Yö Maya Bayssa

5 touko


Khao Lakista siirryimme Krabin ja Phuketin välillä sijaitseville kauniista rannoistaan tunnetuille Phi Phi saarille. Vaikka tiesimmekin saarten olevan erittäin suosittu lomakohde, emme olleet lainkaan varautuneet pääsiäisen paikalle tuomaan turistimassaan. Sen lisäksi, että Phi Phi Donin saari oli pieneen kokoonsa nähden reippaasti ylikansoitettu, päihitti heti satamasta alkanut kaoottinen kävelykeskusta nimittäin epämiellyttävyydessään monen monet kokemamme turistirysät mennen tullen. Vaikka olisimme voineet päästä halvemmalla majoittumalla kaikkien ravintoloiden, matkatoimistojen ja rihkamakauppojen keskelle, päätimmekin paeta hälinää etsimällä itsellemme rauhaisan bungalowin kaupungin ulkopuolelta.

Ensimmäisenä iltana kiipesimme näköalapaikalle ihailemaan kohuttua auringonlaskua. Näköala oli kyllä upea ja saimme napattua muutamia erittäin onnistuneita postikorttikuvia, mutta todellisuudessa paikalle kerääntynyt satapäinen lauma metelöiviä turisteja ei nostanut tunnelmaa juuri kovinkaan korkealle. Totesimmekin jo matkalla alaspäin saanemme tarpeeksemme Phi Phi Donista ja suunnittelimme jo jatkavamme matkaa heti seuraavana päivänä.

Halusimme kuitenkin nähdä Leonardo DiCaprion tähdittämästä The Beach elokuvasta kuuluisan Maya Bayn ennen kuin olisimme valmiita lähtöön. Kyseinen ranta sijaitsi viereisellä asumattomalla Phi Phi Lehin saarella ja vaati siis jonkin näköisen kuljetuksen hankkimista. Tutkimme aikamme aamupäivällä järjestettäviä snorklausretkiä, sillä olimme uteliaita näkemään myös Phi Phi saarten kohuttuja snorklauskohteita, kunnes silmämme osuivat mieleiseemme mainokseen. Olimme eläneet siinä uskossa, ettei Phi Phi Lehillä saanut lainkaan yöpyä, mutta näköjään säännökset olivat muuttuneet. Maya Bayhin nimittäin järjestettiin yön yli kestäviä reissuja, joilla majoituttiin makuupusseissa suoraan tähtien alla. Päätimme tarttua tilaisuuteen, vaikka hinta olikin Etelä-Thaimaalaiseen tapaan mielestämme aivan liian korkea.

Edellisenä iltana reissulla oli ollut alle 20 osanottajaa, joten elättelimme toivoa myös siitä, että saisimme lähes koko rannan itsellemme. Toisin kuitenkin kävi! Reissullemme oli pakkautunut oppaiden sekä vene- ja keittiöhenkilökunnan lisäksi noin 60 turistia, joka oli kuulemma lähes ennätys. Meitä kaikkia varten oli menomatkalla järjestettyä melomista varten varattu yksi kajakki ja snorkkeleista lähes puolet oli hajalla, joten reissun taso ei myöskään päätä huimannut. Vielä kun snorklatessa työntekijät syöttivät muutamia paikalle eksyneitä kaloja aamupalaksi tarkoitetulla paahtoleivällä, tuntui matkasta maksetut rahat melkoisen hukkaan heitetyiltä.

Lisää arvoa matkallemme teki myös se, että miespuolisen oppaamme puheessa joka toinen sana oli ”fuck” (V%#tu) ja vieraita hän puhutteli nimellä ”fucking white ass people”. Naispuolisella oppaalla sattui olemaan syntymäpäivät ja juhlakunto oli sen mukainen. Vodkaämpärit taisivat lopulta maistua myös venehenkilökunnalle, koska jopa kapteenillamme oli seuraavana aamuna krapula. Kaiken lisäksi vieraiden turvallisuudella ei tainnut olla mitään väliä reissun järjestäjille, sillä paluumatkalla suureksi mainostettu pikkupaatti oli ahdettu niin täyteen ihmisiä, että se oli mennä nurin muutamaankin otteeseen.

Emme kuitenkaan katuneet päätöstämme lähteä reissulle, sillä hetkittäin tunnelma rannalla oli melko ainutlaatuinen. Illan hämärryttyä ranta nimittäin tyhjeni muiden siirryttyä hieman keskemmälle saarta nauttimaan vodkaämpäreistään. Samalla saimmekin oikeastaan koko rannan itsellemme ja niin.. ranta tyhjänä ihmisistä ja auringon laskiessa tunnelma oli täydellinen. Tämä oli myös ainoa mahdollisuus kokea Maya Bay rauhassa, sillä jo ennen aamukahdeksaa ranta alkoi uudelleen täyttyä veneistä. Tänne matkaa suunnittelevan kannattaa kuitenkin miettiä, onko ranta niin näkemisen arvoinen, että maksaa sen takia itsensä kipeäksi.

Lisää kuvia:

Thaimaa – Phi Phi Saaret
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: