Pako temppeleiltä hiekkarannoille

30 Maa

Todettuamme kärsivämme temppeleiden takia nähtävyysähkystä päätimme muutaman tunnin varoitusajalla hypätä yöbussiin ja lähteä kohti aivan toisella puolella Kambodžaa sijaitsevaa rantakaupunkia, Sihanouk Villeä. Fiilis nousikin heti kattoon, kun turistien täyttämässä ”luksusbussissa” alkoi jo ennen liikkeellelähtöä Phil Collinsin rakkauslauluista koostuva karaoke! Takanamme istunut mies lauloi mukana sen verran nuotin vierestä, että tippa meinasi tulla silmään, mutta lopulta emme antaneet tuon enää haitata vaan liityimme itsekin kuoroon.

Karaoken vaiettua ja muutaman tunnin yöunien jälkeen bussimme saapui Sihanouk Villeen jo ennen aamunkoittoa. Hyppäsimme bussiasemalta moottoripyörien selkään ja lähdimme etsimään itsellemme majoitusta aamuauringon noustessa selkämme takana (aika jees fiilis!!). Rannan läheisyydessä olleita majapaikkoja riittikin useampia, mutta taso oli monessa valitettavan huono. Lopulta mieleisemme huone kuitenkin löytyi ja pääsimme levähtämään tyynyjen ääreen.

Muutaman tunnin aamu-unien jälkeen olimme vihdoin valmiina vastaanottamaan aallot ja auringon. 200 metrin päässä majapaikastamme sijainnut läheisin hiekkarantamme oli tosin melkoisen kaukana julisteiden ja mainoslappusten kuvista, mutta ainakin vesi oli lämmintä ja hiekka jalkojemme alla pehmeää. Omasta rauhasta oli kuitenkin aivan turha unelmoida. Kylki kylkeen rakennetut ravintolat ja kymmenet kaupustelijat pitivät tästä huolen. ”Open your heart, open your wallet” (”avaa sydämesi, avaa lompakkosi”) –myyntipuheiden jälkeen, emme vain voineet kuin nauraa. Viimeistään tässä vaiheessa olimmekin tajunneet, etteivät Kambodžan parhaimmat hiekkarannat löydy mantereen puolelta, vaan meidän olisi pitänyt jatkaa suoraan laivalla Sihanouk Villestä jollekin rannikolla sijaitsevista saarista. Hieman liian kireä aikataulumme ei olisi kuitenkaan antanut tälle tällä kertaa mahdollisuutta ja niinpä tyydyimme vaan siihen ajatuksen, että saimme uida lämpimässä vedessä hiekkarannoilla kookosmehut käsissämme.

Mainokset

2 vastausta to “Pako temppeleiltä hiekkarannoille”

 1. Antti maaliskuu 31, 2010 klo 9:41 am #

  Heh, Sihis lienee Vang Viengin ohella yks ranskalaisen Indokiinan kamalimmista turistipaikoista. Ellei sitten satu olemaan heroiinin tai halvan prostituution perassa. Saarista Koh Rong oli aika veretseisauttava, jopa siina maarin, etta jumahdin sinne kolmeksi viikoksi. http://www.bhgh.info on mestan nettisaitti, mikali se ketaan kiinnostaa.

  Hauskaa jatkoa reissulle ja tsemppia Burmaan. Se on hemmetin nasta maa!

  • Mikko ja Kirsi maaliskuu 31, 2010 klo 3:33 pm #

   Jeps, tuli huomattua. Mikko tais saada kohtalaisen paljon tarjouksia tuolla paikallisilta mopokuskeilta =DD Prostituutiota ei juuri nähty, mut yhden ravintolaillan aikana nähtiin saksalainen vanha mies, joka aivan avoimesti oli metsästämässä 25-30 vuotiasta vaimoa itselleen =) Oli huvittavaa seurata, ku hän kävi ravintolahenkilökuntaa läpi kysymyksillään ja samalla tiedusteli myös mahdollisista naimattomista sisaruksista =D

   Burmasta oot oikeassa, hienoin maa tähän mennessä koko matkaltamme. Nyt ollaan jo tosin ulkona sieltä, mut tarinoita ja kuvia on tulossa enemmän kuin tarpeeks.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: