Luomuruokaa ja liikuntaa

16 Maa


Saavuttuamme Laosin pääkaupunkiin, Vientianeen, eivät odotuksemme olleet mitenkään liian korkealla. Tämän vain noin 200,000 ihmisen kaupungin oli kerrottu olevan varsin tylsähkö pysähdyspaikka, joka tulisi ohittaa mahdollisimman pikaisesti. Meidän 4 yön visiitti osoittautui kuitenkin yllättävän antoisaksi, kiitos seuraavien:

Lotus Organic Kitchen and Bar

Majapaikkamme vieressä sijainnut luomuravintola tarjosi ilmaisen Wifin lisäksi tähän mennessä koko matkamme kauneimmat sekä herkullisimmat ruoka-annokset. Raaka-aineiden tuoreus maistui läpi ja jopa pizza tuntui erittäin kevyeltä. Kun vielä aamupalalla tuorepuristettu appelsiinimehu tarjottiin shamppanjalasista ja astiat olivat muutenkin designia, oli hyvin hankalaa uskoa, että kyseessä oli myös yksi alueen edullisimmista ravintoloista. Yhtä aamupalaa lukuunottamatta söimmekin täällä kaikki ateriamme.

Buddha Park

Noin 30 kilometriä kaupungin keskustan ulkopuolella sijaitsevassa puistossa on kokoelma buddhalaiseen sekä hindulaiseen mytologiaan kuuluvia patsaita. Se on pienestä koostaan huolimatta maailman toiseksi suurin Buddha-puisto heti Wat Khaekin jälkeen (sijaitsee Thaimaan puolella vain muutaman kilometrin päässä) ja ehdottomasti yksi Laosin mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä. Puisto on rakennettu vasta 1900-luvun puolivälissä, eikä välttämättä ole mitenkään historiallisesti merkittävä, mutta aamuauringon valaistessa puisto on hyvin kaunis ja valokuvauksellinen. Sisäänpääsy ~0,5 Eur/hlö.

Pyöräily

Vientiane on kaupunkina hyvin pieni ja kaikki alueen päänähtävyydet ovat helposti pyöräilyetäisyyksien päässä. Liikenne kaupungissa on mukavan rauhallista ja paikalliset hymyilevät ystävällisesti polkeville turisteille. Pyörän vuokraaminen maksaa n. 1€/pyörä/pvä, joten kauhean kalliista huvista ei ole kyse. Pieni kuntoilu aina silloin tällöin piristää muutenkin päivää samoin kuin se, että Kirsin pyörä sattui yhtenä päivänä olemaan ultra-cool pinkki Hello Kitty malli (:

Lisää kuvia:

Laos – Vientiane
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: