Seikkailu kivimetsässä

6 Kes


Kahden junassa nukutun yön jälkeen olimme äärimmäisen helpottuneita saapuessamme Yunnanin maakuntaan ja sen pääkaupunkiin Kunmingiin. Meitä vastassa ollut pick-up palvelu antoi vierailullemmekin heti huvittavan alkupamauksen, kun huomasimme hakupalvelun tarkoittaneen sitä, että eräs työntekijä oli lähetetty meitä asemalle vastaan opastamaan meidät oikeaan bussiin ja jäämään oikealla pysäkillä pois. Vieläpä bussilla, jossa oli englanninkieliset kuulutukset =)

Hostellillemme päästyämme olikin aika hieman levähtää. Tämä erittäin kiinalaiseen makuun suunniteltu majatalo nimittäin antoi parhaimman ja oikeastaan ainoan mahdollisuuden nukkumiseen vain keskellä päivää. Illan tullen paikka muuttui monien muiden vastaavien kiinalaisnuorten suosimien hostellien tapaan eläväksi yökerhoksi, jonka rinnalla välillä päivisin lähes raivostuttavan äänekkääksi muuttuva paikallisten ihmisten puhevoimakkuus on vain hyttysen ininää. Kuvitteleppa sitten nukkuvasi kaiken sen keskellä.

Seuraavana aamuna onnistuimme kuitenkin kaikesta huolimatta heräämään virkeinä. Vuorossa oli bussimatkailua paikallisliikenteessä useamman tunnin edestä. Tänään suuntaisimme nimittäin Shiliniin katsomaan eräänlaista luonnonihmettä, kivimetsää, jonka olimme päättäneet nähdä jo ennen koko maailman ympäri matkallemme lähtöä. Viisumisähläysten myötä tästä oli lopulta muodostunut myös koko Yunnanin reissumme ainoa kohde, joten odotukset olivat korkealla.

Kivimetsään saavuttuamme emme kuitenkaan tienneet, mitä meidän olisi pitänyt ajatella. Metsän sisäänpääsymaksu oli nimittäin aivan tähtitieteellinen (yli 20 euroa henkilöltä), eikä paikalla juuri tästä syystä länsimaalaisia näkynytkään. Kohteen ympärille rakennettu turisti-infrastruktuuri oli lisäksi rakennettu täysin kiinalaisia turisteja varten, eivätkä kansallispukuihin pukeutuneet nuoret oppaat jaksaneet juuri kiinnittää meihin huomiota. Kiinalaislauman saapuessa kaikki kuitenkin muuttui, ryntäys kohti heitä oli samanlainen, kun normaalisti meitä päin. No, mehän vain hymyilimme ja olimme helpottuneita.

Huolimatta järjettömästä hinnasta, visiittimme kivimetsään kääntyi kuitenkin hyvin positiiviseksi kokemukseksi. Yritimme alkuun hieman suunnistaa pääsylipun takapuolelle painetun kartan mukaan, mutta kuten kuvasta näkyy, ei kyseisestä paperista ollut juurikaan apua. Niinpä lyhyen pohdinnan jälkeen päädyimme suosiolla kokeilemaan eksymistä kivimetsän muodostamaan labyrinttiin. Tämä olikin paras tapa nauttia kyseisestä kohteesta, emmekä näin jälkikäteen voisi edes neuvoa toisin. Oma eksymisemme nimittäin tapahtui noin kahden askeleen jälkeen ja samalla totesimmekin metsään ripotellut hätäpuhelimet varsin hyödyllisiksi kapineiksi. Jos uloslöytäminen alkaa nimittäin tuntua mahdottomalta, on turistilla varmasti hyvä vaihtoehto ottaa luuri korvaan. Meidänhän ei tietysti tarvinnut kyseisiin kapistuksiin koskea =D, sillä kun tuli aika kiirehtiä takaisin Kunmingiin, paikallistimme itsemme jälleen partiopoikien ja -tyttöjen tarkkuudella käsittämättömän selkeästä kartastamme ja onnistuimme löytämään tien ulos.

Lisää kuvia:

Kiina – Yunnan
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: