Maailman huonoin tie ja reissun paras päivä

9 Huh


Bussimatka Mandalaysta Inle Lakelle oli viimeistään hetki, jolloin uskoimme löytäneemme koko maailman huonokuntoisimman päätien. Alkumatka Mandalaysta Thaziin asti sujui vielä ihan tavanomaisesti bussin pomppiessa tienlaidasta toiseen, mutta Thazin jälkeen alkoikin sitten matka, jota emme olleet osanneet odottaa. Sen lisäksi, että matkasimme erinäköiset heinät korvissamme (kiitos paikallisbussien pakkauksen), oli tämä niin kutsuttu ”päätie” nimittäin aivan mahdottomassa kunnossa. Valitettavasti tien kuntoa on lähes mahdotonta kuvata sanoin, mutta jos olet miettinyt miltä useamman tunnin pituinen yhtä kestoinen pesukoneessa pyöriminen tuntuisi, niin voinet saada ajatuksen kokemastamme. Ehkä noin 30 kilometrin matkaan kuluikin yli 2,5 tuntia ja kaikki tuona aikana mieleen tulleet sanat olivat.. no.. painokelvottomia.

Inle Lakelle päästyämme alkoikin sitten todennäköisesti tämän matkan kokemusrikkain päivämme. Aamulla palkatessamme pikavenekuskia (koko päivä 13 dollaria) emme vielä tienneet mitä oli tulossa, mutta heti matkaan päästyämme aloimme saada käsityksen. Kaikki ympärillä ollut oli nimittäin aivan venesatamasta lähtien epätodellista, satumaista ja aivan jostain muusta maailmasta. Emme nyt edes yritä kertoa sanoin kaikkea näkemäämme, vaan tyydymme tällä kertaa alueen kuvailuun pelkkien kuvien ja kuvatekstien avulla:

Kalastajia ja yhdenjalan soutamista

Järvellä kelluvia puutarhoja

Langan ja vaatteiden tekoa lootuksesta

Hopeapajoja

Yli 1 000 stupan puisto

Paikallisten sikareiden ja tupakan tekoa

Paperisateenvarjojen valmistusta

Kutovia pitkäkaulaisia naisia

Illan päättyessä olimmekin häkeltyneitä kaikesta näkemästämme. Tiedämme, että tämä alue oli yksi koko Myanmarin eniten turistoituneista ja ensimmäiseksi ulkomaalaisille avatuista kohteista, mutta eipä se täällä ainakaan näin off-season ajalla haitannut (näimme ehkä 10 muuta turistia koko päivän aikana). Moni näkemistämme asioista oli myös toki lavastusta, mutta siinä sivulla onnistuimme näkemään todella paljon aitoa ja alkuperäistäkin elämää. Olimme ehdottoman tyytyväisiä, että olimme saaneet tämän kaiken vain 13 dollarin kustannuksella.

Lisää kuvia:

Myanmar – Inle Lake
Mainokset

4 vastausta to “Maailman huonoin tie ja reissun paras päivä”

 1. Antti huhtikuu 9, 2010 klo 9:54 pm #

  Mulle jäi Inlestä jukujukupuuhamaa-fiilis. Diktatuurin kelpuuttamia burmalaisia juttuja turisteille kätevästi pienoiskoossa. Ja kaikkialla haisi kaupallisuus: osta, osta, OSTA!!! Uskomattoman kaunista seutua kylläkin.

  Ja muille lukijoile tiedoksi, ettei tuo tie nyt ihan niin paha ole… kandee kokeilla pohjoista Sichuan-Tiibet highwayta 🙂 mutta tuskin sekään on se ihan kaikista kamalin.

  Kuvittele itsesi pyörimään betonimyllyyn kahdeksan richterin darrassa rikkinäisen lasin ja tulikuumien asfaltinpalasten sekaan. Juuri kun luulet pahimman olevan ohi, ja huokaiset helpotuksesta, niin mylly lähtee pyörimään päinvastaiseen suuntaan. Lopulta ulos hoiperrellessasi kuulet rikkinäisistä kovaäänisistä jonkun ala-arvoisen orkesterin soittavan Final Countdownia epävireisesti. Jotain tällaista on luvassa matkalla maailman katolle – Tashi delek!

  • Mikko ja Kirsi huhtikuu 12, 2010 klo 10:37 am #

   Heh =D Meidän pitikin vastata sulle, et onneks mentiin Inlelle vaikka vähän sun kommenttien jälkeen emmittiinkin. Meille etenkin se järvi + ne kalastajat olivat se juttu ja voidaan kyllä avoimesti suositella paikkaa vielä kaikille. Kyllä me siellä ollessa vähän mietittiin, et varmaan niistä tuliaisputiikeista sä et ollu pitäny, mut ainakin meille oli tosi vähän tuputusta ilmassa. Itse asiassa siellä me saatiin kävellä rauhassa ja kääntyä kuistilta pois ilman kommentteja, kun taas esim. Baganissa osa matkamuistokauppiaista kävi verrattaen paljon enemmän käsiks. Huomattavaa oli myös se, et me oltais jopa voitu jotain ostaakin, jos ei oltas oltu näin pitkällä matkalla. Ja tällasii ajatuksii ei tän matkan aikana oo juuri ollu =)

   No joka tapauksessa tuo kaikki on aika pientä verrattuna etenkin Intiaan tai ihan mihin muihinkin näkemiimme valtioihin verrattuna. Loppuen lopuks noilta turisteille esiteltäviltä asioilta ja matkamuistomyyjiltä kun ei nykyisin pysty välttymään missään menee sitä sitten katsomaan vaikka kuinka uniikkeja mestoja. Aina missä on ihmisiä siellä on myös jotain tuollaista.

   Ja siitä tiestä.. =D Kerrotaan, jos koetaan vielä jotain pomppusempaa, mut ainakaan viel ei oo vastaan tullut.. Ja ihan hyvä muuten ettei haluttu ottaa sitä reittiä enää uudelleen takaisinpäin, nimittäin meidän lähtöaamuna Inleltä etelän suuntaan lähtenyt bussi suistui kyseisellä vuoristotiellä johtaen 38 ihmisen kuolemaan..

   • Antti huhtikuu 14, 2010 klo 1:02 pm #

    Joo, ei Inlellä missään nimessä tuputeta tavaraa, mutta kyllähän se siellä pyöriminen on lähinnä niiden kauppojen kiertelyä. Eniten mua ahdisti ne näyttelyeläiminä toimineet pitkäkaulat. Hyvä, että kuitenkin menitte ja tykkäsitte! Eipä se turhaan ole yks Burman suosituimmista paikoista. Myönnettävä on, että neljän viikon bamarierikoisuuden ”kylmää riisiä ja paistettua kukkakaalia”-dietin jälkeen tomaattikeitto, mozzarella bruschettat ja neljän juuston pasta sulatteli aivoja ihan kiitettävästi.

    Itseasiassa koko Siperia, Mongolia (paitsi Ulanbator ja Khavsgal-järvellä kashmirvillaa kaupitellut mummeli), länsi-Sichuanin tiibetiläis- ja Xishuangbannan vuoristokylät, muutamia paikkoja lukuunottamatta pohjois-Laos, pohjois-Burma ja Kambodzan Koh Rong ovat olleet kaupustelijoista vapaata aluetta. Thaimaassa tietysti on porukkaa hirveästi, mutta on mulla pussinpohjalla pari ideaa tännekin. Nähtäväks jää mitä löytyy 🙂

    Minne saakka te olette nyt ehtineet?

 2. Antti huhtikuu 14, 2010 klo 1:11 pm #

  Ja seivaillaanpa vielä sen verran, etten todellakaan väitä käyneeni kaikissa kylissä tai edes maakunnissa noilla edellämainitsemillani alueilla 🙂 mutta sieltä olen onnistunut löytämään todella rauhallisia paikkoja, joissa voi viettää viikkoja tapaamatta muita matkailijoita. Osittain toki off-seasonista johtuen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: