Pari päivää Uudessa-Seelannissa

7 Elo

Uuteen-Seelantiin päästyämme oli aika jälleen kaivaa talvivaatteet esiin ja tottua hieman kylmempiin sääoloihin. Samaan aikaan kun Suomessa koettiin ennätyshelteitä, palelimme me nimittäin toisella puolella maapalloa ennätyskylmyydessä. Se ei kuitenkaan lannistanut meidän tunnelmiamme, vaan lähdimme edelleen innolla tutkimaan mitä tällä maalla olisi meille annettavana.

Uuteen-Seelantiin matkaamisen aikataulumme oli kuitenkin hyvin kireä, eikä alkuperäinen tänne matkustamisen syy juuri eronnut Australiassa käymisen syistä. Halvin lentoreitti Tyynen Valtameren yli kulkee nimittäin Aucklandista Los Angelesiin ja niinpä tulimme viettämään saarelle lähinnä lentojen vaihtoa varten varaamiamme välipäiviä. 4 päivän oleskelu maan pohjois-osassa riittäisi kuitenkin koko Aucklandin lähialueiden tutkimiseen ja niinpä rajallisesta ajasta huolimatta meillä oli aikaa ainakin joidenkin nähtävyyksien näkemiseen.

Uusi-Seelantihan on monelle Euroopassa asuvalle nuorelle eräänlainen unelmakohde ja olisi hyvin epätrendikästä sanoa jotain poikkipuista kyseistä maata kohtaan. Hollywood elokuvien tuoman julkisuuden myötä monista maan maisemista on tullut lähes epätodellisen arvostettuja, emmekä voi itsekään kieltää elokuvan ”Taru Sormusten Herrasta” nähtyämme haaveilleemme sinne matkustamisesta. Nyt muutamia vuosia myöhemmin katsoimme kuitenkin tätäkin maata hieman toisenlaisin silmin. Tutustuttuamme ja luettuamme maan nähtävyyksistä, emme nimittäin aidosti löytäneet oikein mitään erityisen mielenkiintoista tai erityistä – kalliiden extreme-urheilulajien ulkopuolelta. Alue tuntui tarjoavan vain paljon samoja kokemuksia, joita olimme jo kokeneet tai joita meillä olisi vielä edessä Amerikan mantereilla. Ainoana erona oli se, että täällä samoista asioista joutuisi maksamaan moninkertaisesti.

Luonto Uudessa-Seelannissa vaikutti kuitenkin hyvin kauniilta edelleen paikan päältäkin katsottuna. Jo lentokoneen ikkunasta näimme kauniita ranta-alueita, saaria, vihreitä vuoria ja vaikka mitä. Mihinkään aivan ällistyttävään emme tosin törmänneet ja nopeasti ymmärsimmekin, että todellinen tämän maan erityisyys piilee siinä, että tänne tuleva turisti pystyy löytämään hyvin erilaisia nähtävyyksiä hyvin pieneltä maantieteelliseltä alueelta ja halutessaan hyvin nopeassa ajassa. Tästä huolimatta, meitä nämä kohteet eivät liioin tällä kertaa kiinnostaneet ja niinpä päädyimme lopulta yllättävään ratkaisuun: viettämään suurimman osan ajastamme majatalomme läheisyydessä.

Uusi-Seelanti onkin meille ehkä kohde johon palaamme, kun olemme hieman vanhempia ja kaipaamme enemmän mukavuutta ympärillemme, mutta tällä hetkellä se oli budjettiamme sekä tällä matkalla vielä edessä olevia nähtävyyksiä silmällä pitäen tarpeettoman kallis. Samoilla täällä säästämillämme rahoilla pystymme nimittäin toteuttamaan Amerikan mantereilla valtavasti vastaavia/erilaisia juttuja ja totta puhuaksemme mieluummin säästämme ne sinne.

Lisää kuvia:

Uusi-Seelanti
Mainokset

2 vastausta to “Pari päivää Uudessa-Seelannissa”

 1. MT elokuu 25, 2010 klo 7:29 pm #

  Hei,

  Kiinnostaisi tietää minkä lentoyhtiön kautta onnistuitte saamaan liput Auckland – Los Angeles 298 €/hlö?
  Itsellä tarkoitus lentää sama väli ensi vuoden puolella, mutta en ole löytänyt toistaiseksi alle 600 € lippuja (tosin en ole kovin aktiivisesti vielä jaksanut lentoja tutkaillakaan…).

  Kiitos etukäteen vastauksesta:)

  • Mikko ja Kirsi elokuu 25, 2010 klo 8:29 pm #

   Lennettiin ihan Air New Zealandilla ja kyseessä oli opiskelijaliput. Ilman vastaavia allennuksia hinta saattaa kuitenkin helposti olla tuplat, mut jos siis opiskelustatus löytyy tai ikää on alle 26 vuotta niin maailmasta löytyy useampiakin hyödyllisiä matkatoimistoja. Pari esimerkkiä meidän käyttämistämme ovat kilroy ja studentuniverse.com. Tämän kyseisen lipun ostimme ensinmainitsemaltamme. =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: