Viininmaistelua Inle järvellä

12 Huh

Aivan täydellisen ensimmäisen Inle järvellä vietetyn päivän jälkeen oli vaikeaa keksiä miten tehdä seuraavasta päivästä edes lähes yhtä ikimuistoinen. Olimmehan käytännössä katsoen kalunneet jo kaikki järveen liittyvät tai sen ympärillä sijainneet nähtävyydet läpi ensimmäisen päivän aikana, eikä matkaoppaissakaan ollut juuri merkintöjä muista. Onneksemme illallispöytää koristanut mainoskalenteri sattui kiinnittämään huomiomme ja antoi meille idean. Se nimittäin mainosti muutaman kilometrin päässä itse järvestä sijaitsevaa Red Mountainin viinitilaa ja sen tarjoamia viininmaistomahdollisuuksia. Valitettavasti ravintolan tai majapaikkamme henkilökunnalla ei kuitenkaan ollut viininmaistelun hinnoista tai viinitilan tarkemmasta sijainnista juuri mitään informaatiota, mutta päätimme siitä huolimatta koittaa onneamme ja uhmata lähes 40 asteen kuumuutta vuokraamalla hotellistamme pyörät ja polkemalla epämääräisen suuntatietomme avulla itse paikanpäälle tarkastamaan faktat.

Pyöräily (niin kuin kaikki muukin kulkeminen) Myanmarissa on hieman toisenlaista kuin muissa maissa. Turisteilla ei nimittäin ole asiaa monille alueille ja usein matkaajia kehotetaankin palkkaamaan oppaita avukseen esimerkiksi erinäköisiä vaelluksia tehtäessä, jotta voitaisiin välttää sopimattomille alueille eksyminen. Tällaiselle alueelle eksynyttä turistia kun ei nimittäin odota mikään pikainen nuhtelu ja siirto takaisin hotellimajoitukseen, vaan enemmänkin 3 kuukautta vankilaa ja maasta karkoitus. Inle järven ympäristössä pyöräily on kuitenkin ihan tyypillistä ja niinpä uskaltauduimme matkaan.

Viinitilan löytäminen osoittautui lopulta yllättävän helpoksi. Pyöräiltyämme noin kilometrin matkan kaupungista ulospäin löysimme tienviitan, joka ohjasi meidät kääntymään oikeaan suuntaan. Muutaman kilometrin päästä löysimme toisen samanlaisen ja pian itse viinitilakin häämötti jo kukkulansa päällä. Jouduimme taluttamaan pyörämme rinnettä ylös, sillä yksivaihteisen pyörämme välitykset olivat niin kireät, että jo pelkkä tasaisella polkeminen pisti reidet työskentelemään. Onneksi raskas matka palkittiin ylös päästyämme. Viinien maistelun hinnan kuultuamme olimme nimittäin pökertyä ilosta. ”Viinin maistelu (9 eri viiniä) maksaa 2 dollari/hlö”, sanoi meitä vastassa ollut mies. ”Tämän täytyy olla koko maailman halvin viinin maistelu”, tokaisimme toisillemme ja jatkoimme onnellisina miehen mukaan.

Lyhyen tehdas- ja viinivarastokierroksen jälkeen pääsimmekin itse asiaan, viinien maisteluun. Siinä mahtavissa maisemissa, kukkulan laella istuskellessamme oli taas yksi niistä hetkistä, jolloin elämä maistui (samoin kuin viini). Tavanomaisten Cabernet Sauvignonin, Shirazin ja Pinot Noirin lisäksi pääsimme maistelemaan myös ainakin meille hieman harvinaisempia tuttavuuksia. Maku näissä erikoisuuksissa olikin aivan mieletön ja suosittelemme kaikille siellä kotona tätä lukeville suuntaamaan seuraavaksi matkansa kohti viini-ALKOA ja kyselemään Muscat-rypäleistä valmistettua valkoviiniä. Kerrassaan fantastista!

Loppu päivä menikin sitten iloisesti siinä viinejä maistellessa. 2 dollaria, reilu 3 tuntia, iloinen mieli ja hyvin hutera kotimatka (alamäkeen polkupyörillä, joissa ei ollut jarruja). Jälleen yksi täydellinen päivä Myanmarissa takana. Mahtava maa!

Tunnelmapaloja viinin maistelusta voit katsastaa tästä:

From Videot

Lisää kuvia:

Myanmar – Inle Lake
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: