Filippiinot saivat meidät nauramaan

30 Kes


Filippiineillä viettämämme viikot kuuluvat ehdottomasti tämän matkamme kohokohtiin. Olimme positiivisesti yllättyneitä lukuisista asioista, eikä olisi ollut vaikeaa kuvitella viettävänsä saarilla pitempiäkin aikoja. Totta puhuaksemme, olisi tämän koko vuoden pituisen matkan voinut suunnata pelkästään Filippiineille. Ei ole kuitenkaan helppoa pukea sanoiksi sitä kaikkea miksi pidimme maasta niin paljon, eivätkä edes useat kauniit kuvat tunnu antavan oikeutusta kaikelle sille, jonka pääsimme näkemään. Ehkä koko Kaakkois-Aasian kauneimman luonnon lisäksi täällä oli nimittäin paljon asioita, jotka saivat meidät hymyilemään. Tässä muutamia niistä:

1) Ihmisten iloisuus

Olemme matkamme aikana tavanneet lukemattoman määrän ystävällisiä ja iloisia ihmisiä, mutta siitä huolimatta nämä Kaakkois-Aasian itälaitamilla asustelevat filippiiniläiset ovat aivan erityismaininnan arvoisia. Täällä nimittäin kaikki tuntuvat hymyilevän ja kaikilla näyttää olevan hauskaa. Ilmassa on lapsenomaista riemua ja ilmapiirin pystyi aistimaan aivan ensihetkistä Manilan lentokentältä asti. Riemu ja iloisuus ovat myös tarttuvia ja emme voisikaan kuvitella parempaa pakopaikkaa arjen kiireistä kuin suunnata Filippiineille rentoutumaan.

2) Cebu Pacific

Oman piristävän ruiskeen vierailullemme teki myös lentäminen alueen tunnetuimmalla halpalentoyhtiöllä, Cebu Pacificilla. Yhtiön lasten lelumerkkiä muistuttava logo kertoikin heti, että lapsenomainen riemu oli myös osa tämän yhtiön toimintaa. Lennon aikana leikittiin leikkejä ja lentoa ennen radioista tuli rauhoittavien sinfonioiden tai jazzien sijasta R&B poppia. Kertomisen arvoista oli myös se, että poikkeuksetta jokainen kyseisen lentoyhtiön lennoista saapui määränpäähänsä ajoissa (10-45 minuuttia). Tosin lentoaikataulut olivat varmasti suunniteltu tätä silmillä pitäen, mutta siitä huolimatta ajoissa saapuminen jaksoi piristää joka kerralla.

3) Aasian kauneimmat naiset ja eurooppalaiset miehet

Ei ole mikään salaisuus, että Aasian kauneimpien naisten kerrotaan tulevan Filippiineiltä. Niinpä yksineläville tai vaimonsa kotiin jättäneille eurooppalaismiehille Filippiinit ovat alue missä suunnata radalle. Maan elintasoero moniin Euroopan maihin verrattuna pitää myös huolen siitä, että paikalliset tytöt ovat usein kiinnostuneita vaikka hieman varttuneemmistakin miehistä. Huvittavaksi homma muodostuukin iltaisella, kun nämä ”noin 25 -vuotiaat” teinitytöt vaihtavat vapaalle eläkepäiviä viettävien italianomiesten rinnalla. Joidenkin mielestä ehkä surullista, toisten mielestä taas huvittavaa, mutta todellisuus on se, ettemme tainneet törmätä täällä muihin länsimaalaisiin kuin juuri näiden paikallisten tyttöjen kanssa liikkuneisiin.

4) Jeepneys

Olemme matkamme aikana nähneet myös valtavasti värikkäitä ja persoonallisia menopelejä, mutta siitä huolimatta yhdet koko tähänastisen matkamme komeimmista koslista löytyvät Filippiineiltä. Julkisen liikenteen käytössä olevat Jeepneyt ovat nimittäin halvan hintansa lisäksi aivan järjettömän hienon näköisiä kulkupelejä ja lähes käveleviä taideteoksia. Valitettavasti ainoa kamerastamme näin jälkikäteen löytämämme kuva on alla oleva, mutta laittamalla Googlen kuvahakuun ”Jeepneys in Philippines ” saatte paremman ymmärryksen siitä kuinka hienoista ja värikkäistä ajoneuvoista oikein on kyse.

Mainokset

3 vastausta to “Filippiinot saivat meidät nauramaan”

 1. Ansku tammikuu 12, 2011 klo 12:22 pm #

  Kiitos kovasti näistä kirjoituksista! Olemme lähdössä Filippiineille tämänkuun lopussa joten on mukava lukea juttuja etukäteen. Matkaoppaita kun ei tuonne tunnu olevan…

 2. anita rusanen tammikuu 17, 2011 klo 8:03 pm #

  Kiva lukea kommentteja Filippiineiltä. Ollaan myös lähdössä sinne helmikuun alkupuolella. Kaikki tieto otetaan vastaan. Mielenkiinnolla odotetaan mitä tuleman pitää. 🙂

 3. Hannu kesäkuu 5, 2011 klo 4:59 pm #

  Olen käynyt Filippiineillä 3 kertaa; vuosina 2008,2009 ja 2010.
  Rakastuin maahan kertaheitolla. Sadekaudet vaivaavat yleensä muita alueita
  mutta Boholilla paistaa aurinko silti. Jos haluatte nähdä todella hienon paratiisi
  saaren; se on bohol-panglaon vieressä oleva Balicasag. Se on unelma!!!
  Ihmiset ovat super-mukavia ja elämän meno. Menkää ihmeessä Filippiineille;
  se on paratiisi ainaskin minulle:)

  Voitte kysellä minulta enemmän jos kinnostaa..dunkelkraft2@hotmail.com

  Hannu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: