”Teillä on liput lennolle, jota ei ole olemassa”

18 Hei


Vietettyämme kolme päivää slummeissa, aloimme miettiä olisimmeko liian suureksi vaivaksi paikalliselle kylälle ja niinpä jätimme vartijat hetkeksi taaksemme ja lähdimme keskustaan etsimään majataloa, jossa voisimme majoittua viimeiset kaksi yötä. Paikallisbussin kyydissä tapaamamme nainen osasikin kertoa, että katolilaisen kirkon yhteydessä voisi olla halvimmat mahdollisuudet nukkua ja niinpä suuntasimme sitä kohden. Kirkolle saavuttuamme oli pastori kuitenkin poistunut paikalta, eikä paikan päällä ollut talonmies voinut tehdä majoittumisemme suhteen päätöksiä. Sen sijaan häntä tuntui kiinnostavan keskustelu meidän kanssamme ja jatkoimmekin juttelua hyvän tovin. Keskustelulla olikin meidän kannaltamme hyvin tärkeä merkitys. Sen aikana meille nimittäin selvisi, ettei lentoa, jolle meillä oli liput, ollut edes olemassa.

Riensimmekin tämän kuultuamme suoraan lentoyhtiön toimistolle selvittelemään asiaa ja kuten pelkäsimme, oli kirkon talonmies ollut oikeassa. Mitään ilmoitusta ei meille ollut kuitenkaan tullut vaan meidät molemmat oli automaattisesti siirretty seuraavan päivän lennolle. Olimme toki jättäneet tarkoituksella yhden päivän väliajan tämän kaltaisten ikävien yllätysten varalle, mutta lento, jolle meidät oli siirretty, ei riittäisi siihen, että ehtisimme kansainväliseen jatkolentoomme. Hetken kinuamisen jälkeen saimmekin mukaamme liput, joissa oli pyytelevään sävyyn kerrottu kenttähenkilökunnalle, että näiden kahden matkustajan tulisi päästä jo paria päivää aikaisemmalle lennolle. Mitään varmuutta pääsisimmekö vai emme, ei siis kuitenkaan vielä ollut.

Näin ollen aikamme Vanimossa lyhentyisi hyvällä tuurilla yhdellä päivällä ja niinpä päädyimme kaikesta huolimatta nukkumaan nämä viimeiset kaksi yötä slummissa. Päätös osoittautuikin erinomaiseksi, sillä viimeisenä iltana meille järjestetty tilaisuus, jossa koko kylä kerääntyi ympärillemme, oli koskettava. Kaikki lapset lauloivat meille yhdessä kansallislaulua ja paikallinen englantia taitamaton vanha rouva oli tehnyt meille lahjaksi perinteisen kangaskassin. Tämän tekstin lopussa voitte kuunnella otteen lasten laulusta.

Seuraavana aamuna oli kuitenkin suunnattava aikaisin kohti lentokenttää. Onnistuimmekin suorittamaan lennolle kirjautumisemme jo lähes 6 tuntia ennen lennon lähtöä ja hyvä niin, sillä poistuttuamme pariksi tunniksi kentältä ja palattuamme takaisin, yritti kenttähenkilökunta saada meitä vielä pois lennolta tarjoten seuraavalle päivälle suunniteltua ”erikoislentoa”. Tässä vaiheessa, kun meillä oli jo lentoliput kädessämme, emme halunneet kuitenkaan enää leikkiä mahdollisuudellamme ehtiä seuraavalle lennollemme, vaikka se tarkoittaisikin ylimääräistä yötä yhdessä maailman vaarallisimmista pääkaupungeista: Port Moresbyssa.

Hieman infoa Papuan lentoliikenteestä:
– Lennollasi on 50 % mahdollisuus toteutua, vaikka sinulla olisi lippu, jossa lukisi ”confirmed”
– Lennot ovat usein ylibuukattuja, joten jos saavut vasta 2-3 tuntia ennen lähtöä lentokentälle, kannattaa varautua siihen, että kaikki paikat on jo jaettu, ja lennät vasta seuraavana päivänä, jos silloinkaan.

From Videot
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: