Hengenvaarallinen liikenne ja uusia trendejä

29 Elo

Matkamme Mt Rainierin luonnonpuistosta jatkui kohti alle sadan mailin päässä sijainnutta Seattlea. Tämä kaoottisesta liikenteestä sekä aikaansa edellä olevista trendeistä tunnettu kaupunki oli täydellinen helvetti ulkopaikkakuntalaiselle ja varsinkin ulkomaalaiselle autoilijalle.

Seattlen lähestyessä pääsimmekin ensimmäistä kertaa elämässämme ajelemaan todellisessa autoilijoiden painajaisessa. Pahimmillaan kymmenkaistaiset tiet olivat nimittäin aivan tukossa, vaikka vauhtia oli 120 km/h. Tiet olivat paikka paikoin myös aivan valtavan huonossa kunnossa ja korkeista nopeusrajoituksista huolimatta liikenteen mukana oli pakko ajaa vähintään kymmenen kilometrin ylinopeutta pystyäkseen vaihtamaan kaistoja. Näimmekin useampia vakavia onnettomuuksia kyseisillä teillä, emmekä voineet uskoa korviamme, kun eräs tapaamamme seattlelainen kertoi kuinka hyväosa kaupunkilaisista toivoisi edelleen lisää kaistoja liikenneruuhkia helpottamaan.

Varsinaisen Seattlen keskustaan päästyämme kaikki kuitenkin rauhoittui ja pystyimme aistimaan kaupungin lukuisien IT – miljonäärien sekä erikoisten trendien läsnäolon: hienoja autoja, kummallisia rakennelmia, omaperäistä pukeutumista sekä taideteoksia. Arkkitehdeille ja taiteen ystäville kaupunki onkin täynnä tutkittavaa ja ihmeteltävää, mutta me emme niistä juuri ymmärtäneet.

Kaupungilla kävellessämme huomasimme samalla viimeistään, etteivät nämä suurkaupungit ole millään tavalla ihanteellisia kohteita kaltaisillemme reppureissaajille. Kun ei nimittäin ole varaa shoppailla, syödä erikoisissa gourmet-ravintoloissa tai yöpyä korkeatasoisissa hotelleissa, loppuu tekeminen hyvin nopeasti. Niinpä tyydyimme lähinnä kävelemään kaupungin tunnusmerkin, Space Needlen, sekä tietysti maailman ensimmäisen Starbucksin – kyllä, täältä sekin on kotoisin – ohi, mutta siinä se sitten oli.

Ulospääseminen Seattlesta oli vielä kello 23:n jälkeenkin kaoottista ja vaikka olemme nähneet monenmoisia liikenteitä ympäri maailmaa, pääsevät Seattlea ympäröivät kehätiet ehdottomasti maailman vaarallisimpien teiden joukkoon – ohi useimpien kehitysmaiden. Jos ette usko, niin tervemenoa sekaan. Me emme enää siihen liikenteeseen eksy!

Lisää kuvia:

USA – Seattle
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: