Edessä yksi maailman vaarallisimmista pääkaupungeista

21 Hei


Lentokoneeseen päästyämme olikin edessämme enää yksi huolenaihe: miten ihmeessä selviäisimme Port Moresbysta. Kaupungin oli kerrottu nimittäin olevan todella vaarallinen niin ulkomaalaisten kuin paikallistenkin mielestä ja olisimme saapumassa lentokentälle vasta illalla auringon laskettua. Ennen matkaamme olimme myös ottaneet yhteyttä alueen halvimpiin majoitusvaihtoehtoihin, mutta kaikki niistä olivat täysin buukattuja jo kuukausia etukäteen, eikä seuraavan hintakategorian hinnat (142 US$/yö/hlö) oikein houkutelleet meitä. Olimmekin alun perin suunnitelleet majoittumista lentokentällä, kuten olimme tehneet muun muassa Jakartassa ja Kuala Lumpurissa, mutta Papualle saavuttuamme meille selvisi, ettei Port Moresbyn lentokenttä ole auki ympäri vuorokauden ja niinpä sekin vaihtoehto oli menetetty.

Onneksemme samaisella lennolla lensi myös yksi Felixin ystävä, joka oli kotoisin Port Moresbysta. Hän oli lupautunut avustamaan meitä järkevän hintaisen majapaikan löytämisessä, mutta Felixin lähdettyä miehen halukkuus auttamiseen alkoi hiipua. Tunsimme totta puhuaksemme itsemme aikamoiseksi riesaksi, mutta joka tapauksessa hän oli paras toivomme turvallisen majapaikan löytymisen suhteen, emmekä halunneet päästää tästä mahdollisuudesta irti.

Port Moresbyhyn saavuttuamme hyppäsimmekin häntä noutamaan tulleen auton kyytiin ja lähdimme etsimään majapaikkaa. Muutamien mutkien takaa onneksemme löytyikin jälleen yksi tuttavan tuttava, jonka ylläpitämään asuntolaan olisi mahdollisuus majoittua pariksi päiväksi. Hinta, 50 kinaa/hlö (15 €/hlö), oli halpa verrattuna ihan mihin muuhun tahansa ja todettuamme paikan ympäröivät muurit riittävän suuriksi, huoneemme tilat erinomaisiksi ja olomme turvalliseksi, olimme helpottuneita.

Seuraavat 36 tuntia vietimmekin visusti noiden muurien sisäpuolella ja käväisimme vain kerran taxikyydillä noutamassa itsellemme pizzaa. Ensimmäisenä iltana oli toki puhetta, että seuraavana päivänä meitä auttaneet miehet näyttäisivät meille kaupunkiakin, mutta lopulta syystä tai toisesta, tämä kuitenkin jäi toteutumatta. Omin päin muurien ulkopuolelle meneminen ei taas ollut kovinkaan suositeltavaa edes päiväsaikaan ja pimeän tultua se ei tullut edes kysymykseen. Ensimmäisenä iltana Mikko ehdotti muun muassa lähtevänsä miesten mukaan juomaostoksille, mutta turvallisuuteen vedoten vastauksena kuului: ”Parempi, jos jäätte tänne. Haemme ne teidän puolestanne.” No joka tapauksessa, meillä oli turvallinen paikka olla ja kyyti varmistettuna lentokentälle, joten olimme ohittaneet viimeisenkin huolenaiheemme Papualla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: