Glacier National Park ja Mt Rainier

26 Elo

Yellowstonen jälkeen oli alkuperäisenä suunnitelmanamme ollut suunnata etelään, takaisin kohti Kaliforniaa. Kuljettuamme kuitenkin edeltävissä teksteissä kertomamme nähtävyydet huomattavasti kuvitelmiamme nopeammin päätimme lähteä tekemään kierroksen vielä pohjoiseen Montanan, Idahon ja Washingtonin osavaltioihin.

Montanaan saavuttuamme olikin ensimmäisenä kohteena jälleen yksi vuoristoluonnonpuisto, Glacier National Park, jota erityisesti matkaoppaamme oli kehunut. Netistä etsimämme kuvat puistosta eivät olleet kuitenkaan vakuuttaneet meitä sen kauneudesta, jonka vuoksi se olikin jäänyt pois listaltamme. Myös puiston hankala, syrjäinen sijainti aivan Kanadan rajalla, oli saanut sen tuntumaan hieman hukkareissulta satojen ylimääräisten mailien vuoksi.

Varsinaiseen luonnonpuistoon päästyämme olimme kuitenkin tyytyväisiä muuttuneisiin suunnitelmiimme. Puisto oli nimittäin ehkä hienoin Yhdysvalloista löytynyt puisto, jossa pääsi katsomaan lumihuippuisia vuoria, jäätiköitä, järviä, sekä metsiä. Tämän lisäksi puiston läpi kulkenut maantie oli todennäköisesti kaunein tie, jota olemme koskaan ajaneet niin Jenkeissä kuin muuallakin maailmassa. Näkymät joka suuntaan olivat vaikuttavia, huolimatta siitä, että suurin osa alueen jäätiköistä oli jo ilmastonmuutoksen seurauksena onnistunut katoamaan. Mietimmekin, että osuvampi nimi puistolle voisi nykypäivänä olla Waterfall National Park, jäätiköiden sulamisvesien muodostamien lukuisien vesiputousten takia.

Glacier National Parkin jälkeen jatkoimme kohti länttä. Idahossa emme pysähtyneet kuin oikeastaan tankkaamaan, mutta Washingtonin puolella oli tiedossa vielä tämän road trippimme viimeinen vuoristoluonnonpuisto, Mt Rainier. Tämä luonnonpuisto ei ollut kuulunut suunnitelmiimme vielä Glacierin jälkeenkään, mutta lähestyttyämme Mt Rainier vuorta ja nähtyämme sen horisontissa korkealla kaiken yläpuolella tuntui hölmöltä ajaa vain ohi.

Päätös osoittautui jälleen mainioksi, vaikka itse Mt Rainierin huippu alkoikin kadota pilviverhoon välittömästi puistoon saavuttuamme. Alue oli nimittäin kaikin puolin kauniin näköinen ja etenkin mukavan tyhjillään, tarjoten meille mahdollisuuden kerrankin temmeltää vapaasti muun muassa lumihangessa. Parituntinen vierailumme osoittautuikin kaiken kaikkiaan oikein onnistuneeksi.

Lisää kuvia:

USA – Mt Rainier National Park
USA – Glacier National Park
Mainokset

2 vastausta to “Glacier National Park ja Mt Rainier”

 1. Sonja elokuu 26, 2010 klo 12:43 pm #

  Hei! Mielenkiintoista lukea blogianne, joka inspiroi itseänikin vetämään repun selkään 🙂 Rahatilanne tällä hetkellä on heikohko, mutta eiköhän sitä motivaatiota kerry ajallaan! Miten päädyitte lähtemään maailmanympärimatkalle ja puhutteko jotain erityisiä kieliä, jotka helpottavat matkaanne? Missä järjestyksessä kierrätte matkanne (olen yrittänyt etsiä, mutta olen varsinainen poropeukalo näiden koneiden kanssa..)? 😀 Ihanaa matkaa, nauttikaa!! 🙂

  • Mikko ja Kirsi elokuu 27, 2010 klo 1:12 am #

   Hei Sonja,

   ja kiitos kommentista =) Syy meidän maailmanympärimatkalle lähtemiseen on kaikessa yksinkertaisuudessa halu toteuttaa omia unelmiamme. Olemme päättäneet, että jos jokin asia on meille niin tärkeää, että siitä tulee puhuttua jatkuvasti, on aika lopettaa puhuminen ja alkaa tekemään unelmista totta. Kyse on siis enemmän elämänasenteesta, joka heijastuu kaikkeen muuhunkin tekemäämme.

   Kieliä me puhumme oikeastaan ihan hyvin. Yhteensä olemme opiskelleet kahdeksaa eri kieltä, mutta todellisuudessa suullinen kommunikointi onnistuu tällä hetkellä hyvin vain viidellä. Tosin matkaaminen tässä globalisoituvassa maailmassa on helpottunut niin huomattavasti, että käytännössä katsoen pelkkällä englannin osaamisella pärjäisi.

   Meidän reitti löytyy omalta reitti-sivultamme. Kartta ei ole mikään maailman selkein (zoomaus auttaa vähän), koska olemme lennelleet varsinkin Aasiassa hieman ristiin rastiin, mutta yksinkertaistettuna olemme kulkeneet reittiä: Suomi -> Etelä-Aasia -> Kaakkois – Aasia -> Keski-Aasia -> Itä-Aasia -> Melanesia -> Australia -> Polynesia -> Pohjois-Amerikka -> Väli-Amerikka. Seuraavan vuorossa on Etelä-Amerikka =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: