Pari päivää kuin olisi kotonaan

8 touko

Pikaisen Railey visiittimme jälkeen oli aika jälleen vaihtaa maata ja jatkaa matkaamme kohti etelää ja Malesiaa sekä sen pääkaupunkia, Kuala Lumpuria. Tämä oli itse asiassa jo neljäs kerta tällä matkalla, kun saavuimme kyseiseen kaupunkiin, mutta ensimmäinen kerta kun ehtisimme todella tutustua siihen. Aikaisemmat visiittimmehän olivat painottuneet lentojen vaihtoihin ja pikaisiin yöpymisiin, mutta tällä kertaa meillä olisi muutama päivä aikaa itse kaupunginkin läpikäymiseen.

Ensimmäinen tehtävämme Kuala Lumpuriin saavuttuamme oli kuitenkin hankkia itsellemme lisää viisumeita. Kuala Lumpurissahan on aika kattava lukumäärä harvinaisempiakin suurlähetystöjä ja yksi näistä kuuluu Papua Uusi-Guinealla (taustaa: viisumin Papualle saa normaalisti maan pääkaupungin lentokentältä saavuttaessa, mutta me saavumme maateitse Länsi-Papuan puolelta ja tarvitsemme sen takia viisumit etukäteen), jonne olemme matkalla kesäkuun puolivälissä. Emme olleet etukäteen aivan tietoisia ehtisimmekö hankkia viisumit nopean Kuala Lumpurin visiittimme aikana, mutta onneksemme pienen sähläilyn jälkeen kaikki lopulta onnistui.

Jätettyämme passit Papuan suurlähetystöön olikin aika keskittyä toiseen Kuala Lumpurin visiittimme päätarkoitukseen: lepäämiseen. Edessähän olisi parin päivän päästä paluu alkeellisiin Intia-tyylisiin ympäristöihin ensin Bangladeshin ja viikkoa myöhemmin Nepalin merkeissä. Lepo ja hyvä ruoka olivatkin syystä etusijalla. Onnistuimme parin päivän aikana syömään niin jäätelöitä, pizzoja kuin hampurilaisiakin. Siinä välillä kävimme muutaman kerran elokuvissa ja jos elokuvatarjonta olisi ollut yhtään mielenkiintoisempi, eikä salien ilmastointi olisi tehnyt elokuvistamme kirjaimellisesti jäätäviä elämyksiä, olisimme voineet käydä kahden euron hinnalla elokuvissa vaikka kolmesti päivässä.

Muihin parin päivän askareisiimme kuuluivat lääkevarastojen täydentäminen (kaikille muuten tiedoksi, että Malesiasta sai hyvin ja halvalla eri Malaria-lääkkeitä ilman reseptejä, toisin kuin Thaimaassa, jossa ei ollut tarjolla muuta kuin valtavia kahdesti päivässä otettavia doksisykliini tabletteja. Esim. Lariamia vastaavavat meflokiini-valmisteet maksoivat täällä kolmasosan Suomen hinnoista), blogin päivittely, pyykin pesu sekä tietysti lepäily. Nähtävyyksiä emme jaksaneet juuri Petronas tornien lisäksi käydä katsomassa ja niinpä hyvällä mielellä voimme sanoa, että nämä muutamat päivät Kuala Lumpurissa tuntuivat kuin kotona käymiseltä.

Lisää kuvia:

Malesia – Kuala Lumpur
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: