Dhaka – kaoottinen miljoonakaupunki

12 touko

Lähes kaaokseksi muodostuneen Bangladeshiin saapumispäivän jälkeen oli edessä uusi aamu, jonka päätimme aloittaa uusin mielin. Tutkailimme matkaopastamme aamupalan yhteydessä ja pohdimme vielä päivän suunnitelmia.”Ensin vanhaan kaupunkiin Nazir Bazaarille katsomaan rikshaw-taidetta, siitä Hindu streetille tutkimaan kadun värikästä elämää ja lopuksi venesataman kautta Banga Bazaarille shoppailemaan aitoja ylijäämämerkkivaatteita n. euron hinnalla. Suunnitelma kuulosti hienolta ja eikun matkaan.

Mukana kantamastamme kartasta ei ollut kuitenkaan aivan merkittävästi hyötyä, sillä suuri osa kaduista ei ollut merkitty oppaaseen. Hetken miettimisen jälkeen löysimme kuitenkin ensimmäiselle nähtävyydellemme ja tulos oli: ei mitään nähtävää. Päätimme jatkaa eteenpäin. Hindu streetille saavuttuamme palasivat Intia-muistomme vahvoina mieleen. Kadulla rumpuja hillittömän kovaa soittaneiden vanhojen miesten elämöinti oli kakofonista, hindujen polttamat suitsukkeet aiheuttivat päänsärkyä, jonka lisäksi kädettömät, jalattomat, silmättömät jne. ihmiset lähestyivät meitä, repivät vaateitamme, yrittivät ottaa juomapullojamme ja kerjäsivät rahojamme. Enää puuttui vain Delhimäinen huijaus ja olisimme voineet puhua maanpäällisestä helvetistä. Eipä ihme, että halusimme tästä nähtävyydestä eroon mahdollisimman pikaisesti.

Satamaan saavuttuamme kiinnostuksemme Dhakaa kohtaan alkoikin olla minimissään. Emme enää jaksaneet edes käydä katsomassa joen kaoottiseksi ilmapiiriksi kutsuttua nähtävyyttä vaan päätimme napata baby-taxin Banga-Bazaarille ja kulkea sitä kautta takaisin majoitukseemme.

Ensimmäisen puolentoista vuorokauden sisältö olikin yhteen sanaan puristettuna ”kaoottinen”. Tunnelman täydensi vielä se tosiasia, että olimme kaupungin ainoat valkoihoiset ja kaikki ympärillämme kääntyvät tuijottamaan meitä leuat ammollaan nähtyään meidät. Illalla katukävelyä emme halunneetkaan edes kokeilla sen jälkeen kun ensimmäisen 50 metrin aikana meitä oli yritetty repiä käsistä pitäen yhteen jos toiseenkin paikkaan. No positiivista tässä ainakin oli se, että olimme vihdoin paikassa, jossa ei ole muita turisteja.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: