Elämää slummissa

15 Hei


Puurekan odottelu venyi ja venyi, mutta samalla tunsimme olomme kokoajan viihtyisämmäksi tässä slummikylässä. Aloimmekin keskustella keskenämme siitä kuinka hienoa olisi jäädä vain tähän paikalleen, eikä lähteä enää muualle. Elämä Transmittressä näytti nimittäin hyvin alkeelliselta, vaikka suurin osa ihmisistä käyttikin jo nykyaikaisia vaatteita, ja sitä paitsi tänne jääminen säästäisi hyvän määrän rahaa. Meillä ei ollut myöskään mitään takuita siitä mitä Amanabissa olisi meitä vastassa ja niinpä hetken asiaa pohdittuamme päädyimme kyselemään mahdollisuutta majoittua Felixin kotona koko seuraavan viikon ajan.

Ehdotuksemme otettiin ilolla vastaan ja hetkeä myöhemmin pääsimmekin jo levittämään telttaamme Felixin kodin yläkertaan. Päänpäällämme oli kyllä katto, mutta teltta auttoi pitämään hyttyset ja rotat poissa sekä tarjosi meille mahdollisuuden lukita tavaramme yhteen paikkaan niiksi ajoiksi kun emme olisi talossa sisällä.

Asetuttuamme kodiksi alkoikin sitten tutustuminen paikallisiin tiloihin. Vaikka muutamissa kylän asunnoissa olikin yöaikaan sähköä (lähinnä yhdelle tai kahdelle loisteputkelle), oli kaikki muu hieman alkukantaisempaa. Esimerkiksi ruuanlaitto tapahtui nuotiolla,

suihkuna toimi vesiputous

ja uima-altaana viereinen oja.

Seuraavat päivät nautimmekin ympäröivästä luonnosta ja kylän ystävällisistä ihmisistä. Felix oli pyytänyt lisäksi ystäviään vahtimaan meitä, jottei kukaan tekisi meille pahaa, kun hän oli töissä ja niinpä turvamiehet seurasivat mukanamme missä tahansa liikuimmekin. Varsinainen kyläalue oli meille kuitenkin niin turvallinen, ettemme tunteneet tarvetta edes tähän, mutta siitä huolimatta minne tahansa kuljimmekin, oli meillä aina seurue mukanamme.

Kylän ympäristö tarjosikin pariksi päiväksi paljon virikkeitä. Olihan koko alue suihkuna toimineen vesiputouksen ulkopuoleltakin kuin eräänlainen paraatiisi. Vaikka elämä tällaisissa oloissa ei kieltämättä olisi aivan jokaisen juttu, saimme me nimittäin paljon irti pelkistä piha-alueiden hedelmistä. Noin 15 metrin säteeltä asunnostamme löytyi niin ananaksia, banaaneja, mangoja kuin appelsiinejakin, eikä lista suinkaan loppunut siihen. Oi sitä lapsenomaista riemua kasvoillamme kun pääsimme näkemään miten ananas kasvaa.

Erääksi mieleenpainuvimmaksi hetkeksi muodostui myös kookos-tietoutemme kasvattaminen. Kylän päällikkö tuli näyttämään meille miten tunnistaa erimakuiset kookokset ja leikkasi muutaman malliksi. Pääsipähän lopulta Mikkokin testaamaan M. A. Nummisen laulun ”Kuinka saisin rikki kookospähkinän?” todenperäisyyttä ja vaikka lopputuloksena oli onnistunut suoritus, oli siinä touhua katselleilla paikallisilla lapsilla hymyssä pitelemistä =D

Lisää kuvia:

Papua Uusi-Guinea
Mainokset

3 vastausta to “Elämää slummissa”

 1. eeva syyskuu 19, 2013 klo 4:35 am #

  siis, tää kaunis kylä luonnon sylissä on mielestänne slummi?

  • Mikko ja Kirsi syyskuu 19, 2013 klo 9:16 am #

   🙂 niin.. muistaaksemme kutsuivat sitä itse sellaiseksi. Riippuu varmaan myös siitä miten itse kukin ymmärtää sanan slummi, mutta ainakin tuo alue oli kaupungin laitamilta löytyvä köyhälistön alue, jossa esimerkiksi suurin osa rakennuksista oli tehty jätteistä. Kannattaa muistaa, että ihan kaikki todellisuus alueesta ei ole tarttunut näihin esillä oleviin kuviin, eikä näihin teksteihinkään 🙂

   • eeva syyskuu 25, 2013 klo 9:12 am #

    joo, ei se mitään, en oo nähnyt sitää paikkaa itse. Kuvista näytti ihan kuin kylä jossa itse oleskelin pari päivää Jako nimisessä kylässä, Vanimon lähellä. Oli tosi kaunis, luonnon läheinen kylä. Talot tehty kaikki palmu puusta, ei ollut roskaa missään, kauniit veneet rannalla. Kaikki ruoka viereisestä tarhasta. Sago, kala, erilaiset kasvikset. Tosi paratiisimainen kylä itse asiassa. Periaatteessa koko se pohjois rannikko Sandaun provinssissa on tosi kaunis ja turvallinen, perinteiset kylät, ihmiset ystävällisiä. Ongelmat PNGssa on aina ison kaupungin lähellä. Lae, Morseby jne.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: