaupungista huomattavasti enemmän, kun Kirsin ei tarvinnut suunnistaa, eikä Mikon ajaa. Takaisin sillalle palattuamme oli ilma lisäksi ehtinyt muuttua jo aivan ideaaliksi, vaikka kaupungille tyypillinen kylmyys oli toki vielä paikallaan. Sinertävän taivaan ansiosta saimmekin lopuksi mukavampia kuvia itse kaupungin päänähtävyydestä, Golden Gate sillasta, ja pystyimme tyytyväisenä jatkamaan matkaamme.

Lisää kuvia:

USA – San Francisco
USA – Redwood National Park
USA – Olympic National Park
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: