Life in Down Under

27 Hei

Australiaan saavuttuamme oli olomme helpottunut. Papuan seikkailumme oli nyt ohi ja olimme selvinneet siitä erinomaisesti. Tuntuikin mahtavalta pystyä vaihteeksi kävelemään öisillä kaduilla, syödä jotain muuta kuin purkitettua tonnikalaa ja nauttia esimerkiksi toimivasta joukkoliikenteestä.

Majapaikkaamme päästyämme oli kuitenkin aivan uudenlaiset kokemukset edessämme. Australiassahan on tapana rakentaa kaikki nuorisohostellit joko baarien yhteyteen tai aivan baarien yläpuolelle ja termin backbacking (reppureissaus) oletuksena tulee ”halvan” majoituksen sekä ruuan lisäksi lähes poikkeuksetta ”halpa” alkoholi sekä biletys. Ei siis ihme, että meidänkin valitsema hostelli, muistutti enemmän abiristeilyä kuin jotain, jossa olisi tarkoitus nukkua.

Näkymä ympäri hostelliamme olikin melkoinen, kun nuoret 18-19 –vuotiaat notkuivatkin pitkin rakennuksemme käytäviä toinen toistaan paremmissa maisteissa. Alhaalla vuorostaan oksennettiin, huudettiin ja keittiössä onnistuimme todistamaan kuinka nämä uusiavuttomat nuoret aikuiset sytyttivät pienen tulipalon sinne asennetuilla kaasuhelloilla. Tunnelman rakennuksessa täydensi aina välillä käytäviin asennetuista kovaäänisistä kuuluneet baarimainokset, joissa kerrottiin Spring Break -tyyliin ilmaisista shoteista, cross-dressing kisoista ja monista muista Ibiza-helmistä. Olomme oli epätodellinen; onneksi olisimme täällä vain kolme päivää

Australian pysähdyksemme varsinaisena tarkoituksenahan oli vain toimia puskurina, jos jokin Papuan lennoista menisi mönkään emmekä pääsisikään Ausseihin suunnitelmiemme mukaisesti. Emme nimittäin halunneet myöhästyä seuraavalta lennoltamme, joka olisi edelleen voinut merkitä uusia myöhästymisiä tai vaihtoehtoisesti koko Vanuatun reissun väliin jäämistä.

Lentojen onnistumisen varalle olimme kuitenkin miettineet myös hieman puuhaa. Halusimme nimittäin nähdä kaksi Australian kuuluisinta eläintä: koalan sekä kengurun. Toisena Aussipäivänä suuntasimmekin kahdesta kaupungin eläintarhasta pienempään tutkimaan molempia. Päädyimme valitsemaan tämän pienemmän ja vähemmän tunnetun Lone Pine Koala Sanctuaryn jo pelkästään kustannussyistä (lipun hinta oli kolmannes suuremmasta), mutta valinta osoittautui muutenkin varsin onnistuneeksi. Tarhan hyvin vapaaksi tehty sisäosa mahdollisti nimittäin jopa useiden erilaisten eläinten syleilyn, ruokkimisen sekä tietysti näkemisen todella läheltä. Vielä, kun tarha sisälsi kokoelman muitakin Australialle tyypillisiä ja meille uusia eläimiä (kuten Tasmanian tuholaisen, Vompatin ja Vesinokkaeläimen), olimme todella tyytyväisiä.

Majoitukseen palattuamme kiitimme kuitenkin päätöstämme jättää Australian visiittimme lyhyeksi. Sen lisäksi, että olisimme täällä matkatessamme käyttäneet mahdollisesti onnistuneesta penninvenyttämisestämmekin huolimatta kolmen kuukauden budjettimme kolmessa viikossa, olisimme nimittäin varmasti kyllästyneet ympäri käytäviä oksentaneisiin teineihin ennemmin tai myöhemmin.

Lisää kuvia:

Australia
Mainokset

2 vastausta to “Life in Down Under”

 1. Suvi elokuu 6, 2010 klo 7:42 am #

  Harmi että kokemuksenne ausseista oli tuollainen. Mulla ojäi sieltä tosi hyvät fiilikset ja löysin hostelleja joissa oli vähän vanhempaa porukkaa kuin teinejä eli niitäkin löytyy.

  • Mikko ja Kirsi elokuu 6, 2010 klo 5:14 pm #

   Joo, no ehkä meillä kävi vähän huono tuuri =) mut kyseltiin kyllä muilta hostellin vierailta ja paikallisilta ihmisiltä, joita ollaan nähty Aussien jälkeen, et oliks toi kovinkin yleistä ja lähes poikkeuksetta vastaukset ovat olleet puoltavia =/

   Mut Aussit on varmasti ihan mahtava kohde monille. Jos me päätetään mennä sinne uudestaan, niin luulen et se kuitenkin tapahtuu vähän vanhemmalla iällä =) Silloin voidaan ottaa kaikki irti viininmaisteluista, hotelleista, ravintoloista yms.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: