Sukellusta ja postikorttimaisemia

27 Kes


Palawanin jälkeen suuntasimme Filippiinien toiseksi suurimman kaupungin Cebun kautta suklaakukkuloista sekä hassunnäköisistä apinoista tunnetulle Boholin saarelle. Palawanin vedenalaisen joen tapaan edellä mainitut kohteet olivat kuitenkin pääosin suunnattu vain paikallisille turisteille ja niinpä meidän syymme tänne matkaamiseen liittyivät edelleen mereen ja merialueisiin – tosin tällä kertaa etupainossa meressä elävien eläinten tutkimiseen.

Boholin saaren eteläpuolella tavataan nimittäin usein valaita sekä delfiinejä ja itse asiassa niitä varten on alueelle perustettu myös oma tarkkailukeskuksensa. Täällä on myös huomattavasti Thaimaata parempi mahdollisuus nähdä useiden sukeltajien unelmien kohde, valashai, vaikkei paikka itsessään ole edes Filippiinien paras paikka niiden näkemiseen (hieman pohjoisemmassa sijaitsevassa Donsolissa esimerkiksi on käytännössä katsoen varmaa, että näet niitä, jos vain tulet sesonkiaikaan). Niinpä toivoimme, että meillä kävisi tuuri matkamme suhteen ja onnistuisimme näkemään edes vilaukseen alueella ajoittain majailevista nisäkkäistä.

Paikan päälle saavuttuamme meille kuitenkin selvisi, ettei tämä ollut se aika, jolloin voisimme nähdä valaita. Delfiinit olivat kyllä alueella vuoden ympäri, mutta kaikki valaat olivat jo ehtineet poistua kesäkuukausien ajaksi. Niinpä meidän oli etsittävä muita ideoita tulevaksi viikoksi. Saatuamme alueen matkaoppaan käteemme saimmekin uuden ajatuksen. Oppaan kantta koristanut kuva yhdeksikön muotoisesta saaresta näytti nimittäin lähes epätodellisen kauniilta ja hetkessä päätimme, että haluaisimme nähdä sen myös omilla silmillämme.

Saaren nimi oli Virgin Island ja se sijaitsi aivan Panglao-saarella sijaitsevan majapaikkamme vieressä. Satama ja ranta-alueilta löytyi myös useita kyseiselle saarelle matkoja tarjoavia yrittäjiä, joten ainoa hankala temppu oli vain asiallisen hinnan tinkiminen. Viimeisten 5 kuukauden aikana oppimiemme neuvottelutaitojen ansiosta sekään ei kuitenkaan vienyt kovin kauaa ja niinpä suuntasimmekin hetkeä myöhemmin jo kohti ”unelmien saarta”.

Saaren lähestyessä alkoivat kuitenkin hymymme hiljalleen hyytyä. Saaren ympäristö oli nimittäin aivan täynnä turisteja pullollaan olleita veneitä, jotka jo pelkällä läsnäolollaan pilasivat sen idyllisyyden mikä saarelta otetuissa kuvissa näyttää olevan. Rantauduttuamme huomasimme myös paikallisten juomamyyjien pystyttäneen myyntitelttoja saaren kauneimpien kohtien eteen niin, ettei todellisiin autiosaarikuviin ollut enää mahdollisuutta. No, kivoja kuvia siitä huolimatta onnistuimme saamaan, mutta todellisuus ei ollut aivan yhtä kaunis kuin miltä kuvat näyttävät. Tämä olikin hyvä esimerkki jälleen siitä kuinka on turha uskoa löytävänsä romanttista ranta-aluetta mistään minne järjestetään valmismatkoja tai mistä voit löytää Googlen kuvahaulla kuvia.

Saarireissumme lisäksi päädyimme myös ennakkosuunnitelmistamme poiketen sukeltamaan. ”Tulla Filippiineille ja olla sukeltamatta” tuntui nimittäin vähän samalta kuin matkustaa Italiaan ja olla syömättä pizzaa. Halusimme toki myös nähdä olisiko tänne järkevää palata tulevaisuudessa takaisin sukellustenkin merkeissä ja toisaalta miten vertaisimme Filippiinien tarjoamia sukelluskohteita esimerkiksi jo tällä matkalla kokemiimme Indonesiaan ja Thaimaahan. Aivan majapaikkamme vieressä toteuttamamme sukellus olikin yksi tämän matkamme parhaista, vaikka samalla onnistuimme vihdoin rikkomaan kameramme. Sukeltaminen täällä nimittäin tuntui vähintään yhtä upealta kuin Indonesiassa ja tämä on paljon sanottu kun ottaa huomioon, ettemme edes käyneet alueen parhaimmilla sukelluskohteilla.

Parhaimmaksi asiaksi Boholilla muodostui kuitenkin majapaikkamme. Vaikka aluksi emmimmekin turistien valloittamalle Alona Beachille majoittumista, oli valtavasta sukellus-resortista löytämämme 10 euron huone jokaisen senttinsä arvoinen. Vaikkei huone itsessään ollut kovinkaan kummoinen, olivat huoneen hintoihin kuuluvat palvelut nimittäin varsin loistavat. Saimmekin käyttöömme lähes kaikki samat asiat kuin vieressämme yli 350 euroa yöstä maksaneet luksusvieraat ja niinpä pääsimme nauttimaan muun muassa omasta uima-altaasta sekä ilmaisesta wifistä. Kuten voi arvata, olimme hyvin tyytyväisiä.

Lisää kuvia:

Filippiinit – Bohol
Mainokset

2 vastausta to “Sukellusta ja postikorttimaisemia”

 1. Samuli Vanninen elokuu 4, 2010 klo 9:30 am #

  Moro!

  Täytyy aluksi sanoa että teillä on kyllä ollu ihan uskomaton reissu ja kateeksi kyllä käy. Vähän saa balsamia haavoille kun ois tarkotus ite lähteä marraskuussa näille samoille mestoille Filippiineille. Panglao/Bohol ja Malapascua ois tällä hetkellä suunnitelmissa. Mikä toi teidän sukellusresortti oli, josta löyty noin halpa huone. Ollaan yritetty katella netistä, mutta hinnat tuntuu olevan lähempänä sitä sataa euroa. Ja mitä sukelluspuljua käytitte ja missä sukelluskohteissa kävitte pulahtamassa? Onko muita ravintola/majotus/aktiviteetti-suosituksia Cebu cityyn, Boholiin tai Panglaoon? …Muutama kuukausi vielä ja oravanpyörä pysähtyy hetkeksi! 😀

  • Mikko ja Kirsi elokuu 4, 2010 klo 6:27 pm #

   Moro Samppa,

   Meitähän täällä rupee kateeksi käymään, ku te pääsette Filippiineille =D Oli nimittäin ehkä yks mukavimmista paikoista missä ollaan oltu =) Hyvä valinta siis!

   Me ei tiedetä ihan mielettömästi netin välityksellä varattavista majapaikoista tai niiden hinnoista, mut Panglaolla sijaitsevalta Alona Beachilta löytyy kyllä halpoja majoituksia ihan paikan päältäkin. Kuitenkaan meidän käyttämään alimpaan hintaluokkaan me tuskin mentäis lyhyellä lomalla, sillä selvästi parempiakin vaihtoehtoja pitäis olla saatavilla vaan muutamia euroja kalliimmalla (Me maksettiin yöstä 300 Pesoa/hlö).

   Paras tapa saada Alona Beachilta edullinen majoitus + sukellus on ihan ottaa yhteyttä ja kysyä pakettitarjousta. Vaihtoehtoja on ehkä jopa yli sata. Me majotuttiin Bohol Divers resortissa ja sukellettiin samalla toimijalla (netissä ei ollu mainintaa niiden budjettimajoituksesta näköjään, mut uskokaa vaan, sellanen kyllä löytyy ja huomioikaa et noi paketit niiden webbisivuilla on 2 yöltä ja pitää sisällään aamupalat + yhden helposti 1 000 pesoa maksavan aktiviteetin). Sukelluksia ois saanu muualta pari euroa halvemmallakin, mut henkilökunta oli niin auttavaista, ymmärtäväistä ja asiantuntevaa, et me päädyttiin siihen vaihtoehtoon.

   Jos ette saa mitään riittävän halpaa järkättyä etukäteen Suomesta käsin ja otatte riskin mennä paikanpäälle etsimään, niin Boholin satamaan saavuttaessa löytyy turistitiskejä, joissa on kansiot täynnä majoitusvaihtoehtoja. Kalliit vaihtoehdot on tietysti ensin ja isolla, mut halvempiakin löytyy.

   Sukelluskohteista voidaan sanoa sen verran, et siinä Alona Beachin edessä on jo ihan hyviä Wall Diveja, löytyy mm. Frog fishejä, ghost pipe fishejä, harlequin fishejä ja tietysti marraskuusta tammikuuhun välisenä aikana valaita!!! Ollaan kateellisia! =D Pikkusen matkan päässä on myös sellanen saari, jossa pääsee sit näkeen merihevosia ja ns. schools of fish, joka tarkoittaa siis että yhden kalan sijasta siellä on satoja parvessa. Noist on hyvä alottaa =)

   Mitään muuta sanottavaa meillä ei oikeestaan oo muuta kuin et minimoikaa Cebun kaupungissa olo aika. Siel ei nimittäin oo mitään nähtävää ja iltasella me ei mentäis ees kaduille ainakaan kaikissa paikoissa. Turvallisuusriskejä on olemassa! Niin ja Cebun lentokentällä on sit kolmenlaisia takseja: niitä joilla on kiinteä hinta, niitä, jotka on keltasia ja ilmottaa kilometreittäin kertyvän taksan ja sit valkosii, joita paikalliset käyttävät. Voinette varmaan arvata et halvin on se johon paikalliset jonottaa. Niissä on mittarit ja taksat noin puolet siitä mitä niissä joita mainostetaan isolla. =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: